Bagaimana broker insurans akan kesan pembaharuan undang-undang kesihatan dan pasaran

Bagaimana broker insurans akan kesan pembaharuan undang-undang kesihatan dan pasaran

Jadi sekarang bahawa pembaharuan kesihatan telah lulus dan telah ditulis kira-kira dan dilaporkan begitu meluas, topik sahaja yang ditinggalkan untuk menampung kesan apa ia akan kita Broker Insurans Kesihatan, dan pasaran insurans kesihatan individu kita. Saya kira-kira untuk memberikan satu senario yang berdasarkan hukum semasa (Ya pembaharuan Kesihatan sekarang undang-undang), dan apa yang telah berlaku di negeri-negeri seperti New York dan Massachusetts di mana model ini berasal.

Pada pendapat saya (yang mengikut pejabat perakaunan am nombor yang mungkin juga layak sebagai pendapat), insurans kesihatan individu akan akhirnya berakhir, sekurang-kurangnya dari segi ejen, sama seperti ia telah di Massachusetts. di mana semua orang membeli insurans dari pertukaran tersebut. Jadi sekali lagi, insurans kesihatan individu tersebut masih akan tersedia, tetapi hanya dalam insurans kesihatan exchanges di mana setiap negeri bertanggungjawab untuk pertukaran mereka sendiri dan yang Syarikat menawarkan pelan melaluinya.

Bagi kami kerja semasa dalam insurans kesihatan individu untuk kekal berdaya maju, setiap orang perlu melakukan seperti yang berhasrat undang-undang, yang bermaksud membeli insurans kesihatan atau mendapat melalui majikan mereka. Yang lain sudah tentu akan sama ada layak untuk bantuan premium untuk membuat perbezaan atau Medicaid yang dijadualkan untuk memperluaskan ke perlindungan 35 juta lebih ramai rakyat Amerika. Dalam dan daripada dirinya, ialah, kerana Belanjawan Negeri sudah jadi muflis dan defisit ditunggang bahawa mereka telah memotong faedah dan perlindungan kepada orang-orang yang benar-benar memerlukannya sejak kemelesetan bermula. Malah Arizona hanya menghilangkan program cip mereka (insurans kesihatan untuk kanak-kanak) dan menginap telah memotong lebih banyak, mempunyai undang-undang ini tidak diluluskan yang khusus menuntut bahawa negeri-negeri tidak memotong mana-mana program atau membuat ia lebih sukar untuk melayakkan diri untuk program-program insurans kesihatan kerajaan.

Selanjutnya, undang-undang penjagaan kesihatan ini baru adalah berdasarkan kepada tanggapan keliru bahawa orang-orang yang lebih muda dan sihat akan membeli insurans kesihatan melalui Pertukaran insurans kesihatan. Ini pasti tidak akan berlaku kerana premium muda Amerika akan pasti (Ya harus ada keraguan) menjadi begitu mahal kerana undang-undang penjagaan kesihatan ini akan meninggalkan syarikat insurans dengan pilihan kerana undang-undang ini mempunyai peruntukan yang menyimpan premium bagi golongan muda dan lama dalam nisbah tertentu dan kerana golongan muda dan sihat hanya akan tidak pernah berfikir tentang insurans kesihatan kurang banyak membeli tidak kira apa undang-undang. Bukan untuk menyebut bahawa penjagaan kesihatan kos telah meningkat berkisar dalam masa ia mengambil masa anda untuk membaca artikel ini. Dan akhir sekali dan yang paling penting, anak-anak muda dan kebanyakan yang tidak diinsuranskan sekarang untuk perkara itu akan tidak membeli insurans kesihatan kerana undang-undang hanya penalizes mereka $695 yang tidak lebih penting berbanding apa premium dan apa yang mereka akan menjadi di bawah undang-undang ini.

Kebanyakan rakyat Amerika, mungkin tidak menyedari ini, tetapi di New York untuk contoh jika anda membeli-belah individu merancang sekarang, kos untuk seorang lelaki yang berusia 18 tahun adalah sama seperti yang 64 tahun menghidap kencing manis dan apa-apa keadaan lain yang boleh anda fikirkan. Dan premium ini adalah kira-kira $1000 sebulan 18 dan 65 tahun untuk mendapatkan hanya purata faedah.

Undang-undang baru ini, hanya orang yang membeli insurans kesihatan akan orang-orang yang mempunyai insurans sekarang (Walaupun ramai di antara mereka akan memilih sebaliknya untuk membayar denda, saya tahu saya mungkin akan) dan semua orang yang telah ditolak. Selebihnya akan menuju ke arah Medicaid dan majikan mereka.
Bukan untuk menyebut bahawa peraturan 80%, (80% daripada premium mesti pergi ke kos penjagaan kesihatan) ini adalah akhir paku di keranda untuk kita sebagai broker insurans kesihatan. Akan ada sedikit tidak memberi ruang untuk membayar kepada kami sebagai broker apabila Pemfaktoran kos pentadbiran.

Saya walaupun, saya tidak menentang pemerintahan 80% dan percaya bahawa ini adalah adil dan munasabah. Tetapi melihat bil akhir yang lulus, saya kagum pada masalah-masalah yang ia akan menyebabkan, dan lebih penting lagi ia adalah kematian kewangan tamparan hebat kepada ekonomi ini. Apakah penyelesaian saya? Seperti yang saya katakan sepanjang, menggantikan 2400 Laman dokumen dengan dokumen 10 Laman yang menyediakan satu sistem tunggal pembayar pada masa yang sama, meninggalkan orang-orang pilihan untuk membeli insurans kesihatan swasta banyak seperti Europe. Semua pihak akan menang di sini, dan lebih penting lagi Ia menjadikan kami sistem penjagaan kesihatan yang menjadi sekeping yang jauh kurang penting daripada KDNK kita. Akhirnya walaupun bagaimanapun mungkin dalam 10 tahun, itulah apa undang-undang baru ini akan menyebabkan kerana syarikat-syarikat insurans kesihatan akan dapat membuat wang yang cukup untuk rasional bertahan. Saya agak pasti bahawa orang-orang yang menulis Rang undang-undang ini tahu bahawa kerana ia seolah-olah seperti Rang undang-undang ini akan menyebabkan kesakitan cukup untuk memaksa kita ke dalamnya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *