Bagaimana boleh saya menghilangkan ulser mulut saya

Bagaimana boleh saya menghilangkan ulser mulut saya

Mulut saya amat tidak menyenangkan dan radang dan nampaknya penuh atau ulser. Kulit di dalam adalah begitu ketat ianya kadang-kadang sukar untuk membuka mulut saya. Saya tidak mahu untuk mendapatkan apa-apa pil yang mungkin boleh mempunyai kesan-kesan aspek. Sila anda boleh membantu saya?

Ketidakselesaan ulser mulut yang berlaku atas sebab bahawa hujung saraf yang mentah dalam tisu mulut terdedah kepada komponen jenis bahan kimia seperti bahan tambahan, garam dan asid dalam makanan anda. Ulser mulut adalah mencerminkan apa yang mengetuai di dalam usus anda. Mereka boleh dijana oleh jangkitan yis candida (sering keputusan akhir mengambil antibiotik), perut yang berlebihan asid, atau dengan pelbagai variasi lain dysbiosis dalam usus daripada jenis kulat, bakteria atau keradangan. Secara umumnya bakteria di dalam usus adalah praktikal, tetapi dysbiosis, yang secara harfiah bermaksud kemajuan asing (dys) (biosis), boleh datang jika ada tambahan bakteria atau kulat pertumbuhan di dalam usus. Namun satu lagi elemen yang lain untuk ulser mulut adalah kekurangan vitamin B.

Ulser mulut

Beberapa ulser mulut boleh bermula dengan tajam stinging atau rakaman sensasi pada tempat ulser mulut pada masa hadapan. Dalam beberapa hari, mereka sering kemajuan untuk membentuk tempat merah atau bump, diikuti dengan ulser yang terbuka. Pada masa-masa ini akan lambat sedikit tiny, bergantung kepada punca ulser tersebut.

Ulser mulut yang seolah-olah sebagai bujur putih atau kuning dengan sempadan merah yang radang. Dari masa ke semasa dengan bulatan putih atau halo tentang luka yang dapat diperhatikan. Rantau berwarna kelabu, putih atau kuning di sempadan merah adalah disebabkan oleh pembentukan lapisan fibrin, protein terlibat dalam kaunseling darah. Ulser, yang dengan sendirinya biasanya sangat menyeksakan, terutamanya apabila agitated, boleh mungkin disertai dengan bengkak nod limfa di bawah rahang, yang boleh disalah anggap sebagai sakit gigi yang menyeksakan.

Pariet – pedih ulu hati selamat tinggal dan ulser!

Pariet terutamanya bertindak dengan menghalang pam-mengurangkan jumlah asid gastrik dalam perut yang jika ditinggalkan tanpa jagaan boleh menyebabkan ulcerations teruk. Apabila ditawarkan di campuran dengan sesetengah antibiotik lain yang tempur bakteria di bahagian abdomen yang memburukkan lagi ulser tersebut, ini membuktikan untuk menjadi terapi yang berkesan.

Walaupun dengan tidak ternilai sifat-sifatnya sebagai perubatan sesuai, pesakit dengan fungsi hati terjejas perlu menahan diri daripada mengambil ubat-ubatan ini. Gals yang hamil atau penyusuan ada juga menjauhkan diri daripada ubat ini. Memaklumkan kepada pembekal penjagaan kesihatan reaksi alahan kepada mana-mana ubat-ubatan terutamanya kepada mana-mana pada bahagian-bahagian Pariet.

Rawatan ulser peptic

Ubat yang disesuaikan dituntut berdasarkan pada umur, Bala dan tahap ulser tersebut, dan keserasian seseorang dengan ubat-ubatan. Biasanya, doktor perubatan menetapkan beberapa antasid atau inhibitors pam proton. Jika H. Pylori membawa kepada ulser tersebut, pesakit akan diberi beberapa ubat-ubatan antibiotik juga. Selain ubat-ubatan beberapa pengubahsuaian life-style juga digalakkan. Merokok dan meminum alkohol dan kopi punya ditinggalkan sepenuhnya. Jauhkan diri anda daripada mengambil makanan yang membawa kepada sakit dan pembakaran di dalam usus. Lelaki atau wanita perlu menghapuskan berlebihan berat badan berlebihan, jika berat badan berlebihan. Dalam keadaan kaedah rawatan perubatan adalah tidak cekap, maka prosedur perubatan adalah alternatif utama. Setiap hari urutan dan rutin senaman pernafasan yang mendalam juga membantu. Ke atas semua, individu perlu menguji untuk membebaskan diri daripada kebimbangan dan sentiasa ceria. Beliau juga harus memupuk ketetapan dalam amalan beliau ada kerja, latihan atau rehat. Asanas yang berfaedah dalam remedi hyperacidity dan ulser akan vajrasana, uttanpadasana, pavanarnuktasana, bhujangasana, paschimottanasana. Yogic kriyas seperti Jalneti dan pranayamas tike anuloma-viloma, shitali dan sitkari yang berkesan.

Memotong beberapa amalaki yang segar dan menghapuskan benih mereka. Cucian mereka oleh Pemanas pada satu kuali besi terbuka. Menggunakan api bawah sehingga soot hitam berbentuk dan amalaki yang bertukar menjadi arang berwarna hitam. Anda boleh menghancurkan ia ke dalam tepung yang tidak. Campurkan serbuk ini dengan sedikit gula dan psyllium husk. Mengekalkan gabungan ini dalam sebuah balang kaca. Campuran ini patut diambil dalam dos 1 sudu teh tiga kali sehari. Kombinasi ini merendahkan perkara asid dalam perut dan bantu memulihkan ulser tersebut. Ianya juga sebuah julap untuk menyingkirkan sisa-sisa beracun dari perut.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *