Atas 2 sebab mengapa minyak ikan Ultra halus yang terbaik untuk kesihatan anda

Atas 2 sebab mengapa minyak ikan Ultra halus yang terbaik untuk kesihatan anda

Tahukah anda bahawa sebelum kemajuan dalam pemprosesan farmaseutikal dibenarkan untuk penciptaan minyak ikan ultra halus, penjagaan kesihatan, pembekal telah sentiasa menyokong pengambilan minyak ikan semula jadi untuk kesihatan yang baik. Minyak ikan telah terbukti memberi manfaat kepada tubuh badan manusia kerana ia mengandungi asid lemak penting omega 3, EPA (asid Eikosapentanoik), yang boleh membantu menyekat apa-apa jenis keradangan fisiologi dan DHA (asid dokosaheksaenoik).

Di samping itu, pakar-pakar percaya bahawa asid lemak omega 3 minyak ikan membantu mengawal kolestrol di dalam badan – yang seterusnya, adalah bagus untuk mengekalkan jantung sihat, mengepam dan keseluruhan. Asid lemak Omega 3 juga boleh memperbaiki keadaan orang-orang yang mungkin mengalami aritmia jantung dan artritis reumatoid. Peningkatan kukuh tambahan ini dikatakan untuk mengurangkan berlakunya kebimbangan, kemurungan, angin ahmar dan juga bermulanya sesetengah jenis kanser juga.

Oleh itu, minyak ikan biasanya berasal daripada sumber-sumber “lemak” ikan flounder, herring, tasik trout, ikan kembung, ikan salmon, sardin dan tuna. Walau bagaimanapun, kajian terbaru telah menunjukkan bahawa sumber-sumber yang terbaik minyak ikan adalah orang-orang yang diekstrak dari tubuh ikan, bukan alat itu? yang telah digunakan secara tradisional.

1. Nampaknya, minyak ikan yang diekstrak daripada hati mengandungi Vitamin A, yang boleh menjadi tambahan yang baik untuk sesiapa pun diet. Tetapi, kerana orang yang sedang dalam bentuk pekat minyak ikan, Terdapat juga kepekatan Vitamin A. Malangnya, terlebih dos Vitamin A atau hypervitaminosis A membawa kepada sakit perut visi blurry, mengantuk, sakit kepala, keresahan, Jaundis, sakit otot, rasa loya, muntah, dan keseluruhan kelemahan.

Dalam kes-kes yang ekstrem, terlalu banyak Vitamin A dalam sistem ini boleh membawa kepada komplikasi perubatan yang serius seperti: cirit-birit, pengeringan membran mukus seluruh badan, keletihan, keguguran rambut, insomnia, demam yang tinggi, berat dan kebarangkalian yang lebih tinggi daripada tulang patah. Keadaan ini juga boleh membawa maut amat untuk membangunkan foetuses, dan boleh menyebabkan perubahan warna kulit oren-kuning sangat muda kanak-kanak.

Oleh itu, untuk menghadkan kemungkinan overdosing dengan Vitamin A, penyedia penjagaan kesihatan ingin mengesyorkan suplemen ditapis ultra sebaliknya. Untuk membuat gred, minyak ikan gred farmaseutikal ini akan disahkan sebagai petikan sahaja dari badan-badan dari sumber ikan, dan tidak pada hati atau organ-organ dalaman yang lain. Pada masa yang sama, sumber-sumber ini ultra halus bersih untuk apa-apa Ijazah yang “bahan cemar” (dalam mineral ini kes, lain-lain) tetap tidak hadir.

2. Walaupun ia adalah mineral berharga, Utarid adalah juga hadir dalam bentuk pekat dengan beberapa suplemen minyak ikan. Malah, terdapat nombor-nombor lebih besar serupa tambahan di luar sana yang akan dipasarkan walaupun tahap merkuri yang tinggi. Berita buruk ialah bahawa bentuk pekat merkuri tidak sahaja toksik kepada sistem manusia, ia boleh membawa maut juga.

Sensasi terbakar pada pengelupasan kulit, kulit mati mati dalam lapisan (desquamation,) tinggi darah tekanan, gatal-gatal, pucuk buah pinggang, perubahan warna kulit merah jambu, berpeluh sedalam-dalamnya, bengkak (ia bukan sahaja menghilangkan), dan rentak jantung yang luar tabii semua tanda-tanda klasik daripada keracunan merkuri. Tetapi kes-kes yang melampau boleh menyebabkan keguguran rambut, kuku dan gigi.

Kesimpulannya: suplemen minyak ikan hampir mempunyai faedah yang sama seperti ultra halus pelbagai. Walau bagaimanapun, dengan menggunakan hanya ultra halus ikan minyak, anda boleh dijamin mendapat manfaat kebanyakan daripada tambahan ini tanpa didedahkan kepada bahaya overdosing Vitamin A dan merkuri.

Sekarang bahawa anda bersenjata dengan maklumat ini, cuba untuk memahami produk omega 3 pelbagai vendor, manfaat mereka dan sebarang kelemahan. Cuba untuk mengukur sama ada tuntutan tersebut akan gembar-gembur hanya atau ada apa-apa kebenaran di dalamnya. Ini akan membantu anda untuk mengambil tindakan yang tepat untuk memastikan bahawa perlindungan kesihatan yang diperlukan untuk anda dan keluarga anda terlalu lewat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *