Bagaimana dewasa boleh tumbuh lebih tinggi

Bagaimana dewasa boleh tumbuh lebih tinggi

Yang jawapannya ya, dewasa boleh menjadi lebih tinggi. Kebanyakan orang boleh tumbuh lebih tinggi apabila mereka dewasa dan telah lulus meningkat umur baligh. Terdapat beberapa cara untuk menambah ketinggian anda dan jika anda melakukannya dengan betul, ia masih berpotensi untuk anda untuk menambah ketinggian anda tegak. Untuk itu berlaku, anda perlu makan dengan betul, melakukan senaman yang betul, stretches dan mengambil makanan tambahan yang baik.

Mulakan dengan menyemak sikap anda. Akaun kami tulang belakang kira-kira 35% daripada ketinggian semasa kami dan jika kita mempunyai postur yang miskin, yang kami tidak akan memaksimumkan ketinggian semulajadi kami. Jadi Simpan lurus kembali dan melihat dengan serta-merta seolah-olah mendapat beberapa inci secara menegak. Ini ialah mengapa anda melihat model catwalk strut dengan postur yang hampir sempurna apabila mereka berada di atas pentas.

Untuk membesar lebih tinggi, anda mesti mengambil cukup protein, vitamin dan mineral kerana protein adalah nutrien asas bagi pertumbuhan selular. Protein adalah bertanggungjawab untuk pertumbuhan dan pembaikan setiap sel dalam badan kita. Sumber protein yang baik akan daging, ikan dan telur. Walaupun, anda mungkin mahu menambah dengan serbuk protein jika anda seorang yang aktif yang senaman secara tetap.

Vitamin dan mineral, anda boleh mendapatkannya daripada makan banyak sayur-sayuran dan buah-buahan. Jika perlu, mengambil makanan multi vitamin tambahan juga. Anda juga harus minum banyak susu yang kandungan kalsium kerana kalsium adalah mineral sangat penting untuk membaiki dan mengukuhkan tulang anda.

Walau bagaimanapun, badan anda menggunakan kalsium dengan lebih cekap, anda mesti mempunyai cukup vitamin D. Mempunyai cukup vitamin D adalah mudah, hanya tinggal di bawah matahari selama 15 hingga 20 minit dalam sehari seperti pendedahan kepada cahaya matahari membantu badan kita untuk menghasilkan lebih banyak vitamin D. Juga, ambil perhatian bahawa alkohol, rokok, pemanis tiruan dan gula halus kalsium inhibitors. Jadi tinggal jauh dari mereka seberapa banyak yang mungkin.

Anda juga boleh menambah ketinggian anda dengan melakukan hak regangan senaman setiap hari. Pergi dan melakukan penyelidikan anda dan anda akan mendapati banyak tumbuh lebih tinggi sumber dan program yang termasuk senaman yang betul untuk anda lakukan.

Satu senaman tersebut amat disyorkan berenang. Renang adalah sukan impak yang bebas, anda tidak tertakluk kepada kuasa graviti yang boleh Mampat tulang belakang anda supaya anda lebih pendek. Sebaliknya, kerana kerja-kerja renang banyak bahagian-bahagian otot dan gerakan regangan yang tarik sendi anda lebih lama, ia sebenarnya boleh nyahmampat tulang belakang anda seterusnya regangan ia lebih lama untuk menambah ketinggian anda.

Terdapat banyak makanan tambahan dalam pasaran yang boleh membantu anda untuk berkembang lebih tinggi jika anda menggabungkan mereka dengan pengambilan makanan yang betul dan senaman. Kegemaran peribadi saya adalah testosteron semulajadi dan hormon pertumbuhan manusia releasers yang mengandungi bahan-bahan seperti L-Arginine, L-Lysine, Glutamine antaranya dan L-Ornithine.

SUPPLEMEN ini membantu badan anda untuk menghasilkan lebih banyak hormon pertumbuhan dan testosteron semulajadi anda sendiri. Kerana ini adalah bahan-bahan semulajadi dan mempunyai kesan sampingan yang agak sedikit atau tiada, mereka akan mudah didapati di drugstores tanpa preskripsi perubatan.

Jadi dewasa boleh meningkatkan ketinggian mereka walaupun selepas usia yang semakin meningkat? Jawapannya adalah ya jika anda tahu bagaimana untuk melakukannya dengan betul.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *