Asid Reflux: Senario terburuk di mana

Asid Reflux: Senario terburuk di mana

Asid Reflux diketahui ramai orang hari ini. Hari ini ramai orang menderita daripada terbakar hati sering. Ini berlaku kerana kebanyakan orang tidak memahami atau hanya mengabaikan gejala asid refluks. Mereka juga memilih ubat-ubatan yang memberi kelegaan segera. Ubat-ubatan ini tidak akan melayan f punca masalah ini. Dan mereka juga tidak menghalang masalah ini daripada muncul.

Kebanyakan orang tidak tahu bahawa refluks asid yang ditinggalkan tidak dirawat boleh menyebabkan kerosakan yang ketara dan kekal kepada perut, penghadaman, esofagus dan tekak anda.

Gejala-gejala asid refluks

Kesakitan dan membakar jantung akan gejala-gejala utama asid refluks. Selain itu orang yang terlibat dari refluks asid akan mempunyai masalah seperti muntah, asid kenyang ketika makan. Orang hari ini hanya mengabaikan gejala-gejala ini dengan melayan mereka dengan antasid. Mereka tidak peduli untuk mendapatkan bantuan doktor.

Dan/sakit yang kronik dan sakit tekak, batuk berterusan atau muntah-muntah, masalah gejala swallowing, dan pernafasan ini adalah beberapa gejala refluks asid yang lebih banyak.

Tetapi fakta utama ramai orang tidak faham hakikat bahawa tanpa refluks asid rawatan dan pemakanan yang betul boleh melakukan kerosakan kekal kepada badan anda. Gejala-gejala ini semakin biasa dengan cara bahawa ia akan hampir tidak menjejaskan rutin harian dan kualiti hidup. Rawatan hari ini adalah perubahan diet dan ubat-ubatan OTC beberapa.

Apabila ianya serius

Terdapat juga orang-orang yang telah keliru membakar jantung dengan serangan jantung. Ia adalah apa-apa olok-olok mereka kerana kesakitan itu akan menjadi sangat teruk. Dalam banyak kes pesakit akan datang ICU berfikir bahawa mereka tidak mempunyai serangan jantung. Tetapi kebanyakannya ia akan menjadi kes refluks asid yang tidak dirawat selama bertahun-tahun.

Refluks asid adalah, paling mudah, kegagalan injap dalam esofagus anda untuk kekal ditutup dan mengekalkan asid rendah semasa atau selepas makan. Apabila tidak dirawat, asid perut yang dimaksudkan untuk mencerna makanan bermula memecahkan turun dan, pada dasarnya, “mencerna” lapisan esofagus dan tekak serta menyebabkan referred kesakitan dan kerosakan di kawasan sekitarnya (mulut, sistem pernafasan, dan perut). Kesakitan yang dikaitkan dengan refluks asid adalah badan cara semulajadi untuk menunjukkan sesuatu yang tidak salah.

Senario terburuk

Selain menyebabkan rasa sakit yang mendalam ini juga akan menjangkiti esofagus. Bergantung kepada kerosakan yang akan memutuskan sama ada untuk pergi untuk pembedahan atau ubat-ubatan pada masa rawatan. “Erosive esophagitis” adalah refluks asid sangat buruk keadaan yang tidak dirawat untuk masa yang lama. Jangka masa panjang refluks asid yang tidak dirawat boleh merosakkan lapisan nipis dalam esofagus.

Rawatan

Selain itu terdapat juga banyak ubat semula jadi yang boleh didapati untuk mengubati asid refluks. Berikut adalah cara terbaik untuk mengubati asid refluks. Mempunyai banyak air, Makan atleast dua jam sebelum anda pergi tidur. Hakikatnya tiada seorang pun ingin mendapatkan senario terburuk di mana.

Ubat-ubatan Kesihatan semulajadi untuk keadaan adalah selamat, berkesan dan cepat. Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai ubat refluks asid semulajadi kami semua untuk memperbaiki gejala-gejala anda dan membebaskan diri anda daripada keadaan, menyemak panduan Kesihatan Bangau biru kami untuk menyembuhkan asid Reflux.

EL331014

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *