Bagaimana CNA yang tidak menjadi LPN atau RN?

Bagaimana CNA yang tidak menjadi LPN atau RN?

Atur cara dalam talian: atur cara dalam talian juga disediakan untuk pelajar-pelajar yang tidak dapat menghadiri kelas. Mereka mempunyai keperluan yang sama sebagai atur cara biasa.

Sijil Pembantu jururawat boleh didapati di mana-mana terdapat keperluan untuk penjagaan diri. Mereka ada di hospital, rumah penjagaan, Pusat Kesihatan dan rumah-rumah yang lebih peribadi. Mereka bekerja di bawah pengawasan seorang jururawat, memberi penjagaan untuk keperluan asas pesakit. Mereka juga adalah bertanggungjawab untuk memberikan maklumat penting pesakit kesihatan kepada jururawat dari semasa ke semasa. CNA ini akan sentiasa di permintaan dan mereka membuktikan sangat bermanfaat kerana CNA berpengalaman boleh menghadapi kekurangan kakitangan sangat mudah seperti ini adalah perkara biasa dalam profesion mereka

Peralihan seterusnya untuk CNA yang mungkin untuk menjadi jururawat (LPN). Jika CNA yang bekerja dalam bidang yang cukup panjang dan mendapati bahawa mereka ingin menjadikan kerjaya ini. Kebanyakan akan mendapati sejumlah maklumat dalam talian abundent.

LPN yang adalah yang baik bermula di jalan raya untuk bcoming RN, berkeupayaan melaksanakan tugas-tugas yang mudah, serta menyerahkan ubat-ubatan dan preform prosedur perubatan yang lebih kompleks. Mereka juga dikenali sebagai adalah berlesen jururawat vokasional (LVN). Di bawah seliaan seorang jururawat Berdaftar (RN), Pembantu doktor atau doktor adalah bagaimana LPN bekerja.

Dua belas kepada lapan belas monthis masa yang tipikal bagi CNA sebuah program LPN. Pelajar dikehendaki untuk menghadiri sesi bilik darjah dan klinik untuk pengalaman praktikal. Latihan ini boleh dilakukan pada hujung minggu dan pada waktu malam atau boleh menghadiri pada hujung minggu atau pada waktu malam. Ini adalah lebih mudah walaupun CNA yang terus bekerja di sana kerja. Keperluan asas bagi latihan ini adalah sekolah menengah atau di CNA.

Atur cara dalam talian: pelajar-pelajar yang tidak dapat menghadiri kelas mempunyai pilihan untuk atur cara dalam talian. Mereka mempunyai keperluan yang sama sebagai atur cara biasa. Perbezaan utama adalah bahawa apabila anda memilih untuk atur cara dalam talian, anda boleh memilih waktu kelas anda mengikut keinginan anda. Kelas praktikal yang dijalankan melalui persembahan video.

Bagaimana boleh LPN yang menjadi RN yang?

Langkah seterusnya adalah kursus RN. Ijazah bersekutu untuk RN mengambil masa tiga semester sementara Sarjana Muda akan mengambil masa enam semester untuk melengkapkan. Untuk mengambil peperiksaan BERT Licensure Negeri pelajar mesti kredit pendapatan bagi syarikat bersekutu atau Ijazah Sarjana Muda.

Atur cara dalam talian: dalam talian di Ijazah bersekutu akan menyediakan oleh banyak sekolah. Pelajar melengkapkan kerja kursus bukan klinikal melalui kelas-kelas dalam talian dan sesi klinikal disusun pada kemudahan perubatan yang berhampiran rumah pelajar. Ia adalah penting bahawa pelajar menginsuranskan bahawa mereka mempunyai seragam perubatan yang sesuai bagi institusi tersebut.

Pakaian seragam

Kebanyakan Hospital memerlukan CNA, LPN dan RN untuk memakai pakaian seragam perubatan. Pakaian seragam atau elaun untuk membeli pakaian seragam perubatan mungkin akan proveded oleh kebanyakan majikan. Anda juga boleh menuntut amaun cukai itu jika anda diminta untuk membeli pakaian seragam dalam perubatan. Idea asas di sebalik menyediakan seragam perubatan adalah untuk membolehkan pesakit-pesakit yang mengetahui siapakah yang. Mengetahui siapakah yang ramah dan mengambil berat untuk anda memang satu idea yang hebat untuk pesakit-pesakit untuk mengetahui. Ini juga mewujudkan kurang kekeliruan di hospital kerana pesakit boleh menangani isu-isu mereka kepada pihak yang berkenaan. Secara umumnya, RN ini memakai putih gosok set atau set biru gosok, LPN’s Haus burgundy dan di CNA pakai hijau gosok set. Warna mungkin berbeza dari satu organisasi kepada yang lain.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *