Bagaimana akaun simpanan Kesihatan membantu pengguna mengelakkan dipersoalkan insurans kesihatan

Bagaimana akaun simpanan Kesihatan membantu pengguna mengelakkan dipersoalkan insurans kesihatan

Yang meningkat dalam iklan untuk kesihatan yang murah dan rendah-kos penyelesaian, ramai pengguna menjadi semakin ragu-ragu dari kejujuran daripada beberapa iklan insurans kesihatan. Orang pengguna mungkin bijak, berkata dalam Idaho Jabatan insurans – pihak berkuasa perundangan Negeri bagi industri insurans Idaho. Walau bagaimanapun, jika pengguna memerlukan pelan kesihatan kos lebih rendah, mereka perlu melihat ke dalam membuka akaun simpanan kesihatan yang datang dengan pelan kos rendah dikurangkan tinggi kesihatan.

Menurut kenyataan akhbar yang dikeluarkan bulan Januari di Idaho Jabatan insurans, pengguna perlu berhati-hati dengan televisyen dan mencetak iklan untuk insurans kesihatan yang rendah, harga yang berpatutan. Iklan tersebut, organisasi berkata, mungkin menyediakan pengguna dengan maklumat yang cukup mengenai dasar-dasar Kesihatan, harga, dan peluang-peluang Kesihatan alternatif.

“Pastikan anda memahami butir-butir mengenai mana-mana pelan yang anda boleh mempertimbangkan sebelum anda membuat pembelian,” kata Pengarah Jabatan Rang undang-undang perjanjian. “Pertimbangkan perubatan semasa atau masa hadapan memerlukan anda atau keluarga anda mungkin mempunyai. Perlindungan dan opsyen yang dibenarkan berbeza secara meluas dari satu rancangan ke rancangan.”

Perjanjian ingin memastikan bahawa pengguna memahami bahawa pelan kesihatan “bare tulang” yang meliputi perbelanjaan penjagaan kesihatan yang sangat spesifik mungkin mempunyai menyesakkan had ke atas produk dan perkhidmatan penjagaan kesihatan apa dilindungi oleh pelan. Batasan-batasan ini, berkata, perjanjian, mungkin jauh lebih besar daripada had-had yang berkaitan dengan pelan-pelan insurans kesihatan yang lebih menyeluruh. Walau bagaimanapun, kebanyakan pelan kesihatan akaun yang layak boleh datang dengan deduktibel yang tinggi, tetapi mereka juga boleh meliputi pemeriksaan berkala dan menyediakan ubat-ubatan preskripsi kos yang lebih rendah.

“Rancangan Kesihatan manfaat yang terhad adalah tidak bertujuan untuk menggantikan tetapi sebagai tambahan pelan-pelan lain,” organisasi berkata dalam siaran akhbar yang. “Perlindungan adalah terhad kepada bilangan jenis perbelanjaan perubatan dan mempunyai peratusan Ko-insurans yang lebih tinggi, lebih tinggi co-pays dan deduktibel yang lebih tinggi.”

Selain itu, organisasi mahu pengguna sedar bahawa beberapa kos yang rendah “pelan dikurangkan tinggi Kesihatan hanya meliputi kos jagaan kesihatan bencana. Pengguna membayar lebih kos pendahuluan sebelum polisi ini membayar apa-apa manfaat perbelanjaan perubatan yang layak.” Sekali lagi, tinggi potongan akaun simpanan Kesihatan layak pelan boleh membantu untuk memberikan penyelesaian kepada banyak masalah yang berkaitan dengan pelan-pelan insurans kesihatan potongan tinggi yang lain.

Salah satu cara terbaik bahawa pengguna boleh memastikan bahawa mereka akan mendapat satu pelan insurans kesihatan yang sesuai dengan keperluan khusus mereka dan bajet untuk bekerja dengan ejen insurans kesihatan. Ejen kesihatan akan belajar tentang gaya hidup pengguna yang, keperluan kesihatan, keperluan Keluarga, keadaan kewangan dan kebimbangan lain, maka padan dengan pengguna dengan polisi-polisi insurans kesihatan yang paling sesuai untuk keperluan beliau. Polisi insurans kesihatan ini mungkin termasuk pelan-pelan insurans kesihatan yang komprehensif, tetapi ia juga boleh termasuk Pelan insurans kesihatan tinggi-potongan kos rendah yang ditambah dengan akaun simpanan kesihatan.

Pengguna juga harus memastikan semula polisi insurans kesihatan mereka setiap tahun untuk memastikan bahawa dasar-dasar semasa mereka adalah sesuai dengan keperluan kesihatan semasa dan belanjawan. Syarikat-syarikat insurans kesihatan menyemak tawaran pelan dan pilihan secara tetap, yang bermakna bahawa pengguna boleh mendapatkan pelan insurans kesihatan lebih sesuai tahun ini daripada apa yang mereka dapat tahun lepas mereka. Syarikat-syarikat insurans kesihatan juga telah beralih banyak rancangan mereka untuk memenuhi keperluan pengguna yang akan melayari keadaan ekonomi semasa dan yang mungkin terjejas oleh undang-undang penjagaan kesihatan.

Dalam Idaho Jabatan insurans juga menggesa pengguna untuk menghubungi Jabatan Negeri insurans mereka untuk memastikan bahawa syarikat insurans kesihatan dan ejen dengan siapa mereka berurusan dilesenkan di negeri mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *