Asas-asas pada jenis Humidifiers dan bagaimana mereka mengendalikan

Asas-asas pada jenis Humidifiers dan bagaimana mereka mengendalikan

Humidifier yang adalah perkakas kediaman yang dibuat untuk meningkatkan tahap kelembapan udara di dalam. Untuk menjawab soalan – bagaimana tidak humidifier yang beroperasi? pertama, seseorang perlu memahami apa yang ia digunakan.

Di kawasan-kawasan di dunia di mana terdapat empat musim, cuaca sejuk mungkin sangat tidak selesa kerana jumlah wap air yang presentin udara. Kelembapan adalah ukuran wap air di atmosfera. Apabila jumlah kelembapan sana, ia bermaksud udara sudah memegang sekumpulan air dan tidak boleh menyerap lagi. Oleh itu kita tidak berpeluh dan kami berasa lebih panas daripada yang benar-benar. Walau bagaimanapun apabila kelembapan yang lebih rendah, ia bermakna udara boleh menampung lebih banyak air, jadi kita cepat berpeluh dan menghisap udara di wap air. Oleh itu, kami berasa lebih sejuk daripada kita.

Tiada seorang pun daripada mereka yang paling ketara adalah wajar. Pada kelembapan yang rendah, anda akan mengalami kekeringan kulit dan suhu akan merasa seperti menjatuhkan. Perabot kayu juga mungkin perlu pembaikan seperti kekeringan akan membuat mereka mengecut dan retak. Untuk mendapatkan sekitar masalah ini, humidifier yang boleh digunakan untuk menaikkan kelembapan kepada buatan.

Jadi bagaimana tidak fungsi humidifier? Pada dasarnya humidifier yang menapis wap air ke udara supaya tahap kelembapan akan naik. Apabila kelembapan dalam increaded, air tidak boleh bertukar menjadi Wap. Lembapan dalam badan kita juga seperti objek kemudian akan meningkatkan dan kami berasa lebih panas.

Terdapat pelbagai jenis humidifiers. Oleh itu, bagaimana humidifier yang fungsi? Ia berbeza-beza pada jenis ia adalah.

Penyejatan.

Humidifier jenis ini mempunyai dua bahagian utama: kipas angin dan tempat yang basah. Kipas angin yang bertiup dingin di seluruh kawasan basah. Udara kemudian memaklumkan wap air bersama-sama dengannya dan merebak di seluruh tempat. Jika anda mengendalikan humidifier jenis ini, pastikan anda menyimpan tuala wanita itu basah bersih untuk elude pencemaran bakteria.

Stim atau Vaporizers.

Vaporizer yang memberikan wap air ke atmosfera melalui melepaskan Wap. Mesin yang mempunyai mangkuk di mana air direbus dan kemudian dibebaskan. Apa-apa lebihan mineral ketinggalan apabila air tersejat. Sebelah tambah humidifier jenis ini adalah ia memusnahkan bakteria semasa proses mendidih, jadi ia lebih bersih.

Hangat kabus.

Humidifier ini adalah pada dasarnya sama sebagai sebuah vaporizer. Walau bagaimanapun sebelum meniup wap ke dalam Bilik, sistem menyejuk ia pertama. Oleh itu, hasil adalah udara misty hangat.

Kabus sejuk

Untuk humidifier kabus sejuk beroperasi dengan penyebaran titisan air ke udara. Sudah tentu ini adalah hanya sebagai steril sebagai air yang digunakan di dalamnya, kerana air tidak direbus.

Ultrasonik

Humidifier ini merekacipta gelombang bunyi frekuensi tinggi untuk memecahkan dan bertiup titisan air kecil ke dalam sebuah bilik. Banyak bakteria dihapuskan dalam prosedur ini, Walau bagaimanapun tidak semua.

Ia adalah satu perkara yang baik untuk memahami bagaimana untuk fungsi-fungsi humidifier. Operasi humidifier yang akan membantu anda menjadi lebih selesa semasa cuaca sejuk. Selain itu ia boleh membantu kelembapan sensitif mudah rosak seperti kayu, wain dan cerut untuk bertahan lebih lama. Menggunakan hak satu untuk keperluan anda dan menikmati musim sejuk yang panas.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *