Atas 8 makanan untuk kesihatan: Penuh pemakanan

Atas 8 makanan untuk kesihatan: Penuh pemakanan

Terdapat satu pepatah yang terkenal bahawa minda yang sihat yang tinggal di badan yang sihat. Kesihatan yang baik diperbuat daripada makanan yang sihat dan pemakanan. Pemakanan yang baik mengandungi pelbagai manfaat untuk kesihatan. Jika anda mahu untuk mendapatkan tenaga, tidur, dan ingin kekal sihat untuk jangka masa panjang yang kemudian makan sihat adalah cara terbaik untuk mencapainya. Dengan pemakanan Kesihatan, ia adalah mudah untuk hidup sihat! Top 8 makanan untuk kesihatan yang baik adalah rendah kalori dan penuh vitamin seperti vitamin A dan Vitamin E.

Berikut adalah top 8 makanan untuk kesihatan baik-

• Dalam pilihan top 8 makanan untuk kesihatan yang baik, anda boleh memasukkan almond. Ia penuh sesak dengan zat fiber, riboflavin, magnesium, besi dan kalsium. Almond juga adalah sumber terbaik protein dan baik untuk jantung anda. Badam mengandungi jumlah maksimum lemak monounsaturated yang jenis lemak dan membantu merendahkan ke bawah paras kolesterol darah yang sihat.

• Cuba untuk memasukkan lebih banyak dan lebih banyak epal semasa memilih makanan yang perlu mencari dalam diet anda sehari-hari. Epal mengandungi pectin, serat yang larut yang bermanfaat dalam mengurangkan tahap kolesterol dan glukosa darah

• Makan blueberry dan mendapat memori yang baik! Blueberry adalah sumber yang kaya dengan pelbagai khasiat pemakanan yang membantu untuk mencegah jangkitan saluran kencing.

• Merah kacang adalah komponen yang penting dalam mengekalkan kesihatan yang baik. Kacang merah yang terdiri daripada besi, magnesium, fosforus, kalium, tembaga dan tiamin.

• Top 8 makanan untuk kesihatan yang baik adalah kombinasi makanan yang kaya dengan dan brokoli menduduki tempat yang penting di dalamnya. Brokoli mengandungi pelbagai khasiat yang menghalang penyakit-penyakit kronik seperti penyakit jantung.

• Termasuk bayam kerana ia tinggi vitamin A, C dan asid folik. Ia meningkatkan sistem imun anda dan juga mengekalkan rambut bersinar dan kulit anda sihat.

• Makan ubi keledek mengandungi jumlah yang antioksidan beta karotena yang baik. Ia adalah baik untuk melambatkan proses penuaan dan juga melindungi anda dari kanser.

Jus sayur-sayuran • tidak tercicir daripada 8 makanan terbaik untuk kesihatan yang baik. Termasuk jus sayur-sayuran dan jus tomato kerana ia penuh dengan antioksidan. dan jenis rendah natrium.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *