Bagaimana anda akan menguruskan wang anda selepas kemelesetan?

Bagaimana anda akan menguruskan wang anda selepas kemelesetan?

Preseident Obahama telah disahkan mereka, Donald Trump telah demikian telah Robert Kiyosaki. Apakah mereka? Perniagaan kecil adalah jawapannya. Khususnya rumah perniagaan online. Sebab utama kembali beberapa pemukul berat mereka adalah kerana mereka mempunyai jangkauan global dari PC rumah anda. Tetapi Adakah anda tahu bagaimana untuk mendapatkan kaya dan kekal kaya?

Sebaik sahaja anda tahu rahsia menjadi kaya, ia tidak amat rumit tetapi ia memerlukan kerja keras. Donald Trump telah terbukti ini dengan kehilangan dan kemudian mendapat berjuta-juta dalam masa yang sama berpuasa. Robert Kiyosaki berpendapat rakyat sebab seperti pemenang loteri yang longgar wang cepat adalah kerana mereka hanya tidak kewangan berpelajaran.

Ini menimbulkan soalan seterusnya kenapa tidak? Dan saya berpendapat ia adalah kerana sekolah mengajar anak-anak kita untuk ahli akademik tidak dunia nyata. Di UK lebih 50% daripada kanak-kanak akan masuk ke Universiti, ketika aku masih kanak-kanak yang difikirkan. Apa yang telah ia membawa kepada – salah satu paling teruk krisis kredit dunia yang pernah dilihat.

Pendidikan kewangan

Pendidikan kewangan mestilah salah satu daripada prinsip pemulihan ekonomi. Kita tidak boleh mempunyai satu lagi generasi yang membesar dengan yang ‘harus mempunyai mentaliti sekarang’. Ibu bapa mempunyai peranan yang besar untuk bermain dalam hal ini kerana ia adalah di mana saya mendapat nilai-nilai kewangan saya daripada.

Ibu bapa perlu memutuskan apa yang penting

Dua kerjaya ibu bapa hairan mengapa kanak-kanak mahu mahu mahu, dan rasa bersalah dalam memberi kerana kedua-duanya adalah pada laluan kerjaya. Masyarakat perlu mogok perjanjian dengan ibu bapa. Ia telah dikatakan ok jika salah seorang dari kamu menghabiskan tahun-tahun awal dengan kanak-kanak yang kami akan undang-undang supaya kerjaya anda tidak menderita.

Kebebasan kewangan

Sudah tentu alternatif laluan kerjaya dua boleh menjadi satu kerjaya dan satu yang mengendalikan dan memiliki perniagaan mereka sendiri. Bercakap kepada sesiapa sahaja yang telah menjadikannya sebagai seorang usahawan dan mereka akan mengatakan ia memberi mereka kebebasan bernilai risiko awal.

Semula pendidikan

Jadi kita punya semua orang ini ‘berkelayakan’ yang diupah oleh institusi kewangan dan ia adalah membawa kepada 200 Trillion ikat jamin keluar. Saya berpendapat jika mereka telah diketahui cara untuk menguruskan kekayaan dan telah dididik dalam hidup ini tidak berlaku. Tempahan terkenal usahawan mempunyai sedikit atau tiada pendidikan tinggi.

Mendapatkan pekerjaan dan belajar apa yang anda perlukan untuk hidup

Robert Kiyosaki, Rich Dad memberinya nasihat adalah untuk mendapatkan beberapa kerjaya sebenarnya untuk belajar kemahiran apa yang perlu dilakukan untuk menjalankan perniagaan. Pada masa yang sama beliau memulakan apa yang ternyata menjadi perusahaan yang sangat menguntungkan dari idea yang datang kepadanya. Jadi kejayaan adalah gabungan kemahiran dan pendidikan serta penentuan.

Meningkatkan pendidikan kewangan semua orang supaya mereka dapat menguruskan harta benda dan kewangan merancang untuk masa depan mereka adalah penting tunggal. Mana-mana program yang menawarkan pendidikan tersebut bersama-sama dengan nasihat kesihatan dan kesejahteraan adalah cara ke hadapan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *