Avadent membuat mendapat gigi palsu A Breeze

Avadent membuat mendapat gigi palsu A Breeze

Pada masa lalu, mendapat gigi palsu adalah satu proses yang sangat panjang dan membosankan. Secara amnya, ia telah mengambil antara lima dan tujuh perlantikan sepenuhnya sesuai dan membuat satu set gigi palsu bagi pesakit. Bagi orang-orang yang banyak, proses ini boleh meletihkan dan mengambil masa yang terlalu banyak. Sistem Avadent gigi palsu yang baru menyelesaikan masalah ini. Dalam serendah dua janji temu, anda boleh dipasang dan diberikan anda set baru gigi palsu terima-kasih kepada teknologi digital yang baru. Doktor gigi dan pesakit di seluruh negara telah menemui faedah teknologi Avadent.

Bagaimana kerja-kerja Avadent

Jika anda fikir anda adalah seorang calon bagi gigi palsu, langkah pertama adalah untuk bercakap dengan doktor gigi anda untuk bercakap mengenai semua pilihan yang berbeza anda. Membuat keputusan untuk mendapatkan gigi palsu adalah keputusan yang besar dan ia tidak boleh diterbalikkan. Sebaik sahaja anda telah memutuskan untuk meneruskan mendapat gigi palsu, langkah pertama yang doktor gigi anda akan melakukan akan mengambil jejak dalam mulut anda. Dahulu, proses ini mengambil masa yang lama, tetapi dengan Avadent proses keseluruhan kesan selesai dalam janji temu yang tunggal. Menggunakan peranti pengukuran Anatomi Avadent (AMD), doktor gigi akan dapat membuat imbasan digital di dalam mulut dan rahang.

Doktor gigi seterusnya akan menghantar imbasan digital untuk kemudahan digital Avadent. Imbasan digital boleh diatur bagi ketebalan dan bagaimana gigi akan dianjurkan. Selepas apa-apa pelarasan akhir dibuat, juruteknik pergigian yang profesional akan menghantar fail ke komputer sistem kilang-kilang. Di sini gigi palsu yang dicipta daripada bahan asas yang amat mampat, bio-bersih. Selepas ini selesai, gigi palsu yang telah siap akan dihantar kembali kepada doktor gigi anda. Dalam satu pelantikan yang akhir, anda akan menerima gigi palsu anda dan pastikan ianya sesuai dengan betul. Doktor gigi anda juga akan mengajar anda bagaimana untuk menjaga mereka dan memberikan apa-apa arahan tentang cara terbaik untuk menjaga mereka.

Apakah faedah-faedah Avadent?

Seperti yang disebutkan tadi, salah satu manfaat utama adalah bagaimana lebih cepat dan lebih cekap dalam Avadent proses. Bukannya untuk datang ke pejabat doktor gigi dalam lima atau lebih banyak kali, proses Avadent biasanya selesai dalam pelantikan dua yang lebih selesa. Di samping itu, fakta bahawa Avadent menggunakan sistem digital yang maju untuk gigi palsu itu membolehkan tahap ketepatan yang unggul apabila anda membuat gigi palsu. Rekod digital yang disimpan di dalam fail selama-lamanya, jadi jika anda pernah kehilangan atau kerosakan gigi palsu anda, anda akan dapat yang baru tanpa perlu melalui proses pemasangan ini sekali lagi. Akhir sekali, bahan yang Avadent gigi palsu yang dibuat daripada adalah lebih bio-bersih daripada lain-lain jenis gigi palsu, yang mengurangkan pembentukan bakteria pada gigi palsu anda.

Jika anda mempunyai soalan atau ingin mengetahui lebih lanjut mengenai gigi palsu Avadent, hubungi doktor gigi Norcross anda hari ini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *