Bagaimana biasa adalah kebijaksanaan gigi gusi Osteitis

Bagaimana biasa adalah kebijaksanaan gigi gusi Osteitis

Isu terapeutik yang terkenal yang dikaitkan dengan 3 rd molar penyingkiran adalah tanpa osteitis gusi keraguan yang dikenali sebagai soket cucian. Soket adalah benar-benar sebuah Penyaman MPS dalam tulang rahang di mana gigi telah diambil keluar. Hanya setelah satu-satu di gigi dikeluarkan, membentuk darah beku di dalam itu lubang untuk melindungi yang mulut tulang dan saraf di bawahnya. Kadang-kadang menyumbat tertentu ini larut hanya selepas penyingkiran gigi Bongsu. Dalam kes itu, tulang serta saraf dijangka akan berhadapan dengan apa sahaja yang mungkin memasuki rongga mulut anda. Ia sangat menyedihkan keadaan yang telah tanpa kesukaran merawat. Osteitis gusi biasanya berlaku berhampiran 5% daripada kes-kes, dan juga lebih biasa di dalam di dalam mandible. Soket Cucian menangguhkan kemajuan mengubati anda.

Sebilangan orang mungkin lebih cenderung untuk mendapatkan osteitis gusi setelah mendapat 3 dihapuskan. Individu yang menghisap rokok, memiliki lisan yang miskin pembersihan rutin, menemui lebih besar daripada kerosakan yang kerap melalui dalam rawatan pembedahan gigi pengekstrakan, mengambil ubat Perancang atau mempunyai latar belakang yang berkaitan dengan Cucian soket hanya setelah gigi yang diambil biasanya cenderung untuk mendapat masalah soket Cucian apabila yang dihapuskan. Makmal banyak meludah atau minum menggunakan straw yang betul-betul setelah gigi bongsu yang menarik boleh meningkatkan peluang mendapat masalah soket cucian.

Tanda-tanda yang berkaitan dengan masalah soket Cucian boleh termasuk nafas menyinggung serta bau untuk memalukan dan juga flavor dalam kawasan mulut anda. Sekiranya anda mendaftar keluar di tempat yang di mana 3 molar telah dialih keluar, anda mungkin akan melihat jurang Cucian-Cari. Menggantikan beberapa jenis sekaligus darah beku akan hanya ada serpihan tulang. Ketidakselesaan pada amnya akan bermula sekitar beberapa hari selepas molar ketiga dibawa keluar. Akhirnya ketidakselesaan akan menjadi lebih serius dan boleh meluaskan ke arah telinga anda.

Setelah molaris 3 thethe, pakar bedah mulut akan mungkin benar-benar membersihkan sel udara anda dan juga pakej alveolus dengan gabungan pemulihan atau bahan-bahan yang tertentu untuk meningkatkan penyembuhan. Anda mungkin perlu kembali ke pusat pengamal pergigian anda hari demi hari untuk mendapatkan perubahan berpakaian supaya soket gigi bermula untuk mendapatkan lebih baik dan penurunan penderitaan anda.

Pengamal pergigian yang mungkin mungkin mengesyorkan ubat-ubatan antibiotik untuk mengelakkan alveolusfrom yang tercemar. Supaya dapat menjaga baik masalah soket Cucian di rumah anda, pengamal pergigian anda mungkin akan mencadangkan bahawa pation sendiri basuh dengan air garam atau Cecair kumur yang tertentu setiap hari. Minyak cengkih boleh mengurangkan kesakitan dan juga membantu rawatan.

Doktor gigi harus tunggu sehingga soket Cucian dapat dipulihkan. Merawat biasanya mengambil masa kira-kira 14 hari sebelum meletakkan implan gigi.

Pengharaman rokok dikenali sebagai aspek utama bahaya yang berkaitan dengan soket Cucian, menjauhkan diri daripada apa-apa jenis produk-produk tembakau untuk kira-kira satu hari atau sebelum rawatan pembedahan anda. Dalam kes awak lahir kawalan pil, anda boleh meminta doktor gigi tentang menjalankan rawatan pada tarikh Bilakah anda mempunyai dos minimum ubat hormon wanita. Hormon ini boleh menjejaskan keupayaan aliran darah beku. Selain itu, berbincang dengan doktor gigi anda tentang pelbagai ubat-ubatan dadah lain anda menggunakan yang mungkin menghalang darah semulajadi kaunseling.

Hanya selepas pembedahan, elakkan boleh menggunakan straw yang dan meludah semasa beberapa hari pertama. Pada masa yang sama, anda tidak perlu membasuh mulut anda bedah mulut anda mencadangkan. Jika anda bilas, melakukannya dengan berhati-hati. Jangan lupa untuk melawat professionist doktor gigi anda untuk sebarang rundingan kerap yang dirancang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *