Asas-asas melatih Kuda

Asas-asas melatih Kuda

Melatih Kuda adalah penting dalam beberapa cara: mencipta satu melahirkan tabiat yang biasa, dan untuk mengesan dan merawat mana-mana kecederaan yang diperolehi. Lebih penting lagi, memberi penjagaan kebersihan terbaik bagi kuda anda akan lebih baik memastikan bahawa mereka melakukan yang terbaik ketika anda menunggang basikal mereka. Menjaga kuda anda harus diberi keutamaan cukup dan ia tidak memerlukan banyak daripada anda, hanya kesabaran dan penjagaan yang tulen untuk kebajikan haiwan anda.

Pertama, anda akan memerlukan beberapa dandanan alat untuk mendapatkan pekerjaan yang dilakukan. Anda boleh menemui beberapa alat yang murah di pasaran, seperti yang com kari, berus badan, mane dan ekor com, pengambilan hoof, serta SPAN yang lembut atau kain untuk mandi Kuda di. Ia akan lebih baik jika anda mempunyai semburan melahirkan, hoof salap, dan Gunting atau Gunting kerana anda tidak akan pernah tahu apabila mereka mungkin datang berguna.

Untuk mandi kuda anda, anda boleh mulakan dari mana-mana pihak selagi anda pastikan bahawa seluruh badan dibasuh benar-benar. Anda boleh memilih untuk menggunakan SPAN dan satu baldi air untuk mandi Kuda atau hanya hos Taman untuk membolehkan aliran air. Anda perlu kerap mandi mereka supaya mereka digunakan untuk, dan sebelum anda menghabiskan Pastikan telah dikeluarkan walaupun speck tiniest kotoran yang boleh didapati.

Jika anda undecided apa jenis syampu untuk digunakan dalam pembersihan kuda anda, anda sebenarnya boleh menggunakan sebarang jenis syampu, sama ada yang dibuat terutamanya bagi Kuda atau syampu manusia. Satu-satunya perkara yang anda perlu ingat adalah bilas yang ia menutup dengan baik. Juga, cuba untuk tidak kerap penggunaan syampu apabila membersihkan kuda anda kerana ia mungkin mengambil kira minyak semula jadi dan boleh membawa kepada kering rambut Kuda.

Bagi mane Kuda, anda boleh mengubah braiding tersebut atau banding teknik-teknik yang digunakan bergantung kepada disiplin atau baka kuda yang tertentu. Sementara itu, ada yang benar-benar mencukur off mane seekor Kuda, manakala yang lain adalah lipas. Apabila ia datang kepada ekor, anda boleh klip, nipis, atau menambah ia membantu meningkatkan penampilan Kuda atau menyembunyikan dari sebarang kesilapan. Walau bagaimanapun, sebarang bentuk dandanan dilakukan pada ekor dilakukan terutamanya untuk tujuan estetik.

Kerana hoof yang merupakan bahagian penting dalam badan seekor Kuda, memelihara ia adalah sangat perlu. Satu cara yang paling biasa pembersihan Kuda di hoofs adalah dengan memilih kaki mana Lumpur, baja atau batu dikeluarkan dari satu-satunya. Ini dilakukan bukan sahaja untuk tujuan bersih, tetapi juga untuk menghalang Kuda mengidap apa-apa jenis lebam atau penyakit.

Bagi kuda yang digunakan untuk pertandingan, kepentingan melatih Kuda mengambil pada tahap yang baru. Antara pelbagai faedah yang anda boleh mendapatkan dari penjagaan Kuda biasa adalah untuk kulit yang lebih baik dan Kesihatan kot, masalah-masalah kesihatan yang lebih rendah, dan ia juga membolehkan anda untuk menilai Kesihatan Kuda atau menyemak jika terdapat mana-mana kecederaan yang diperolehi.

Tetapi lebih penting lagi, melatih kuda-kuda mereka telah membolehkan mereka untuk membentuk suatu bon dengan mereka haiwan – haiwan kesayangan yang tipikal dan Sarjana hubungan. Ia membolehkan Kuda menjadi sihat dari segi fizikal, mental dan emosi, kerana ini memberinya gambaran sebenarnya sedang dijaga. Apabila ia datang untuk melatih Kuda, serba sedikit pasti pergi jauh!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *