Att Starta Eget Svar

F: Hej, jag startade fr inte s lnge sedan ett fretag. . Jag har en vn i Norge som ocks nu har startat eget. Mire funderar p att byta lite tjnster & sitter nu och tnker p utifall guy skall lgga till nn moms nr jag fakturerar henne?

S: Just fr att Norge ej r mediterranean i EU s mste du inte lgga till nn moms skatt nr guy skall fakturera. Ifall detta pier skulle vara till Finland eller ett annat land inom EU s skall du lgga p moms skatt, r p ngot annat du tnker p som har mediterranean startat eget att gra s br ni beska skatteverket..

F: Hej, jag har precis startat upp ett mattfretag & skall nu snda in vr bokfring till vran enskild firma, pier vet jag ej om allt har blitt rtt nr jag har skrivit bokfringen fr vr enskilda verksamhet. Existerar p ngon bra webbsida som gr igenom p s jag vet att jag ftt mediterranean allt?

S: Bokfringen fr enskild verksamhet br ni ‘ koll p innan ni brjade slja produkter, pier ingen panik om ni googlar ?bokfring enskild firma? kommer du f upp mnga olika typer p webbsidor som p ett eller annat stt hjlper er.

F: Jag har en grej som jag funderat p s tnkte ta tillfllet i akt och frga. Nr någon kper ett fretag, hur gr detta egentligen till? Trffas guy mediterranean advokater och sedan skriver ned allt dom kommer verens om, har guy kpt fretaget sen?

S: Du kan kpa fretag genom att kpa alla aktier i ett AB, eller andelar i ett handelsbolag. Gr du s fr du hela fretaget mediterranean skulder, tillgngar, personal samt ingngna avtal & d kr guy p mediterranean fretaget i samma orgnummer och namn. Sammanfattningsvis, nr du kper via aktiebolag eller handelsbolag s stannar p anstllda kvar & fretaget fortstter som innan uppkpet.

F: Jag vill jobba mediterranean bokfring fr enskild firma i framtiden, hjlpa firmor att hlla reda p sin ekonomi. Vad r det jag mste plugga fr ngot d? Jag har nyligen gtt klart samprogrammet i gymnasiet s jag undrar allts vad fr hgskola som skulle passa bst fr att f arbeta mediterranean bokfring enskild firma.

S: Ja samhllsprogrammet r en utmrkt start eftersom bli ekonom och ‘ mjligheten att arbeta mediterranean bokfring till enskild verksamhet. P jag skulle rekommendera search r att studera ngot i likhet mediterranean ekonomi & marknadsfring.

F: Nu har jag frskt frklara fr vr syster att hon ej skall starta eget. Det r ju ej alls skert och hon br istllet leta jobb hos ett vletablerat fretag. Vad br jag sga till henne fr att hon skall frst att hon inte ska starta eget?

S: Jag frstr inte riktigt att du nskar vertala din syster till att inte starta eget. Det du istllet br gra r att pusha p henne och hjlpa henne mediterranean p bitarna som ni knner att hon har dlig koll p.

F: Nu r det s att jag har en enskild firma och skulle behva lite mer information som frklarar vad som ska till fr att guy ska frndra bolaget frn enskild firma -> AB. Skulle ngon kunna general electric lite tips?

S: Ett componen saker br guy faktiskt tnka lite extra p, exempelvis s nr din momspliktiga verksamhet har upphrt ska du be Skatteverket s dom tar bort ditt fretag frn moms listan och att be skatteverker att ta tillbaks pappren om F-skattesedel och det gr du fr att du inte lngre kommer anvnda search audio-video F-skatt d det blir AB. Anmler search till AB gr du det enkelt hos skatteverket.

F: Hur viktigt r det att siffrorna jag lmnar in och skattar p r exakta som enskild firma, vad r det vrsta der kan hnda? Mediterranean bokfringen har det blivit lite slarv och det jag skrivit har varit lite audio-video en chansning.

S: Det var inte bra, det r lika viktigt fr skatteverket som fr search att kalkylerna r rtt. Fr din del s kan en enskilda firma annars bli restskatt i slutet audio-video ret. Om det istllet r t det andra hllet att du betalat in fr mycket kan det istllet innebra att enskilda firman och dess gare fr likviditetsproblem.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *