Bagaimana dengan Pusat Media Windows Setup untuk pelayan Windows Home

Bagaimana dengan Pusat Media Windows Setup untuk pelayan Windows Home

Windows Home pelayan Power Pack 3 Beta telah dikeluarkan minggu lepas dan ia membawa banyak diperlukan dan lebih baik Pusat Media Windows integrasi dengan rumah pelayan Windows bersama-sama dengan ciri-ciri lain yang meningkatkan pengalaman kami dengan Windows 7. Sekarang saya akan tunjukkan kepada anda bagaimana untuk setup penyambung Pusat Media Windows Home pelayan.

Pasang penyambung

Anda mungkin sudah perhatikan mesej pop sehingga apabila anda mula Windows Media Center selepas anda telah memasang rumah pelayan Windows. Klik Ok untuk mesej itu, anda tidak perlu menetapkan segera kecuali jika anda ingin.

Di sini kita lihat memasang Windows 7 Home premium. Buka menu mula dan klik pada penyambung Pusat Media Windows.

Pendeta Persediaan bermula dan anda boleh klik seterusnya…

Masukkan kata laluan Windows rumah perkhidmatan anda…

Itu adalah mudah! Anda sudah siap… Walau bagaimanapun mula semula mesin yang diperlukan.

Selepas kembali dari but semula ini, buka Pusat Media Windows dan dalam menu utama, anda akan melihat entri untuk pelayan yang merangkumi TV Arkib dan konsol paparan laman utama.

Lihat konsol

Lihat konsol memberikan imbasan sepintas lalu untuk memantau semua statistik dan status kesihatan betul-betul dari keselesaan anda kerusi panjang tanpa perlu menjalankan Windows Home pelayan konsol. Dengan pemandangan konsol, anda boleh melihat statistik bagi:

· Penyimpanan – Carta pai Penyenaraian peratusan peruntukan storan pelayan rumah

· Pemacu – senarai, saiz dan Kesihatan cakera keras yang dipasang pada pelayan rumah

· Sandaran – senarai komputer yang disandarkan dan status sandaran mereka semasa

· Folder dikongsi – senarai folder yang dikongsi oleh nama dengan status kesihatan dan status pertindihan

· Kaunter Media – kiraan muzik, gambar, video dan fail TV yang dirakam pada pelayan rumah

· Kesihatan-Kesihatan seluruh rangkaian rumah

· Pelayan rumah – sistem maklumat maklumat perkakasan dan pengeluar pelayan rumah

Arkib TV

Selain rakaman tv secara langsung kepada pelayan Laman Utama, anda kini juga boleh memindahkan rakaman dari PC Pusat Media yang sedia ada ke rumah pelayan anda dengan klik butang. Sama ada anda boleh memindahkan individu rancangan TV, satu siri rancangan atau semua rakaman TV untuk secara automatik dipindahkan dari PC Pusat Media untuk pelayan rumah. Selain itu, anda juga boleh menukar rakaman memainkan mereka kembali pada peranti mudah alih yang serasi seperti telefon mudah alih Windows atau Zune yang.

Arkib TV mempunyai Mari kita anda bergerak direkodkan TV untuk WHS anda dengan mudah. Anda boleh memilih individu menunjukkan atau telah direkodkan semua aturcara anda direkodkan ke pelayan.

Anda boleh mendapatkan salinan Mampat yang disimpan ke dalam pelayan atau folder awam video juga. Anda boleh memilih dari resolusi yang asal, 320 × 240 untuk mudah alih Windows, atau 720 × 480 untuk –each Zune di WMV format. Manfaat baik untuk ini adalah anda boleh merakam rancangan kegemaran anda dan mempunyai asal dan / atau versi yang mampat disimpan pada pelayan.

Kini apabila anda pergi ke folder TV rakaman yang anda akan melihat ia adalah menarik persembahan-persembahan daripada pelayan. Ini menjimatkan ruang pemacu mesin tempatan anda, dan melegakan anda daripada kerumitan untuk memindahkan fail secara manual ke atas.

Ia juga bekerjasama dengan Pusat Media di Vista serta…

Pelepasan akhir Windows Home pelayan Power Pack 3 dijangka sekitar masa yang sama sebagai kewujudan Windows 7 am.

Jika anda juga mempunyai beberapa soalan selepas anda membaca artikel ini, anda boleh melawat Artikel Asal dari:

Dialu-alukan untuk membaca maklumat Ulasan produk teknologi perisian, Permainan dan atas.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *