Bagaimana berbahaya adalah pendedahan kepada acuan hitam semasa mengandung?

Bagaimana berbahaya adalah pendedahan kepada acuan hitam semasa mengandung?

Acuan Discovering di rumah anda boleh menjadi cukup buruk dalam apa jua keadaan; tetapi mencari pertumbuhan sebanyak bahan ini jahat apabila ada seseorang yang hamil boleh mengakibatkan kemusnahan kerana ia boleh menjejaskan kedua-dua ibu dan bayi akan lahir. Acuan hitam yang dikenali untuk mendapatkan nutrien yang dari sumber yang berkembang dan organisma yang menghasilkan semasa proses dikatakan sangat berbahaya kepada mereka yang mempunyai imuniti lemah dan terutamanya kepada orang-orang yang mengalami masalah pernafasan. Walaupun tiada bukti yang keras dan pantas telah dihasilkan sehingga kini, doktor dan pakar-pakar yang berpendapat bahawa acuan ini boleh menyebabkan keguguran atau kecacatan kelahiran babe belum lahir.

Ia adalah selepas mengambil andaian-andaian negatif ini kira yang pakar-pakar kesihatan mengesyorkan wanita yang hamil untuk beralih daripada sebuah bangunan dilaburkan dengan acuan hitam yang amat ditakuti bagi Keselamatan kedua-dua ibu dan bayi. Walaupun tiada bukti yang kukuh sehingga kini, kajian yang dijalankan ke atas subjek telah menunjukkan bahawa ramai ibu yang yang telah terdedah kepada acuan sama ada telah mengalami keguguran atau bayi telah dilahirkan dengan kecacatan kelahiran. Kajian ini telah dilindungi manusia serta haiwan dan keputusan walaupun tidak konklusif, telah menyatakan kepada wajah wanita hamil bahaya apabila terdedah kepada acuan

Ia adalah fakta yang diketahui bahawa acuan hitam mempunyai kesan pada saluran pernafasan dan para penyelidik percaya bahawa yang terdedah kepada kesan-kesan beracun acuan dengan baik mungkin punca asma semasa bayi di dalam rahim. Sambungan lebih berbahaya telah dibuat dengan acuan hitam dan “Sindrom kematian mengejut bayi” di mana bayi tiba-tiba berhenti bernafas. Pakar kesihatan percaya bahawa ini mungkin disebabkan oleh kerana terdedah kepada kesan toksik daripada acuan semasa di dalam rahim yang paling mungkin selepas kelahiran anak dan pada masa kematian.

Dengan ramai pakar kesihatan mendakwa bahawa alahan berkembang di dalam rahim itu sendiri, ia adalah kepercayaan mereka bahawa pendedahan kepada bahan-bahan toksik seperti acuan hitam yang beracun yang boleh menyebabkan jangkitan saluran pernafasan dan terutamanya punca asma dalam rahim. Penyakit-penyakit tertentu walaupun lain sedemikian yang Keletihan kronik yang mereka katakan, boleh telah dibangunkan oleh didedahkan kepada acuan semasa di dalam rahim Walaupun tiada bukti konkrit telah dihasilkan setakat ini.

Terbukti atau tidak, ia adalah penting bagi ibu-ibu perlu memastikan bahawa beliau dan bayi tidak terdedah kepada sebarang keadaan yang buruk sebelum dan selepas kelahiran bayi dan salah satu cara buatan adalah dengan menjaga rumahnya percuma acuan dengan memiliki rumah yang diuji secara profesional oleh pakar-pakar. Di samping itu, jika dia berlaku untuk bekerja di Pejabat, yang terbaik untuk mengambil langkah-langkah berjaga-jaga dengan meminta pihak pengurusan untuk mendapatkan bangunan diperiksa atas acuan. Ini boleh menjadi sesuatu yang baik bukan sahaja untuk ibu akan tetapi untuk semua orang di Pejabat juga, kerana ia adalah sentiasa lebih baik untuk selamat daripada Maaf.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *