Bagaimana boleh bersenam membantu dalam mengawal kemarahan

Bagaimana boleh bersenam membantu dalam mengawal kemarahan

Adakah anda mendapati diri anda kehilangan anda sejuk di bawah situasi sibuk atau mencari orang-orang di sekeliling anda mendapat saraf, paling kerap? Adakah anda ingin tahu rahsia mencapai keadaan “hypercool”? Well, kuasa adalah dalam lingkungan anda. Memperlengkapkan dan mengambil bersenam.

Pelbagai manfaat kesihatan pelbagai latihan dari fizikal faedah-faedah psikologi. Ramai di antara kita yang mengetahui tentang faedah fizikal. Tetapi sangat sedikit menyedari kesan psikologi yang merangkumi pengurangan tekanan, meningkatkan tahap keyakinan, mencapai paras kecergasan dan paling penting semua, pengurusan kemarahan. Dibincangkan di bawah adalah beberapa faedah penting latihan mengekalkan yang paling teruk semua emosi, kemarahan dalam kawalan.

Latihan channelise kemarahan anda: salah satu kelebihan penting latihan adalah keupayaan untuk channelise anda terpendam sehingga kemarahan. Program kecergasan, bootcamp latihan dan tenaga menuntut sukan merupakan antara cara terbaik untuk channelise kemarahan anda. Latihan ini secara sistematik, penuh keseronokan, mencabar dan anda secara beransur-ansur meningkatkan intensiti senaman ini, mereka menjadi lebih mencabar dari segi tenaga. Program dan latihan ini adalah cara-cara yang berkesan untuk mengurangkan lemak, membina badan yang kuat dan juga untuk membakar kemarahan anda bersama-sama dengan kalori tambahan. Jadi, jika anda mendapati diri anda berada di ambang letupan paling kerap, maka ia adalah masa yang terbaik anda mendaftarkan diri anda di program kecergasan atau cuba tangan anda di beberapa sukan menuntut tenaga yang kebanyakan seperti Tenis, tinju atau mendayung.

Senaman mengurangkan kemurungan dan seterusnya kemarahan: kemurungan di laut yang menyebabkan tornado. Begitu juga kemurungan anda. Ia mempunyai keupayaan untuk menyebabkan kekacauan kepada anda dan persekitaran anda. Kemurungan, sering mencari jalan melalui kemarahan. Jadi, kawalan ke atas kemurungan akan berfungsi keajaiban dalam reda kemarahan. Hanya melibatkan diri dalam aktiviti luar seperti Berbasikal, rock climbing dan berseronok di pusingan mewah semulajadi, ia akan mempunyai kesan positif kepada anda. Melibatkan diri dalam aktiviti-aktiviti Kumpulan dan pasukan sukan seperti bola keranjang, bola tampar pantai untuk menikmati faedah-faedah kerja berpasukan dan menendang keluar kemelesetan dan kemarahan kepada syarikat subsidiari daripada anda.

Senaman meningkatkan tumpuan Diri Dalaman: Excersises seperti yoga, taici pada dan pernafasan teknik meningkatkan tumpuan anda pada diri batin, cara terbaik untuk mencapai kebahagiaan yang kekal. Teknik-teknik ini, sekali menguasai akan meraih manfaat yang tidak terkira banyaknya. Amalan berterusan senaman ini mengakibatkan peningkatan aliran darah ke otak, yang seterusnya membawa kepada kejelasan pemikiran dan kawalan ke atas gravest emosi, kemarahan.

Jadi, mengambil masa, berehat dan Carta keluar pelan anda. Jika anda sekering pendek atau wayar live yang orang merasa takut menghadapi, kemudian, mulakan dengan yang tenaga tinggi yang menuntut Sukan untuk channelise tenaga yang tidak diingini kepada aktiviti-aktiviti yang membina.Apabila emosi terkawal, mendaftarkan diri anda di program kecergasan dan berikan diri anda mencuba dalam aktiviti-aktiviti luaran untuk menyimpan kemarahan di Teluk. Secara beransur-ansur masuk ke dalam tabiat mengamalkan senaman pernafasan untuk mengalih kemarahan dari kehidupan anda. Ingatlah, kemarahan musuh dalam anda. Ia adalah mungkin untuk memerangi dan menghapuskan ia dari kehidupan anda secara beransur-ansur. Terus bersenam. Mempunyai kehidupan yang bahagia dan sihat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *