Bagaimana boleh renang membantu anda berkembang lebih tinggi

Bagaimana boleh renang membantu anda berkembang lebih tinggi

Ya, kita semua tahu bahawa renang merupakan salah satu latihan terbaik yang boleh anda lakukan seperti pergerakan melibatkan penggunaan kombinasi otot seluruh badan anda keseluruhan yang beberapa senaman lain walaupun boleh datang dekat. Walau bagaimanapun, boleh renang benar-benar membantu anda untuk menambah ketinggian anda berkembang lebih tinggi?

Marilah kita lihat. Jika kita meneliti banyak latihan dan stretches yang boleh membantu kami meningkatkan ketinggian kami, kita dapat melihat bahawa dalam banyak senaman ini, mereka menggunakan gerakan badan yang sama dalam renang. Ini akan menunjukkan bahawa renang mensasarkan otot yang betul untuk keuntungan tinggi.

Kerana renang adalah senaman impak rendah seperti latihan atau berjalan yang boleh Mampat sendi dan tulang belakang yang melambatkan peningkatan ketinggian anda berat, renang tidak mempunyai sebarang kesan-kesan. Tambahan pula, renang penuh regangan usul yang menggalakkan seperti bersama dan mendapat otot-otot anda yang seterusnya menggalakkan ketinggian sisik. Terbaik dari semua, berenang juga mengelakkan kesan tarikan graviti ke atas badan anda dan seterusnya adalah untuk kesan tarikan graviti yang mungkin lagak ngeri pertumbuhan menegak.

Soalan seterusnya akan gaya renang yang adalah terbaik untuk peningkatan ketinggian? Dengan begitu banyak renang gaya dan teknik yang mana sekiranya anda bersenam dengan kebanyakan? Adakah anda ingin tahu jawapannya?

Jawapannya adalah semua gaya renang yang berkesan. Teknik atau gaya yang anda gunakan kerana perbuatan sangat renang memerlukan pergerakan yang berterusan daripada banyak bahagian tubuh yang berbeza dan oleh itu anda boleh mengubah gaya hanya untuk kepentingan pelbagai untuk mengelakkan kebosanan.

Kerana ini adalah satu senaman yang hebat, anda tidak perlu tinggal di dalam air untuk masa yang lama. Hanya setengah jam dari berenang santai sudah akan sangat bermanfaat kepada anda. Yang bermakna anda boleh berenang santai dan berseronok tanpa sebagai senaman.

Berita baik adalah bahawa daripada berenang santai, jika anda cuba untuk berenang ketat seperti latihan untuk pertandingan, kerana lebih tinggi intensiti senaman, badan anda secara semulajadi akan menghasilkan hormon pertumbuhan lebih manusia (hgh) dan seperti yang kita semua tahu, hgh adalah satu komponen yang penting dalam menggalakkan pertambahan ketinggian.

Hakikatnya bahawa renang juga boleh membantu orang dewasa yang telah berhenti berkembang untuk meningkatkan ketinggian mereka melalui sendi dan tulang belakang seperti dan regangan otot. Walau bagaimanapun, seperti yang kita mendapat lebih tua, pengeluaran hormon pertumbuhan semulajadi kita menolak sejajar dengan itu dan kita mungkin perlu hgh enhancers untuk membantu badan kita untuk menghasilkan lebih banyak hormon pertumbuhan semulajadi kami.

Enhancers HGH atau hormon pertumbuhan atau releasers tidak steroid kerana sesetengah orang boleh berfikir, tetapi adalah pil yang diperbuat dari herba semulajadi untuk membantu badan meningkatkan pengeluaran hgh sendiri. Itulah sebabnya mengapa anda boleh mendapatkannya di mana-mana layanan atau kesihatan Kedai-kedai tanpa preskripsi perubatan.

Jadi mengapa tidak mengambil berenang aktiviti riadah yang menyeronokkan dan pada masa yang sama, meraih kesannya sihat yang ramai dan juga meningkatkan ketinggian anda? Lagipun, ia boleh menjadi satu aktiviti yang anda boleh menikmati tiga kali seminggu atau lebih jika anda mahu mendapat keputusan cemerlang. Anda ingin membesar tinggi? Kemudian pergi berenang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *