Atas sebab-sebab luaran anda mengekalkan

Atas sebab-sebab luaran anda mengekalkan

Kolam Renang yang mewah yang besar di belakang rumah atau ruang Luaran. Mereka boleh memberi anda satu penginapan yang menenangkan untuk berehat pada hari mati dan menawarkan anda peluang untuk menyejukkan diri pada hari-hari extra-hot. Mereka, bagaimanapun, memerlukan jumlah tertentu untuk diselenggara. Kerana banyak sebab, termasuk tidak cukup wang atau masa, sesetengah pemilik kolam Elakkan atau menunda penyelenggaraan kolam biasa. Sidestepping penyelenggaraan di sebuah kolam, Walau bagaimanapun, boleh membawa kepada isu-isu operasi, isu-isu kesihatan, dan walaupun kos anda lebih banyak wang di hujung. Berikut adalah beberapa sebab-sebab anda perlu mendapatkan khidmat yang profesional untuk merawat dan memelihara kolam anda secara tetap.
Penyelenggaraan adalah sihat untuk anda.
Apa ramai orang tidak menyedari adalah bahawa jika anda tidak melihat apa-apa sampah di kolam anda, matahari dan haba mungkin masih menjejaskan imbangan pH kolam. Baki buruk pH boleh menyebabkan kerengsaan kulit dan meninggalkan tidak selamat untuk berenang di kolam renang anda. Penyelenggaraan kolam yang profesional boleh menyemak baki pH kolam anda dan memperkenalkan bahan-bahan yang betul untuk mengekalkan tahap pH yang sesuai.
Penyelenggaraan meliputi kehidupan luaran anda.
Pembentukan alga, ketidakseimbangan pH yang dan lain-lain keputusan Tiada penyelenggaraan kolam boleh sebenarnya akhirnya merosakkan peralatan kolam anda dan bahkan dengan berhiasnya atau tingkat. Alga boleh membahayakan sistem penapisan di kolam, sebagai contoh, memberikan semua tetapi sia-sia.  Pembentukan kalsium di kolam, serta boleh merosakkan garisan penamat kolam anda, terutamanya jika ia diperbuat daripada bahan seperti kaca.
Penyenggaraan tidak mungkin berakhir berharga anda lebih.
Anda mungkin berasa seolah-olah anda akan menjimatkan wang dengan mengurangkan penyelenggaraan kolam tetapi dari masa ke masa ia boleh sangat baik berakhir berharga anda lebih. Alga kerosakan kepada sistem penapis yang boleh membawa kepada keperluan untuk menggantikan sistem. Kerosakan kalsium boleh memerlukan bahawa anda reline kolam keseluruhan anda. Senarai ini tidak berhenti di situ. Mengambil langkah-langkah yang proaktif dan mengambil profesional penyelenggaraan kolam boleh menjimatkan ringgit besar di hujung.
Jadi jika anda berfikir bahawa penyelenggaraan kolam adalah tidak perlu, anda mungkin hanya ingin menimbang semula. Menjaga luaran anda sihat dan dalam keadaan yang baik hanya boleh dicapai dengan penyelenggaraan secara kerap dan mahir. Dengan membuat pelaburan kecil ini dalam kolam anda, anda semua tetapi akan menjamin bahawa anda boleh menikmati berenang di persekitaran yang selamat dan selesa untuk tahun akan datang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *