Bagaimana berguna adalah Adhd Niacin sebagai tambahan?

Bagaimana berguna adalah Adhd Niacin sebagai tambahan?

Salah seorang pakar pemakanan yang paling terkenal masa kita, Dr. Hoffer, merawat ADHD dengan kuantiti mega Multivitamin dan apa-apa lagi. Cara beliau mengingatkan kita Dr. Pauling yang ditelan kuantiti besar Vitamin c dan hidup menjadi hampir 100. Ada contoh dalam buku Hoffer, di mana dia merawat seorang budak berumur sepuluh tahun yang mempunyai banyak masalah tingkah laku di sekolah dengan niacin (juga dikenali sebagai Vitamin B3 dalam Kumpulan Vitamin B keluarga).Dia ditetapkan 1,500 mg sehari dan budak itu menunjukkan yang luar biasa, jika tidak memeranjatkan peningkatan gejala-gejala itu. Pasti ADHD niacin bekerja dalam kes ini. Tetapi satu menelan membuat satu musim panas!

Manakala Dr. Hoffer telah mencapai kejayaan yang luar biasa dengan niacin dan ADHD dan mempunyai lebih 500 penerbitan kepada nama beliau, beliau telah telah disingkirkan oleh komuniti perubatan semata-mata kerana dia bertentangan dengan arus perdana dan enggan mempunyai apa-apa kaitan dengan ubat-ubatan seperti psychostimulants ADHD, tidak seperti majoriti pakar-pakar perubatan yang rakan-rakan beliau.

Niacin terdapat dalam banyak makanan yang kita biasanya makan seperti avocados dan ikan seperti swordfish. Tetapi ia juga ditemui dalam susu, telur, bijirin, daging babi dan daging lembu.

Tetapi tidak niacin sebenarnya apa dalam otak? Terdapat banyak kajian mengenai perkara ini dan ternyata bahawa niacin membantu melahirkan serotonin salah satu neurotransmitters pada otak yang adalah satu yang sangat penting. Anda boleh fikirkan neurotransmitters tersebut sebagai semacam penyampai pelari dan mereka membawa mesej dalam litar otak. Apabila anda berfikir bahawa terdapat 40 juta sel-sel otak, majoriti yang akan bergantung kepada serotonin, kemudian anda mula menyedari kepentingan dalam mengawal perasaan, perhatian, tidur dan tumpuan. Kerana ini adalah kawasan-kawasan yang kritikal untuk ADHD, anda boleh melihat mengapa ADHD niacin mempunyai begitu banyak perhatian.

Sudah tentu niacin dan ADHD perlu disiasat dengan lebih lanjut walaupun terdapat kajian cukup di luar sana yang menyokong rejim rawatan Dr. Hoffer. Doktor-doktor yang banyak mempersoalkan pendekatan megavitamins yang mengatakan bahawa lebihan dipam keluar dari badan juga, jadi ia kekal isu kontroversi.

Melihat ADHD dalam terma-terma yang lebih luas, kita perlu meluaskan pandangan kami dan Lihatlah ubat-ubatan dan intervensi psikologi yang kunci sebenar untuk rawatan ADHD yang berjaya. Manakala diet dan pemakanan adalah penting dan ADHD niacin boleh memainkan peranan di sini, isu-isu utama yang penting untuk pembangunan kanak-kanak ADHD dan melengkapkan beliau untuk hidup.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *