Bagaimana hendak Detox gula – racun manis menghancurkan

Bagaimana hendak Detox gula – racun manis menghancurkan

Statistik mengejutkan mendedahkan bahawa rakyat Amerika mengambil kira-kira 150 kg gula setahun dan UK adalah tidak jauh di belakang. Walaupun ia mempunyai kesan-kesan yang buruk pada pengeluar makanan kesihatan anda terus memasukkannya ke dalam setiap produk boleh dipikirkan. Ia dianggap sebagai salah satu bahan-bahan Tempahan ketagihan di dunia jadi tidak hairanlah orang-orang yang bertanya bagaimana untuk detox gula.

Detox gula hanya bermakna mengelakkan gula untuk meningkatkan tahap kesihatan anda tetapi kerana ianya begitu banyak makanan banyak orang mendapati sukar untuk melakukan. Apabila anda mula membaca label produk, anda mungkin terkejut melihat berapa banyak gula tersembunyi yang engkau setiap hari. Ianya jadi ketagihan anda mungkin tidak sedar berapa banyak anda telah bergantung padanya untuk rangsangan tenaga atau mood yang cepat.

Mengapa anda perlu detox gula?

Badan anda berubah menjadi glukosa yang diperoleh daripada karbohidrat kepada tenaga. Protein dan lemak yang boleh digunakan juga tetapi mereka perlu bertukar menjadi glukosa pertama. Karbohidrat daripada diet bijirin, kekacang, sayur-sayuran dan kacang Pi rosak secara perlahan-lahan dan gula ini akan dikeluarkan secara perlahan-lahan ke dalam aliran darah anda. Makanan ini mengandungi vitamin dan mineral yang diperlukan oleh sel untuk menukar kepada glukosa kepada tenaga.

Di sisi lain ditapis karbohidrat dan gula seperti produk tepung putih, gula putih, glukosa, madu, sirap, dextrose dan Sirap jagung fruktosa tinggi semua boleh diserap dengan cepat ke dalam aliran darah anda yang semakin meningkat tahap gula dalam darah menyebabkan. Insulin kemudian dikeluarkan dari pankreas anda supaya ia kembali kepada normal. Produk-produk eksklusif ini telah telah dilucutkan semua nutrien mereka supaya sel-sel anda perlu untuk merompak Kedai-kedai tisu anda nutrien untuk menjadikan glukosa kepada tenaga.

Masalah-masalah kesihatan yang berkaitan dengan gula halus

Tergesa-gesa secara tiba-tiba gula ke dalam aliran darah anda boleh memberi anda satu rangsangan tenaga cepat tetapi lama-kelamaan badan anda menjadi habis nutrien, metabolisme anda menjadi tidak cekap, anda menderita kerana kekurangan tenaga dan peraturan berat yang miskin.

Lemak darah anda meningkat kerana hati anda menukarkan gula berlebihan kepada triglycerides dan kolestrol. Akhirnya ini membawa kepada beberapa masalah kesihatan seperti kencing manis, obesiti, Sindrom metabolik, penyakit jantung, perubahan mood, yis overgrowth, osteoporosis, penuaan pramatang, imuniti lemah, penyakit degeneratif dan peningkatan risiko kanser.

Detox gula

Detox gula adalah baik berbaloi jika anda ingin menurunkan berat badan, curb keinginan yang manis, kawalan penyakit kencing manis, meningkatkan tahap tenaga anda dan mengurangkan risiko anda banyak masalah kesihatan. Tetapi bersedia untuk beberapa gejala seperti sakit kepala, keletihan, kebimbangan, kemurungan, keresahan dan masalah tidur jika diet anda tinggi gula tambahan dan tersembunyi.

Bagaimana hendak detox gula?

Elakkan menambah gula dalam makanan dan minuman anda dan Elakkan makanan manis yang jelas. Tidak termasuk gula tersembunyi dalam banyak makanan yang diproses seperti berjenama, sos, jeruk, sup, harga rendah, mentega kacang, sos salad, terbaru, roti dengan membaca label. Minuman buah-buahan yang banyak dan adanya sarat dengan gula.

Ia boleh menjadi sukar pada pertama untuk mengelakkan gula jika anda bergantung banyak kemudahan makanan tetapi anda boleh menggantikan makanan gula dengan buah-buahan segar, batang sayur-sayuran, salad, unsweetened yogurt, badam, mentega badam, beberapa biji, humus. Elakkan menggunakan pemanis tiruan atau membeli makanan atau minuman yang mengandungi mereka kerana mereka tidak selamat sama ada. Cuba Stevia, pemanis yang yang semula jadi, sebaliknya.

Apa yang makan sebaliknya pada detox gula

Beli unsweetened yogurt yang jelas bukannya cuba minum air dan tambah buah-buahan sendiri. Cuba oatmeal untuk Sarapan Pagi dan tambah raisins beberapa atau buah-buahan lain untuk sweeten bukannya bijirin penyebab. Lihatlah muesli percuma gula. Membuat baju anda sendiri dengan minyak zaitun dara dan balsamic cuka atau jus lemon. Gantikan gula-gula Bar dengan Bar buah-buahan yang cuba minum air yang lebih sihat. Makan buah-buahan dan bukannya pencuci mulut.

Mengurangkan keinginan gula dan menstabilkan gula dalam darah dengan diet bijirin, sayur-sayuran, kacang dan kacang Pi atau ayam tanpa lemak, pelbagai percuma, daging dan telur. Karbohidrat yang halus seperti tepung putih, beras putih dan bijirin yang ditapis mempunyai kesan yang sama seperti gula.

Ketagihan gula

Jika anda telah digunakan untuk makan makanan tinggi gula dalam diet yang anda perlu mengurangkan gula dalam secara beransur-ansur. Makanan yang tinggi karbohidrat boleh mempunyai kesan lifting yang sama serta alkohol, kokain bagi sesetengah orang. Alkohol sebenarnya sepupu kimia untuk gula. Ia gangguan gula dalam darah terlalu Jadi elakkan ia apabila melakukan detox gula.

Sokongan nutrisi untuk mengurangkan keinginan gula

Jika anda mempunyai keinginan yang serius untuk gula, anda boleh mengambil sesetengah pemakanan tambahan untuk mengembalikan nutrien yang anda kekurangan. Vitamin B, Vitamin C, kromium, dan zinc boleh membantu dengan gejala gula. Cuba asid amino L-Glutamine 500mg 30 minit sebelum makan 3 kali sehari. Meningkatkan dos kepada 1000mg tiga kali sehari jika anda masih mendapat ketagihan selepas 1 minggu. Menggabungkan dengan kromium 200 Capsule tiga kali sehari dengan makanan.

Pelan detox gula ini akan membantu anda akan terputus ketagihan gula dan ketagihan gula. Hasilnya anda perlu mempunyai lebih banyak tenaga, mengurangkan berat badan dengan lebih mudah dan meningkatkan tahap kesihatan umum anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *