Atas 3 sebab anda perlukan insurans perjalanan satu perjalanan

Atas 3 sebab anda perlukan insurans perjalanan satu perjalanan

Orang-orang yang banyak mengorbankan pembelian walaupun dalam satu perjalanan insurans perlindungan perjalanan dalam tanggapan bahawa perlindungan tersebut adalah mewah yang tidak perlu. Walaupun ramai orang dapat mungkin boleh pergi tanpa perlindungan tersebut (tetapi ianya pasti ill-advised untuk berbuat demikian), Terdapat tiga kritikal syarat bahawa “mesti-beli”.

Kesihatan yang miskin

Perkara paling buruk seseorang dalam keadaan kesihatan yang lemah boleh lakukan ialah memulakan satu perjalanan yang mencabar dari segi fizikal (dan kadang-kadang emosi penyaliran) di luar negeri tanpa mendapat sekurang-kurangnya polisi insurans perjalanan satu perjalanan. Perlindungan yang betul boleh melindungi anda dari segi shouldering kos prosedur perubatan kecemasan, perlu timbul. Apa yang akan terjadi sekiranya anda pergi ke dalam Bilik kecemasan di luar negara dan anda tidak mempunyai wang yang mencukupi dengan anda? Berlaku di luar negara tanpa perlindungan yang mencukupi adalah amat bodoh — jika situasi walaupun biasa di rumah cenderung untuk mencetuskan serangan asma anda, misalnya, menganggap apa yang menanti di tempat yang anda tidak biasa. Selain itu, jika anda mempunyai keadaan seperti gayat, sebarang serangan secara tiba-tiba boleh membahayakan anda dan orang lain di jalan raya (sekiranya anda memandu kereta sewa). Manakala polisi insurans tidak boleh meningkatkan kesihatan anda, ia pasti boleh melindungi anda daripada outlay jumlah yang besar dalam satu keadaan perubatan kecemasan.

Perjalanan ke tempat-tempat yang berbahaya

Di sini adalah kisah yang benar: beberapa perjalanan ke Peru-sebuah negara yang kerajaan yang hampir tidak memegang ia bersama-sama yang terbaik hari — memutuskan untuk mendapatkan polisi insurans perjalanan satu perjalanan. Ia adalah masa yang precarious apabila selsema babi yang ditakuti adalah pada Pusat Setiap penasihat Kesihatan, tetapi pasangan memilih untuk mendapatkan insurans terhadap kemungkinan pembatalan ‘untuk apa-apa sebab’. Ternyata, perjalanan yang dinanti-nantikan mereka akan tidak akan botched oleh selesema babi, tetapi kekacauan sivil; mendapat perlindungan yang mereka lakukan jauh membantu mereka menelan kekecewaan pada kerugian mereka — sekurang-kurangnya, ia adalah tidak seperti kewangan menyakitkan seperti itu jika mereka tidak mempunyai perlindungan tambahan. Titik adalah jika anda akan membuat perjalanan ke negara-negara lain, terutamanya di bawah bertindakbalas risiko tertentu yang dikeluarkan oleh kedutaan anda, ia membayar untuk mempertimbangkan faktor-faktor risiko ini apabila membeli polisi anda.

Had perlindungan yang sedia ada

Anda mungkin telah sedia ada satu perjalanan insurans perjalanan dari pembekal insurans kesihatan anda (sesetengah syarikat juga termasuk perlindungan perjalanan walaupun polisi utama, berkata, kesihatan atau insurans rumah), dan anda mungkin terfikir, “mengapa mendapatkan polisi lain, betul?” Salah. Semak dengan teliti syarat-syarat perlindungan sedia ada anda dan anda hanya mungkin mengetahui akan syarat-syarat bagaimana terhad. Anda perlu benar-benar berterus terang tentang keperluan anda dan bandingkan ini kepada perkara-perkara yang dilindungi oleh dasar-dasar yang sedia ada anda. Jika ia adalah terhad, ianya mungkin buruk sebagai mempunyai perlindungan tidak sekali.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *