Ashvaganda – rawatan pelbagai penyakit

Ashvaganda – rawatan pelbagai penyakit

Ashvaganda ditunjukkan dalam rawatan penyakit jantung, apabila mereka merasa berdebar-debar, rasa gangguan dalam hati, rasa kebas dan penguncupan dalam dada, dan sakit di tengah-tengah pulsating, lomyaschego atau sifat. Ini terganggu tidur, sesak nafas, batuk kering, sembelit, Lingkaran sering hitam di bawah mata, pesakit yang mengganggu bunyi dan pertuturan yang kuat. Serangan biasanya berlaku selepas keletihan di tempat kerja, atau aktiviti-aktiviti fizikal yang berlebihan. Terdapat kebimbangan, timorousness ketakutan, kebimbangan, kadang-kadang pengsan, menjadi lebih selepas itu gejala-gejala yang buruk.

Dalam kes-kes tekanan darah tinggi, yang adalah ditemani oleh manifestasi yang tidak tetap, berkala dan saraf gangguan, ashvaganda menggunakan jangka panjang, jadi apabila tekanan darah tinggi semasa ini menunjukkan, terutamanya, ia adalah toning terapi.

Ia boleh digunakan ashvaganda dan kencing jangkitan, yang diiringi oleh satu kursus yang lama kronik dengan exacerbations. Dalam kes ini, ashvaganda bertindak sebagai tonik buah pinggang, kepentingan tertentu adalah ashvaganda sebagai satu cara untuk merawat mati pucuk hubungan lelaki, serta tonik yang sangat baik untuk sistem reproduktif lelaki. Dalam konteks ini, menggambarkan ashvaganda digunakan dalam rawatan prostat dan genital herpes (herpes genital tanpa sebarang kemerahan, bengkak, dan disertai oleh kulit kering, sembelit, Insomia dan pecahan).

Ashvaganda dan digunakan dalam rawatan penyakit senggugut, yang disertakan dengan kebimbangan, kemurungan, insomnia, sembelit, sakit kepala dan kekejangan yang teruk sakit. Ada gementar, keseronokan, gangguan, mungkin pening, Tinitus, pengsan, mood berubah dan berubah-ubah. Seorang wanita boleh merasa keseronokan, rasa irrelevance, rasa sejuk, dahaga dan kekeringan kulit. Ia mungkin kelihatan bahawa dia sedang tenat. Mungkin berfikir tentang bunuh diri, tetapi dengan permulaan haid, Semua ini berlaku. Ciri-ciri kecil, hanya beberapa hari, dengan peningkatan tempoh kesakitan haid di Subuh dan senja (bulu)

Ashvaganda amat sesuai dan untuk rawatan amenorrhea (ketidakhadiran haid atau lewat), berdarah (haid pendarahan penuh dengan kehalusan), (putih – coklat, melekit dan Kering, dengan kesakitan ketara), serta menopaus.

Daripada lain-lain syarat khas wanita, ia harus dinyatakan ia sangat berguna dalam kehamilan dan pengguguran, dan rawatan kesuburan wanita.

Menunjukkan ashvaganda dan rawatan kronik, tanpa suhu tinggi, demam, yang biasanya memerlukan toning terapi.

Ashvaganda adalah berguna dalam artritis, di mana ianya perlu untuk menghentikan proses degeneratif dan atrophic dalam tisu tulang, tetapi penjagaan perlu yang keras, oleh sifat mereka tidak meningkat tonik pendidikan toksin daripada makanan yang tidak hadam.

Ia menunjukkan keberkesanan yang baik di kompleks terapi kanser, kajian klinikal yang membuktikan bahawa. Dalam kes ini, tinggi dose – 30 gram setiap hari dan ke atas.

Ia menyumbang kepada hormon pertumbuhan, dan warga tua, ia adalah cara utama untuk mengukuhkan dalam tulang dan sendi, serta membantu dengan mati pucuk, belyah dan kencing.

Ia adalah kesan positif yang baik yang disertai oleh kulit kering, keresahan, insomnia, sembelit, sistem penghadaman, dan ketidakstabilan sering berlaku selepas terperanjat yang teruk atau penyakit yang teruk.

Dan, sudah tentu, ashvaganda adalah salah satu cara yang paling penting rawatan Ayurveda untuk gangguan sistem saraf. Khususnya, ashvaganda terpakai bagi kegagalan, dan proses-proses yang degeneratif seperti sklerosis berbilang. Ashvaganda penting alat untuk rawatan kebimbangan yang mengiringi banyak gangguan saraf, ini adalah cara yang baik untuk merawat insomnia, Migrain, serta dengan epilepsi

Digunakan ashvaganda dan pelanggaran berkaitan dengan amalan-amalan yang yogic seperti Pranayama atau kebangkitan Kundalini. Kundalini juga boleh mendapatkan daripada kawalan dalam teknik-teknik menuntut ilmu kebatinan yang kuat atau hasil daripada menerima ubat.

Ia berguna dalam rawatan rokok antara wakil-wakil dan penyalahgunaan dadah di kalangan semua jenis

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *