Bagaimana fikiran negatif adalah kunci kepada kehidupan yang positif

Bagaimana fikiran negatif adalah kunci kepada kehidupan yang positif

Adakah anda sedar bahawa anda bercakap dengan diri sendiri dalam minda anda sepanjang masa? Fikiran yang anda fikirkan dalam minda anda dipanggil “diri bercakap.” Anda self-talk adalah seperti a main semula semua rancangan lama yang telah direkodkan di bawah sedar anda. Walaupun anda mungkin tidak menyedarinya, anda akan sentiasa “mendengar” apa yang anda akan “memberitahu diri sendiri” dalam fikiran anda. Ini self-talk, hasilnya, mempengaruhi hidup anda sekarang dengan mewarnai persepsi dan perasaan tentang apa yang sedang berlaku, menarik aktiviti dan keadaan untuk anda seperti magnet dengan anda. Sebagai contoh:

“Apa gunanya cuba?”
“Jika saya mendapatkannya, saya akan hanya hilang.”
“Hidup adalah tidak begitu adil.”
“Hidup adalah perjuangan tersebut.”
“Saya tidak cukup baik.”

Anda self-talk telah amat mempengaruhi kehidupan anda. Itulah sebabnya mengapa ia telah dikatakan bahawa kita mencipta nubuatan-nubuatan self-fulfilling kita sendiri.

Tetapi hanya seperti mudah, anda boleh membuat self-statements positif sebagai pegangan fikiran negatif. Bawah sedar ini akan bertindak hanya seperti mudah kepada mesej yang meningkatkan kehidupan yang membawa kebahagiaan dan memenuhi kerana ia akan orang-orang yang menghalang anda daripada jenis kehidupan yang anda benar-benar mahu.

Apa yang anda memberitahu diri adalah apa anda hidup ini

Ikrar bermaksud “agar kukuh.” Kali adalah satu kenyataan positif tegang masa yang mudah, seperti “setiap hari dan setiap cara yang saya lebih bahagia dan berjaya.” Afirmasi positif boleh tentang matlamat Kesihatan, kejayaan, atau hubungan anda atau apa-apa lagi. Penegasan boleh bercakap dengan kuat, kata diam-diam, atau diturunkan. Mereka adalah amat berharga terutama sekali apabila digunakan bersama-sama dengan positif visualizations hasil yang anda mahu. Penegasan ini adalah cara yang atau “membuat firma” apa yang anda akan membayangkan dalam minda anda.

Mengulangi afirmasi positif membolehkan anda untuk Gantikan fikiran negatif yang telah bermain di dalam kepala anda selama bertahun-tahun dengan positif, menerima idea-idea tentang diri anda–idea bahawa anda berhak mendapat kesihatan yang baik, kasih sayang, kaya, kebahagiaan, dan idea-idea lain yang menyokong anda dalam setiap aspek kehidupan anda.

Fikir anda boleh, katakan yang anda boleh dan anda akan!

Rahsia besar untuk membuat penegasan yang bekerja adalah pengulangan. Ia adalah penting untuk ingat bahawa ikrar satu, berkata atau ditulis sekali atau dua kali tidak akan dengan serta-merta yang nyata dalam hidup anda. Pengulangan adalah kunci. Melalui perulangan imej sesuai diri anda mendapat tertanam lebih mendalam dan lebih mendalam, seluruh tahap kesedaran anda. Dengan cara ini anda boleh menjadi jurulatih kejayaan anda sendiri.

Sama seperti air boleh pakai kaki batu paling sukar, jadi akan pengulangan afirmasi positif anda membubarkan dari pemikiran yang negatif dan akhirnya kerja perubahan dramatik dalam hidup anda. Penegasan adalah paling berkesan bila dilakukan kerana anda akan tertidur atau sejurus selepas anda bangun masuk kerana fikiran bawah sedar anda menerima tempahan pada masa itu. Membantu memastikan matlamat anda dan kepercayaan yang positif pada fikiran anda, pos penegasan pada cermin anda sehingga anda melihat mereka seperti anda bersedia pada waktu pagi.

Menggabungkan imaginasi kreatif dengan afirmasi positif memberikan anda menembusi gabungan teknik-teknik yang mengambil kesempatan daripada salah satu kunci utama untuk minda, yang responsif kepada pengulangan. Itulah biasanya bagaimana mesej yang negatif dan merugikan diri sendiri dan program sampai sana di tempat pertama! Kini, dengan visualizations dan ikrar anda boleh mengatasi kesan-kesan negatif dari masa lalu anda.

Ia adalah pengulangan yang mengesankan minda bawah sedar. Yang berterusan yang banjir fikiran anda dengan ikrar yang positif dan fikiran akan menyebabkan apa-apa idea yang negatif kepada kehilangan kuasa mereka dan benar-benar membubarkan. Jika boleh, lakukan visualisasi sekurang-kurangnya satu hari di mana anda bayangkan diri anda mempunyai dan sedang kejayaan yang anda mahu. Lakukan ini walaupun dalam keadaan santai dan mengulangi niat yang positif dan ikrar anda sekurang-kurangnya 7 kali setiap satu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *