Asas-asas Kickboxing kardiovaskular

Asas-asas Kickboxing kardiovaskular

Adakah anda mencari udara keseluruhan badan yang benar-benar gratifies anda? Bagaimana cara untuk meningkatkan stamina, kekuatan dan fleksibiliti sambil menikmati lagu-lagu tarian yang popular?
Adakah ini kedengaran merayu kepada anda? Kemudian terus membaca untuk menentukan apa yang anda perlu tahu sebelum mengambil keseronokan kickboxing.
Apakah Kickboxing?
Kickboxing rekreasi kontemporari telah dicipta pada 1970-an, apabila Amerika karate profesional menubuhkan acara-acara Olahraga yang dibenarkan sepenuhnya-hubungi tinju dan sepakan yang telah diharamkan oleh Sarjana karate.
Disebabkan oleh kebimbangan kesihatan dan Keselamatan, peraturan pakaian, pad dan Keselamatan perlindungan telah diperkenalkan ke dalam sukan sepanjang tahun. Ini membawa kepada pelbagai bentuk kickboxing rekreasi dijalankan di Amerika Syarikat semalam. Borang-borang yang berbeza dalam teknik-teknik yang digunakan dan jumlah sentuhan fizikal yang dibenarkan antara pesaing tersebut.
Hari ini, pelbagai terkenal satu Rakaman Tendang dirujuk sebagai kardiovaskular atau aerobik kickboxing. Ini jenis kickboxing meletakkan bersama-sama komponen seni mempertahankan diri, tinju, dan senaman aerobik memberi keseluruhan fizikal udara dan kuasa. Berasingan dari lain-lain gaya Rakaman Tendang, kickboxing kardiovaskular melibatkan fizikal memukul antara para pencabar. Ia adalah latihan kardiovaskular daripada seni mempertahankan diri.
Kelas-kelas kecergasan kardiovaskular kickboxing lazimnya bermula dengan 10-15 minit warm-ups, yang mungkin termasuk memanjangkan dan kerja-kerja tradisional keluar push-ups dan squats badan, diikuti dengan sesi Rakaman Tendang 30 minit. Ini melibatkan pergerakan seperti sepakan, tumbukan dan mogok lutut. Beberapa jurulatih aerobik boleh menggunakan peralatan seperti melompat tali atau punching beg.
Ini diikuti oleh sekurang-kurangnya 5 minit menyejuk dan 10 minit dan regangan udara otot. Regangan adalah benar-benar penting kerana baru hampir pasti membebankan otot-otot mereka. Oleh itu, stretches perlahan-lahan dan betul membantu gemburkan kemudaratan otot dan berhenti.
Video pendidikan disediakan begitu juga jika anda tertanya-tanya tentang menyemak rejim kickboxing kardio yang dalam suasana privasi di rumah anda.
Prinsip-prinsip asas Rakaman Tendang
Sebelum anda menentukan untuk melompat masuk dan mendaftar di kelas, anda harus diingat beberapa garis-panduan asas:
* Tahu tahap kecergasan anda.
Rakaman Tendang adalah pelbagai yang berintensiti tinggi, impak tinggi daripada bersenam, jadi ia mungkin bukan satu konsep yang hebat untuk melompat di selepas suatu tempoh panjang yang tertentu sebagai sebuah kerusi. Anda boleh cuba langkah-langkah persediaan dengan mengambil kursus aerobik impak rendah atau kurang fizikal pelbagai latihan fizikal. Anda kemudian boleh bekerja ke tahap yang lebih tinggi daripada ketahanan. Apabila anda memulakan rakaman Tendang, termasuk memaksa diri anda untuk menjadi orang baru dengan bekerja pada kelajuan peribadi anda sendiri. Tidak overexert diri anda kepada titik keletihan.
* Ujian itu sebelum anda sign up.
Jika ia didapati, memerhati atau cuba kelas dahulu untuk menentukan sama ada ianya sesuai untuk anda. Pastikan bahawa pengajar adalah bersedia untuk menyelaraskan rejim sedikit untuk menampung rakyat peringkat kemahiran yang berlainan. Elakkan daripada kelas-kelas yang kelihatan bergerak terlalu cepat, terlalu terlibat atau tidak menyediakan peluang untuk mana-mana arahan 1-pada-1 semasa atau selepas kelas.
* Mencari Akta kelas.
Mencari seorang jurulatih kecergasan yang disahkan oleh Persatuan seperti Majlis Amerika pada senaman (sat). Cuba bermula pada tempat yang sesuai untuk anda dan secara perlahan-lahan memajukan satu kelas kickboxing semakin sengit, berkelajuan tinggi. Beberapa kursus yang memerlukan tahap kecergasan yang sederhana dan memenuhi dua hingga tiga kali setiap minggu.
* Selesa adalah penting.
Memakai pakaian yang longgar, sesuai, yang membolehkan anda kaki dan tangan untuk bergerak tanpa kesukaran di semua tempat. Kasut yang terbaik yang cross-jurulatih kerana mereka menyediakan berpad sisi ke sisi. Sarung tangan atau balutan tangan kadang-kadang digunakan semasa kelas. Anda mungkin boleh membeli ini di gimnasium di mana kelas diadakan. Hubungi pengajar anda lebih awal supaya anda boleh sepenuhnya bersedia untuk kelas.
* Mula perlahan-lahan dan menjauhkan diri daripada pelbagai ia.
Elemen utama untuk satu gerudi kickboxing berkemahiran adalah pergerakan yang terkawal. Melumpuhkan diri anda dengan menendang terlalu tinggi atau mengunci kaki dan tangan anda semasa pergerakan boleh membawa kepada pulled tendon dan otot-otot dan sendi buku lali yang terseliuh atau lutut. Mula-off dengan sepakan rendah berdusta kerana anda perlahan-lahan belajar kaedah betul kickboxing. Ini adalah sangat penting bagi orang baru, yang sangat terdedah untuk mendapat kecederaan semasa menjalankan yang bergerak pantas dan rumit kickboxing.
* Minum.
Minum banyak cecair sebelum, semasa dan selepas kelas anda untuk menghilangkan dahaga anda dan menjaga diri anda terhidrat.
* Berbincang dengan doktor anda
Ia sememangnya idea baru untuk berbincang dengan doktor anda dan mempunyai ujian fizikal sebelum anda yang ditetapkan tentang apa-apa jenis program senaman terutamanya seorang dengan timbunan aktiviti aerobik seperti kickboxing. Ini adalah amat penting jika anda mempunyai apa-apa keadaan perubatan yang kronik seperti tekanan darah tinggi atau kencing manis atau jika anda gemuk.
Mengapa memilih Kickboxing?
Selain mengekalkan tubuh yang sihat, kickboxing mempunyai beberapa kelebihan yang lebih banyak. Mengikut analisis oleh ACE, anda boleh torch kira-kira 350-450 kalori dalam satu jam dengan Rakaman Tendang!
Ia juga mengurangkan dan melegakan ketegangan. Berat, berdisiplin tinju dan menendang pergerakan yang dilakukan dengan kemahiran yang diperlukan untuk seni mempertahankan diri, mampu melakukan keajaiban bagi perasaan kebimbangan dan kemarahan. Rehearsing pergerakan kickboxing begitu juga boleh membantu anda untuk meningkatkan fleksibiliti, koordinasi, kekuatan dan kecergasan kardiovaskular.
Selain itu, Rakaman Tendang adalah satu cara yang indah untuk mendapatkan senaman badan yang menyeluruh sambil memahami langkah-langkah pertahanan diri yang jelas. Rakaman Tendang buffs mengatakan bahawa seni kickboxing membantu mereka berasa lebih kawalan dan tertentu.
Datang dan menendang, menumbuk, kunyah, jab, kotak dan swing cara anda untuk kecergasan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *