Atas Tps untuk memilih campuran teh Rooibos berkualiti

Atas Tps untuk memilih campuran teh Rooibos berkualiti

Seperti mana-mana peminum minuman sedar kesihatan akan tahu, teh rooibos ada teh paling berkesan dan semulajadi yang tersedia, dengan tiada kafein dan pelbagai manfaat kesihatan untuk dinikmati di setiap cawan. Berkembang di Afrika Selatan, dengan nama saintifik Aspalathus linearis, rooibos bermaksud ‘bush merah’ dalam Bahasa Afrikaans tempatan. Teh ini dikenali dengan antioksidan yang kuat dan sifat-sifat kesihatan yang boleh juga didapati di tetap tanaman teh sinensis bunga kamelia, seperti polyphenols, antioksidan yang melindungi daripada kerosakan sel dan mengatasi penyakit kemerosotan makular, kanser dan penyakit jantung. Rooibos tidak mengandungi kafein Walau bagaimanapun, yang menjadikan ia lebih berkesan sebagai penggalak imun yang sihat.

Manfaat kesihatan tambahan rooibos termasuk tahap tannin yang jauh lebih rendah berbanding teh hitam sepenuhnya teroksida atau un-oxidized teh hijau daun. Teh ini juga mengandungi beberapa sebatian fenolik, flavanols, flavones, flavanones, dan dihydrochalcones. Rooibos dikenali untuk membantu pelbagai masalah kesihatan, termasuk ketegangan saraf, alahan dan masalah penghadaman. Di Afrika teh digunakan perubatan untuk merawat gejala-gejala yang antara kolik infantile hingga alahan, asma dan masalah dermatologi.

Sebagai populariti rooibos keuntungan di Amerika Syarikat, beberapa kelainan yang boleh ditemui – semua menawarkan cemerlang manfaat kesihatan, dengan sifat-sifat antioksidan yang sehingga lima kali lebih kuat daripada teh hijau. Dengan sejumlah rooibos campuran untuk dipilih, ia boleh menjadi mudah bagi pengguna untuk mengetahui yang mana menawarkan manfaat kebanyakan – apatah lagi yang campuran adalah terbaik untuk keperluan dan gaya hidup anda.

Berikut adalah beberapa petua untuk membantu anda memilih gabungan rooibos yang sesuai dengan keperluan anda:

• Masalah:
Anda berasa letih dan uzur, mempunyai tahap tenaga yang rendah dan menurun imuniti
Salah satu faedah paling penting teh Afrika Selatan seperti rooibos adalah antioksidan yang kuat sifat-sifatnya, yang meningkatkan imuniti dan meningkatkan tahap tenaga secara semulajadi tanpa perlu kafein. Minum rooibos yang diselitkan dengan sejenis penggalak imun yang kuat seperti sutherlandia akan meningkatkan tahap imun anda, meningkatkan mood dan meningkatkan tahap tenaga untuk membantu anda merasa hidup kembali dan sihat – terutama selepas penyakit selesema atau sehari terutamanya tekanan. Campuran yang mengandungi Buchu Agathosma Betulina adalah juga sesuai kerana herba ini detoxifier yang semulajadi, memberikan tubuh anda rangsangan yang ia perlu kembali di landasan yang betul.

• Masalah:
Anda berasa berat badan berlebihan, kembung dan toskan, dan ingin kerjaya kesihatan anda
Pada rooibos sendiri, teh mengandungi nutrien yang berkuasa bagi keseluruhan Revitalization dan kesejahteraan; Walau bagaimanapun rooibos yang telah diselitkan dengan Hoodia akan juga dapat membantu anda mengurangkan berat badan secara semulajadi. Tumbuhan ini berasa baik datang dari Kaktus yang berkembang di gurun Kalahari sejak, dan telah digunakan oleh puak-puak San selama berabad-abad untuk menahan lapar dan dahaga sepanjang ekspedisi memburu di padang pasir yang luas. Ia adalah 100% semulajadi dan selamat, serta Hoodia bertindak sebagai sejenis lembut selera penahan dan tenaga penggalak. Buchu infusions adalah juga sesuai bagi mereka kesan detoksifikasi, membantu pelbagai penyakit seperti selsema ke selesema, reumatisme, gout dan darah tinggi serta ia juga melegakan senak, aduan perut, loya dan hangovers.

• Masalah:
Anda berasa tertekan dan bimbang, dan perlu mengembalikan ketenangan jiwa dan ketenangan
Kekurangan kafein dalam rooibos telah menjadikannya minuman teh masa katil yang popular bagi Afrika Selatan selama bertahun-tahun, dan dengan kuasa tambahan infusi Sceletium, campuran ini adalah ideal untuk memerangi tekanan dan kebimbangan. Sceletium mempunyai mood yang utama mengubah mesembrines phytochemical yang berinteraksi dengan reseptor serotonin dan dopamine dalam otak, menyebabkan kesan ke atas sistem saraf pusat yang menenangkan. Rooibos dan Sceletium campuran, amat sesuai untuk merawat kebimbangan, dan mempunyai manfaat tambahan sebagai penahan selera makan semulajadi yang menjadikan ia alat kehilangan berat badan yang ideal sebagai tambahan kepada manfaat menenangkan.

Untuk manfaat kesihatan yang berpanjangan dan meningkatkan tenaga, Lihatlah teh Afrika Selatan yang paling sesuai dengan keperluan individu dan keperluan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *