Bagaimana anjing German Shepherd boleh mengelakkan Sindrom usus toksik yang boleh membawa maut

Bagaimana anjing German Shepherd boleh mengelakkan Sindrom usus toksik yang boleh membawa maut

Anjing German Shepherd mempunyai risiko tinggi menghidap penyakit mengancam nyawa yang dipanggil Sindrom usus toksik. Dalam masa beberapa beberapa jam selepas keadaan bermula, anjing boleh mati. Walaupun penyakit ini adalah paling menonjol pada anjing German Shepherd, baka lain mempunyai risiko juga, kedua-dua keadaan ini dan beberapa orang-orang yang berkaitan.

Gunakan yogurt untuk membantu mengelakkan Sindrom usus toksik pada anjing German Shepherd

Anjing German Shepherd adalah lebih terdedah kepada toksik Sindrom usus bagi beberapa sebab, kembali ke tahun 1980-an apabila penternak mula rapat pembiakan Shepherds Jerman. Ini dilakukan untuk menonjolkan ciri-ciri terbaik dan kuat anjing-anjing itu. Ternakan tersebut rapat telah dikenali untuk menyekat sistem imun anjing.

Sistem imun yang terjejas boleh menyebabkan tahap tinggi untuk bakteria baik dalam usus yang biasanya wujud dalam jumlah yang kecil. Apabila bakteria menjadi luar kawalan, Walau bagaimanapun, ia boleh menyebabkan toksin berbahaya untuk memasuki aliran darah anjing. Dalam masa yang singkat, ia boleh menyebabkan kematian akibat keracunan toksik.

Terdapat satu bentuk yang lebih rendah ini jangkitan usus yang juga boleh menjejaskan lain baka anjing, namun anjing German Shepherd akan Tempahan terdedah kepada Clostridial enterotoxemia, atau toksik Sindrom usus.

Semua memberitahu, Terdapat tiga keadaan yang serupa yang sama: bloat/kilasan, kilasan mesenteric dan toksik Sindrom usus. Bloat/kilasan, kadar yang pesat gas perut boleh menyebabkan perut anjing untuk twist. Kilasan mesenteric, yang menyebabkan usus kecil anjing untuk twist, kadar gas adalah tidak seberapa teruk.

Bloat/kilasan boleh diiktiraf oleh suatu perkembangan yang pesat dan secara tiba-tiba perut anjing anda. Anjing dengan mesenteric kilasan membentangkan dengan postur yang pelik, sistemnya lebih. Peristiwa ini menyebabkan usus kehilangan bekalan darah, menyebabkan kematian.

Mengikut reka bentuk, anjing German Shepherd mempunyai dada yang unik, yang tinggi bermakna profil usus mereka tidak seperti anjing dengan dada yang lebih rendah. Baka juga mempunyai lebih rendah daripada pengeluaran normal enzim pankreas. Enzim ini menyediakan pertahanan yang awal terhadap penyakit dengan melambatkan pertumbuhan bakteria di dalam usus.

Kerana anjing German Shepherd mempunyai pengeluaran enzim yang mencukupi, ia adalah penting untuk mengawal pembentukan bakteria secara harian untuk membantu mencegah Sindrom usus toksik.

Yogurt adalah penyelesaian yang ideal

Salah satu cara yang terbaik untuk memerangi ancaman adalah untuk memperkenalkan lebih banyak bakteria mesra dan enzim ke dalam sistem anjing. Yogurt mengandungi enzim rquired dan Lactobacili, bakteria baik, dalam nombor-nombor yang sihat. Ini membantu bakteria untuk melawan kembali bakteria di dalam saluran usus dan menggalakkan kesihatan usus melalui pembersihan semula jadi.

Manakala yogurt adalah mudah dan mudah di gunakan, anjing German Shepherd dan baka lain suka rasa dan akan makan ia mudah. Memandangkan setiap hari, anda boleh membantu menghindari penyakit-penyakit usus yang berbahaya ini.

Bagi tumpuan yang lebih mesra bakteria dan enzim, anda boleh membeli suplemen yang akan melakukan silap mata tersebut. Periksa dengan doktor haiwan tempatan anda atau kedai runcit makanan haiwan kesayangan untuk maklumat lanjut mengenai bagaimana penghadaman enzim dan bakteria acidophilus suplemen boleh membantu menyelamatkan kehidupan anjing German Shepherd anda hidup.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *