Bagaimana anda boleh berhenti berdengkur secara semula jadi dan mendapat tidur malam yang baik

Bagaimana anda boleh berhenti berdengkur secara semula jadi dan mendapat tidur malam yang baik

Berdengkur adalah biasa dan dialami oleh kebanyakan orang pada masa tertentu dalam kehidupan mereka. Terdapat banyak penyelesaian untuk membantu anda berhenti berdengkur secara semulajadi tanpa perlu ubat-ubatan atau pembedahan. Jangan Abaikan berdengkur kerana ia boleh menyebabkan beberapa masalah kesihatan yang serius untuk diri sendiri dan rakan. Kekurangan tidur boleh menyebabkan pertambahan berat badan, tekanan darah meningkat dan kurang daya tumpuan. Mengantuk siang hari through lack of tidur dapat membuktikan bahaya jika anda memandu dan banyak kemalangan disebabkan oleh kelemahan sementara pada kepekatan.

Berhenti berdengkur secara semulajadi dengan mencuba beberapa penyelesaian mudah yang dapat menjejaskan serta-merta. Cuba tidur mengiring daripada belakang anda. Tidur di atas belakang anda menyebabkan tisu di tekak untuk flop turun semasa tidur dan bergetar terhadap satu sama lain membuat yang berdengkur Bunyi. Meninggikan bantal yang besar terhadap anda supaya anda tidak menggulung ke belakang anda semasa tidur.

Jika ini tidak berhenti berdengkur, maka anda boleh mempunyai Alergi yang. Anda boleh mempunyai sensitiviti terhadap kutu hama habuk rumah, atau bahkan bulu dari bulu haiwan kesayangan anda. Vakum tilam kerap seperti habuk boleh membina sehingga, serta Jangan lupa untuk kekosongan di bawah katil. Ia hairanlah berapa banyak debu yang mengumpul di bawah katil dan anda bernafas ini semasa tidur. Jangan membenarkan kucing atau anjing tidur atas katil, Dapatkannya bakul sendiri untuk tidur di.

Membuka tingkap pada waktu malam untuk membenarkan peredaran udara segar ke dalam bilik. Pusat Pemanas dan Penyaman udara boleh udara sangat Kering, dan ini boleh menyebabkan kesesakan. Berhenti berdengkur secara semulajadi mengikut beberapa kaedah-kaedah mudah dan anda mungkin terkejut dengan keputusan. Melabur dalam humidifier yang seperti ini akan membantu memastikan udara lembap.

Jika anda mengalami kesesakan atau mempunyai mengereng dengan bantal tambahan sejuk. Ini akan berhenti tisu seperti lidah, lelangit lembut dan tonsil jatuh kembali ke dalam tekak dan menyekat laluan udara.

Jika anda gagal untuk merawat masalah dengkur anda ia boleh membawa kepada keadaan seperti kencing manis, kerana miskin tahap oksigen diserap ke dalam badan boleh menyebabkan rintangan insulin. Terdapat juga risiko penyakit jantung, tekanan darah tinggi dan strok yang lebih tinggi.

‘ Sleep apnea ‘ tidur adalah sangat merbahaya kerana ia menyebabkan penghidap berhenti bernafas untuk sehingga jarak beberapa kali satu malam. Ia adalah lebih baik jika anda boleh berhenti berdengkur secara semula jadi, tetapi kadang-kadang ia mungkin perlu untuk berunding dengan doktor anda.

Berhenti berdengkur secara semulajadi dengan mengambil lihat pada diet anda. Ia mungkin akan mengejutkan anda tetapi makanan tertentu boleh mencetuskan membina sehingga daripada mukus jika anda adalah sensitif kepada mereka termasuk hasil tenusu. Ini boleh menyebabkan satu tersumbat separa airways yang semasa tidur apabila anda berbaring. Jika anda berfikir bahawa anda mempunyai makanan tertentu alahan mengelakkan mereka pada waktu malam sebelum pergi tidur, dan melihat jika ini membantu.

Alkohol adalah sebuah relaxant otot dan jika diambil dalam jumlah yang berlebihan pada waktu malam, boleh menyebabkan anda berdengkur. Segelas wain yang sekali-sekala OK, tetapi mengelakkan kuantiti yang besar terutamanya sebelum pergi ke katil.

Obesiti adalah pada peningkatan dan salah satu sebab utama mengapa orang membangunkan masalah dengkur. Cerucuk pada pound boleh menyebabkan tisu yang berlebihan di leher dan tekak yang menyebabkan separa tersumbat sewaktu tidur. ‘ Sleep apnea ‘ tidur adalah dikaitkan dengan obesiti jadi ia adalah penting bahawa anda menurunkan berat badan.

Anda boleh berhenti berdengkur secara semulajadi dengan mengubah diet anda dari yang tinggi dalam makanan yang diproses yang sihat dan berasaskan buah-buahan, kekacang, sayur-sayuran dan kacang. Makanan itu adalah makan dengan vitamin dan nutrien penting yang akan membuatkan anda berasa penuh dan kurang berkemungkinan Snek makanan yang tidak sihat.

Sebagai anda mula untuk menurunkan berat badan, anda akan mendapati bahawa tisu di leher dan tekak anda akan mula mengurangkan dalam kepadatan dan berdengkur akan pudar. Dalam masa anda juga mungkin mendapati bahawa masalah dengkur anda telah benar-benar berhenti. Anda juga akan berasa lebih bertenaga dan sihat.

Senaman yang kerap akan mendapat oksigen yang mengalir pusingan badan dan memperbaiki kesihatan dan kesejahteraan, tetapi nyanyian adalah satu senaman yang menguatkan otot tekak dan berhenti berdengkur. Cuba menyanyi di tab mandi, atau apabila anda sibuk melakukan kerja-kerja rumah.

Senaman kardiovaskular seperti joging, berenang dan Berbasikal akan menguatkan otot jantung dan pam oksigen pusingan badan. Ini seterusnya akan membantu masalah dengkur anda.

Salah satu tip akhir tetapi penting untuk berhenti Berdengkur adalah untuk minum banyak air. Ini satu Petua semata-mata sahaja boleh berhenti berdengkur secara semulajadi sebagai oksigen menjalankan air seluruh badan.

Ia adalah lebih baik untuk berhenti berdengkur secara semula jadi, tetapi kadang-kadang ia menjadi perlu untuk Lawatan doktor dan pembedahan. Tonsil yang diperbesarkan dan adenoids boleh membuat petikan yang amat sempit di airways yang semasa tidur. Pembedahan laser mudah boleh mengurangkan saiz tisu dan membuka airways itu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *