Asid salisilik untuk rambut gugur

Asid salisilik untuk rambut gugur

Saya mempunyai makan tengahari dengan ayah saya satu petang Bilakah beliau menyebut dia menggunakan produk yang telah berhenti keguguran rambut beliau. Beberapa minggu sebelum ini, beliau mempunyai sedikit masalah dengan kelemumur dan memutuskan untuk melihat pakar dermatologi mengenainya. Doktor ini disyorkan lebih produk kaunter yang dipanggil “Scalpicin” untuk membantu mengawal kelemumur beliau. Selepas beberapa minggu penggunaan ayah saya dapat mencari sedikit tiada bulu di berus yang dia kerap digunakan. Dia tahu ini akan menarik minat saya kerana saya mempunyai perjuangan saya sendiri dengan mengekalkan rambut saya.

Selepas menggunakan produk ini saya sendiri selama beberapa minggu, saya perasan kulit kepala saya rasa lebih sihat, rambut saya menjadi lebih lembut dan kejatuhan telah diperlahankan dengan banyaknya. Saya tidak terkejut. Setakat ini saya sudah mencuba banyak produk, preskripsi dan asli, saya mencari produk yang akan berhenti keguguran rambut saya. Melihat ke dalam lagi, saya mendapati bahawa bahan aktif yang bertanggungjawab ini akan dipanggil dengan nama “Asid salisilik”.

Sekarang ini seperti teknikal seperti tulisan ringkas ini akan mendapat, tetapi “Asid salisilik” adalah apa yang mereka panggil yang beta-hydroxy asid yang diperolehi daripada kulit kayu pokok willow. Salix adalah bahasa Latin untuk pokok willow. Ia menyerupai kimia ke atas bahan aktif daripada aspirin, dan telah digunakan sebagai anti-radang sejak zaman purba. Ia exfoliates lapisan kulit mati, menyebabkan sel-sel kulit untuk menumpahkan lebih mudah dan menghalang liang daripada tersumbat. Ia sering digunakan dalam komersial losyen untuk merawat jerawat, psoriasis, kelepuhan, Setapak dan Ketuat. Kerana kesannya terhadap sel-sel kulit, Asid salisilik juga digunakan dalam beberapa syampu yang digunakan untuk merawat kelemumur. Neutrogena T-Sal adalah satu contoh yang sangat popular.

Selepas setelah menggunakan produk ini untuk lebih setahun kini, saya berpendapat bahawa Asid salisilik yang ditemui di Scalpicin tidak akan menyekat Kademlia DHT dalam badan anda menghasilkan tetapi sangat baik dalam menjaga kulit kepala anda bersih. Saya telah kembali menumpahkan lagi, walaupun lebih kurang sebelum menggunakan Scalpicin. Justeru itu, saya telah menemui apa-apa yang berkesan sebagai produk ini untuk mengekalkan kulit kepala yang bersih dan sihat. Produk ini juga telah berkhidmat untuk membantu saya anti produk Kademlia DHT yang lebih menyerap ke dalam kulit kepala saya. Ia boleh dibeli di mana-mana kedai di utama untuk kira-kira $8. sebotol. Itulah kesepakatan yang cukup bagus untuk wang.

Permata kecil lain yang saya telah mendapati selepas pembuangan jadi “syampu kehilangan rambut”, digelarkan begitu banyak wang ke dalam Walgreen sendiri T + Plus 3% Asid salisilik syampu. Ini adalah salah satu syampu terbaik yang saya dapati, dan saya telah mencuba banyak daripada mereka. Ianya juga amat berpatutan hanya sekitar $ 8. sebotol. Memberi mereka cuba; anda akan gembira anda telah lakukan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *