Bagaimana gangguan autistik dan Bipolar Mania akan dirawat dengan ubat-ubatan

Bagaimana gangguan autistik dan Bipolar Mania akan dirawat dengan ubat-ubatan

Walaupun kontroversi, sekitar antipsychotic ubat-ubatan, ubat-ubatan seperti Risperidone telah tersedia di pasaran agak lama dan telah membantu berjuta-juta orang. Syarat-syarat kesihatan yang merawat dadah ini adalah orang-orang yang menyebabkan gejala-gejala dan tanda-tanda yang begitu teruk bahawa mereka akan menghalang seseorang membawa kehidupan yang biasa dan juga boleh membawa kepada tingkah laku self-destructive. Deria yang datang dalam pelbagai bentuk, tetapi tablet adalah salah satu yang paling biasa. Kecuali deria 1 mg dos lain juga disediakan.

Ubat-ubatan adalah benar-benar Risperidone, manakala deria adalah nama jenama yang dimiliki oleh Syarikat Janssen-Cilag, sebuah anak syarikat Johnson & Johnson. Sejak pelancaran ubat ini pada tahun 1994, ia telah menjadi salah satu antipsychotic atipikal yang Tempahan digunakan. Tindakan mekanismanya diasaskan atas keupayaan untuk keseimbangan bahan kimia di dalam otak kita. Selain daripada tablet lisan, deria 1 mg dan Risperidone 1 mg boleh juga didapati sebagai cepat disintegrating tablet. Bagi orang-orang yang mempunyai masalah yang menelan pil, larutan cecair oral ubat sama ada disediakan.

Terdapat tiga keadaan yang Risperidone 1mg dan deria 1 mg adalah disyorkan bagi. Mereka yang disenaraikan di bawah:

Cepat marah kanak-kanak autistik: deria 1mg dan Risperidone 1mg pil yang ditetapkan untuk kanak-kanak dan remaja (berusia 5 hingga 16 tahun) dengan autisme.

Skizofrenia: ubat-ubatan ini ditetapkan untuk remaja dalam kumpulan umur 13-17 dan orang dewasa, terlibat dengan skizofrenia.

Bipolar mania: ubat adalah semata-mata digunakan sebagai rawatan bipolar mania jangka pendek dalam orang dewasa, kanak-kanak dan remaja, atau bersama-sama dengan ubat-ubatan lain sebagai rawatan jangka pendek dalam orang dewasa sahaja.

Semua penyakit-penyakit yang disebutkan adalah serius dan serius gejala dan sebarang bentuk rawatan dengan apa-apa ubat boleh mempunyai kesan-kesan negatif yang teruk. Jika anda atau ahli keluarga anda telah ditetapkan Risperidone 1mg atau deria 1mg tablet, anda harus berpegang kepada dos yang disyorkan, tidak memberhentikan rawatan tanpa kebenaran doktor anda dan perlu mengambil mereka betul-betul seperti yang telah disyorkan oleh doktor anda.

Kesan sampingan yang mungkin, dan berkaitan dengan ubat-ubatan ini adalah tekanan darah tinggi, ubat pelali, disfungsi seksual, dysphoria, tekanan darah rendah, kekejangan otot, insomnia, mendapatkan berat badan dan otot sakit. Senarai ini tidak lengkap, pelbagai reaksi lain juga mungkin, masih ia bernilai menyebut bahawa dadah adalah sangat cekap dan dalam kebanyakan kes-kes kesan-kesan sampingan yang ringan. Dalam kes kerengsaan perut mengambil tablet dengan makanan biasanya membantu, tetapi jika tindak-balas yang berterusan atau teruk mengalami, orang harus berunding dengan doktor.

Populariti Internet telah meningkat secara dramatik sejak beberapa tahun lepas dan pada masa besar bilangan ubat semula jadi, pil dan suplemen boleh ditempah dalam talian termasuk Risperidone 1mg dan deria 1 mg tablet. Tiada mereka biasanya dijual sebagai generik Risperidone 1 mg generik deria 1mg dan kos kurang daripada pil jenama. Mendapatkan mereka dari keselesaan rumah dari Internet adalah mudah, tanpa kerumitan dan juga cara terbaik untuk menjimatkan wang yang banyak. Walau bagaimanapun, bercakap kepada penyedia jagaan kesihatan anda adalah penting kerana dia adalah orang yang boleh menghalang anda dari mendapatkan dos yang salah atau perubatan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *