Aspek perniagaan latihan melalui Video

Aspek perniagaan latihan melalui Video

Kos overhed, bukan sahaja dari segi wang langsung, malah bagi jam hilang dalam proses utama adalah latihan kakitangan. Video kursus yang dipanggil latihan video juga membantu anda ditolak kos ini setakat yang besar.

Bayangkan juga Bilakah Syarikat yang mempunyai pelbagai menyebarkan kepentingan perniagaan di seluruh dunia dan kuasa manusia dan juga budaya yang pelbagai, ia boleh menjadi prohibitively mahal untuk menghantar tenaga pengajar yang berpengalaman seluruh atau membayar untuk setiap individu untuk menghadiri kursus-kursus latihan. Video latihan boleh educe kos ini secara mendadak pada masa yang sama membuat penyampaian kandungan yang lebih cepat kepada sesiapa sahaja di seluruh dunia.

Video kursus boleh dibuat dan disampaikan dengan pelbagai cara yang mereka boleh menjadi satu siri program Khas difilemkan atau mereka boleh filem seminar latihan yang telah berlaku yang boleh diedit ke dalam bentuk video untuk meniru manfaat Seminar ini pada skala besar-besaran. Setelah penggambaran dan suntingan ke atas, video latihan boleh disampaikan dalam bentuk CD-ROM untuk komputer yang berasaskan persembahan atau VHS dan DVD untuk persembahan televisyen. Video kursus sering adalah sebahagian daripada keseluruhan program latihan perlu dirancang dan dihantar mengikut keperluan Syarikat.

Video kursus sering digunakan untuk program-program latihan induksi untuk kakitangan baru dan kebanyakan orang akan dapat melihat sekurang-kurangnya satu dalam kehidupan profesional mereka. Walau bagaimanapun ianya juga digunakan untuk pelbagai tujuan lain.

Mari kita andaikan Syarikat yang memperkenalkan produk baru dalam Barisan keluaran, video program latihan menjadi ideal dan kebanyakan kos cara yang berkesan untuk memberi maklumat produk, dan lebih penting lagi demikian, apabila produk sangat teknikal seperti perisian. Proses yang sama jika dilakukan secara manual mungkin mengambil masa minggu jika bukan bulan untuk multi national corporation dengan diversely geografi perniagaan yang meliputi benua. Jika kita mengambil kira masa yang diambil untuk program latihan manual dan mengira kos yang terlibat kerana kehilangan kuasa lelaki, angka-angka yang akan menjadi luar biasa dan tidak munasabah berbanding dengan kos kursus video digunakan untuk latihan. Selain itu pengekalan latihan pekerja adalah lebih baik oleh video melalui cara manual, yang menjadikan mereka lebih cekap dan profesional. Ini dua rangkap kelebihan akan seterusnya membawa hasil yang lebih baik kepada Syarikat di masa hadapan.

Kursus-kursus video juga boleh digunakan untuk melatih kakitangan tentang dasar-dasar baru, kesihatan atau isu-isu keselamatan dan apa-apa maklumat lain yang dalaman Syarikat yang perlu mendapat di seluruh.

Video latihan telah lama diiktiraf sebagai salah satu medium pengajaran paling berharga kerana ia lebih berkesan, menyampaikan pengajar petunjuk seperti gerak isyarat, ekspresi muka dan postur yang membantu komunikasi yang berkesan. Dekad penyelidikan berharga telah terbukti bahawa bahasa badan ialah satu elemen paling penting dalam Komunikasi lisan.

Selain penjimatan kos latihan, Terdapat pelbagai sebab-sebab lain untuk membangunkan prosedur video bagi syarikat anda. Proses sangat membuat kursus video itu boleh memberi pandangan yang tidak ternilai dalam operasi perniagaan Syarikat anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *