Asas-asas penjagaan kesihatan utama

Asas-asas penjagaan kesihatan utama

Home penjagaan kesihatan merupakan satu pilihan apabila seseorang mengalami penyakit yang serius dan tidak mahu tinggal di hospital atau pergi ke rumah jagaan kejururawatan. Ia sesuai ditakrifkan sebagai mempunyai seorang profesional perubatan yang pergi ke rumah pesakit untuk menyediakan perkhidmatan penjagaan kesihatan yang diperlukan. Perkhidmatan sebenar yang disediakan berbeza-beza amat bergantung kepada keadaan pesakit dan keperluan. Home penjagaan kesihatan yang sedia ada di kebanyakan kawasan, namun seperti yang dengan apa-apa, sesetengah kawasan dikenali memberi lebih penjagaan kemudian lain-lain.

Home penjagaan kesihatan adalah pilihan yang sangat baik dalam pelbagai situasi yang berbeza. Terbesar dan yang paling penting sebab yang ramai Pilih rumah penjagaan kesihatan untuk mereka sayangi satu adalah untuk membolehkan pesakit akan pulang dengan keluarga mereka. Pesakit ini dikelilingi oleh ahli keluarga dan biasanya dalam suasana rumah yang biasa. Ia adalah satu fakta yang diketahui bahawa pesakit-pesakit yang cenderung untuk sembuh lebih baik dan lebih cepat apabila mereka berada tidak terpencil dari ahli keluarga dan tidak dalam persekitaran sejuk yang steril.

Satu lagi sebab mengapa rumah penjagaan kesihatan adalah pilihan yang hebat adalah bahawa penjagaan khusus disesuaikan untuk keperluan pesakit. Kebanyakan di kedalaman dan jenis rawatan yang lebih maju adalah dikenali sebagai mahir penjagaan kejururawatan. Rawatan jenis ini biasanya dilakukan oleh jururawat berdaftar yang berkunjung ke rumah. Ini jenis penjagaan yang tertentu kebiasaannya adalah doktor yang diberi mandat untuk satu sebab atau lain. Lawatan jururawat cepat dan boleh berlaku beberapa kali seminggu. Dalam sesetengah keadaan, ia boleh berlaku sekali atau dua kali setiap hari bergantung kepada keterukan keadaan. Dengan penjagaan kejururawatan berkemahiran pesakit juga mempunyai pilihan untuk menyewa seorang jururawat peribadi atau pun yang hidup dalam jururawat untuk memilih mereka. Banyak syarikat insurans akan membayar untuk rawatan ini tetapi secara jangka pendek. Sebaik sahaja mereka anggap pesakit akan memperbaiki, kos akan keluar dari saku. Sering kali ini boleh menjadi agak mahal.

Rawatan penjagaan juga adalah sejenis daripada rumah penjagaan kesihatan. Ia adalah jenis yang paling kerap digunakan mengambil berat. Ini adalah merujuk kepada apabila seorang profesional perubatan memasuki rumah untuk membantu aktiviti harian pesakit sehingga ia cukup baik untuk melakukannya semata-mata. Ini boleh termasuk tetapi tidak terhad kepada makan, berpakaian mandi, peralatan mandian, dan sebagainya. Rawatan ini biasanya dilakukan oleh Pembantu penjagaan kesihatan di rumah. Mereka biasanya ada secara harian, tinggal untuk hari tersebut dan lain-lain hanya menjalankan rutin pagi pesakit.

Kerana ini adalah asas-asas utama kesihatan dan sering yang sama di mana-mana, apa yang akan membuat sebuah syarikat penjagaan kesihatan rumah yang berdiri di atas yang lain? Jawapannya sebenarnya cukup mudah. Ia adalah apabila penjaga sebuah agensi benar-benar prihatin pesakit sebagai orang agak kemudian hanya kes. Bon dengan sesiapa yang mereka adalah prihatin bagi dan ingin melihat mereka sembuh walaupun ini bermakna kehilangan kedudukan mereka. Pesakit deria ini dan tidak semua yang mereka boleh memperbaiki dan membuat mereka jururawat, Pembantu penjagaan kesihatan utama, atau ahli terapi berbangga dengan mereka. Selalunya dalam situasi jangka panjang mereka menjadi seperti ahli keluarga juga. Ia adalah penting untuk menyedari bahawa dalam situasi ini bukan sahaja yang pesakit fizikal kesejahteraan penting, tetapi mereka emosi kesejahteraan terlalu. Lebih banyak kawasan perlu mengikuti dan membuat ini keutamaan yang tinggi juga.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *