Bagaimana aromaterapi boleh membantu melegakan Fibromyalgia Fibrositis

Bagaimana aromaterapi boleh membantu melegakan Fibromyalgia Fibrositis

Penggunaan minyak pati yang diekstrak daripada tumbuh-tumbuhan telah wujud beribu-ribu tahun, dan atau kesihatan adalah biasa digunakan untuk rawatan dan melegakan keadaan yang banyak.

Walaupun label ‘Aromaterapi’ adalah satu yang agak moden, pakar-pakar perubatan purba yang sangat mahir dalam penggunaan minyak tumbuhan untuk tujuan perubatan dan memahami kesan-kesan berfaedah minyak pati boleh mempunyai minda dan tubuh manusia. Pakar-pakar perubatan purba dibayar untuk memastikan pelanggan mereka yang sihat, jadi mereka ditetapkan penggunaan minyak secara harian untuk membantu menggalakkan kesan-kesan yang berfaedah dalam kehidupan harian, ini sering membantu untuk mencegah atau mengurangkan kesan penyakit sebelum ia boleh menjadi menyusahkan.

Aromaterapi adalah sangat lembut dan mengimbangi bentuk rawatan, oleh itu orang-orang biasa boleh menikmati Kesihatan-menggalakkan penggunaan minyak pati di rumah tanpa bimbang untuk melawat pakar. Walau bagaimanapun, syarat-syarat yang lebih khusus seperti fibromyalgia, adalah disyorkan bahawa anda berunding Aromatherapist terlatih yang boleh mengaplikasikan pengetahuan dan kemahiran mereka secara tetap untuk melegakan keadaan. Susulan rawatan profesional di rumah dengan menenangkan dan santai minyak sahaja boleh membantu pesakit fibromyalgia untuk menguruskan tanda-tanda mereka.

Gabungan indah urutan dan minyak pati yang sangat menenangkan dan menenangkan itu sendiri, tetapi anda juga mengambil dalam penyembuhan dan menyeimbangkan aroma melalui hidung anda sebagai nafas anda, menyebabkan kira-kira sihat untuk badan dan minda anda. Ini biasanya boleh menyebabkan penghadaman yang lebih baik, kulit yang sihat dan peningkatan keseluruhan dalam mood, kesihatan dan kesejahteraan.

Menggunakan minyak aromaterapi secara kerap boleh membantu untuk mengukuhkan dan menyokong sistem imun anda. Sesuatu hanya kerana menggunakan beberapa titis minyak untuk sapu tangan yang dan dibawa bersama anda boleh membantu menenangkan anda, anda melarikan diri tekanan anda, dan secara umumnya beri sedikit sokongan dan selesaikan untuk mendapatkan melalui apa jua situasi tekanan anda mungkin mendapati diri anda menghadapi.

Fibromyalgia dipercayai berkaitan dengan tekanan, jadi anda boleh membantu menjaga suasana yang tenang, tanpa tekanan dan aman di tempat kerja dan rumah dengan meletakkan sekitar pejabat atau rumah hidangan bebola kayu pati minyak wangi anda.

Pada penghujung hari yang benar-benar tertekan di tempat kerja, mengambil tempat mandi yang menyenangkan dengan penambahan minyak pati boleh pergi jauh untuk membantu melegakan simptom fibromyalgia, melegakan tekanan, penyejukan anda keluar dan berliku anda untuk tidur malam yang damai.

Menggunakan vaporiser atau pembakar Minyak boleh menjadi sangat bermanfaat, infusing udara dengan dos besar yang melegakan dan menenangkan minyak pati daripada menggunakan bola kayu yang wangi sahaja. Sila bersenam berhati-hati apabila menggunakan pembakar minyak untuk kerana risiko kebakaran yang jelas berkaitan dengan penggunaan lilin.

Deria bau kami terabai

Hidup dalam dunia moden ini, kita dapat melihat bahawa ia sangat dikuasai oleh rangsangan audio dan visual, supaya kita tidak bergantung banyak pada deria bau kami kerana kami pula bertahun-tahun yang lalu.

Apabila bayi dilahirkan, ia deria itu ibu dan Keselamatan beliau menawarkan dengan bau, dan bayi tidak mempunyai penglihatan yang maju sepenuhnya, bau akan berkembang untuk menjadi yang utama dan keenest daripada deria yang.

Kita tidak tahu untuk makan buah-buahan yang tertentu, sayur-sayuran atau bahagian lain daripada makanan yang tidak bau agak betul walaupun kadang-kadang ia kelihatan ok, dan ia adalah yang ‘bau’ busuk yang mencipta reaksi kita, membuat kita berasa sakit, atau memberi kita sakit kepala.

Dengan cara yang sama, menyedut minyak aromaterapi yang kuat yang boleh seru tindak balas keceriaan, kejelasan pemikiran, rangsangan atau memulihkan semangat flagging, bersantai yang menenangkan, atau keseronokan.

Dengan pesakit fibromyalgia yang sifat sering tertekan atau berasa bimbang pada kebanyakan masa, jenis minyak untuk digunakan terbaik akan melegakan dan menenangkan orang-orang yang boleh membantu meringankan tekanan, dan dalam sesetengah kes menghalang serangan datang, atau mengurangkan kesan.

Meredakan tekanan dan ketegangan dengan minyak berikut penting adalah disyorkan, dan anda boleh dengan selamat menggunakan minyak ini dalam Urutan, pembakar Minyak atau vaporisers, dan mandian anda di rumah:
Basil, bergamot, chamomile, clary bijaksana, geranium, lavender, neroli, oren manis, rose dan ylang ylang.

Campuran yang dicadangkan santai minyak untuk digunakan sama ada dalam satu pembakar Minyak, atau mandian anda di rumah akan yang berikut: 4 titis basil, 2 titis lavender dan 3 titik bergamot.

Apabila anda mencari ahli terapi, pastikan anda menyemak mereka profesional terlatih dan berkelayakan untuk melayan keperluan khusus anda. Anda harus berasa selesa dan mudah dengan ahli terapi anda dan dapat mewujudkan hubungan yang erat. Anda boleh mencuba sesi dengan ahli-ahli terapi yang berbeza untuk mencari satu yang anda akan berpuas hati dengan tempahan sebelum melakukan kursus rawatan urut aromaterapi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *