Asal-usul defisit testosteron dan kaedah-kaedah pampasan yang

Asal-usul defisit testosteron dan kaedah-kaedah pampasan yang

Dalam rutin harian orang biasanya meninggalkan di belakang untuk mengambil notis kesihatan mereka. Kajian saintifik menunjukkan bahawa perubahan roh-roh yang berasas dan agresif, kekurangan tidur dan weariness adalah para sahabat tetap orang dalam zaman kontemporari. Sebab utama gejala ini adalah kekurangan testosteron tetapi bukan hanya yang pesat kehidupan seperti orang ramai mungkin berfikir.

Testosteron adalah hormon seks yang kuat, yang appertains kepada Kumpulan ada androgenic steroid. Testosteron sepatutnya hormon lelaki dan dihasilkan oleh betina, walaupun ia mungkin juga boleh dihasilkan oleh gonads seks wanita. Jumlah yang kecil ia boleh digelintar dalam kapsul suprarenal (terletak ke atas buah pinggang). Testosteron sangat digunakan dalam perubatan untuk memulihkan penyakit tersebut seperti permulaan kematangan kencing manis, osteoporosis, obesiti, kemurungan, penyakit jantung dan menjalankan operasi dalam badan orang yang seperti penstabilan keseimbangan hormon, penjanaan sel-sel darah merah, pembesaran tulang ketumpatan, aktivitiaktiviti libido dan pembesaran, kekuatan dan tenaga. Kesan testosterone mencari embodiments yang emotif dan fizikal. Kesan testosterone berfungsi dipatuhi dalam sengit pembangunan kanak-kanak dan pertumbuhan musculature dan rambut di kalangan lelaki. Ia bertanggungjawab bagi pembentukan watak-watak seksual sekunder lelaki dan penstabilan kitaran haid di kalangan wanita. Perubahan emosi dan pelupusan jelas dipatuhi dalam remaja dalam tempoh apabila tahap testosteron yang agak besar.

Ia adalah satu fakta yang kadar testosteron lelaki kira-kira lima puluh kali besar daripada di kalangan wanita, walaupun kadar ini berbeza dalam pelbagai tempoh hidup. Akil baligh adalah masa Bilakah kadar ini mencapai keputusan yang terbaik. Ia (kadar) mula merosot selepas tempoh 25 dan boleh jatuh kepada mata terendah pada usia empat puluh lima. Perubahan secara tiba-tiba pelupusan, keletihan rendah seks tarikan dan musculature adalah tanda-tanda bahawa terdapat defisit testosterone dalam badan (kedua-dua lelaki dan wanita). Sepanjang tempoh menopaus wanita mungkin Moment pengalaman testosteron defisit yang dipaparkan melalui perubahan zaman, hot flashes, meningkat berpeluh malam dan sebagainya.

Keadaan kekurangan testosteron tidak masalah dalam moden masa memiliki untuk tambahan testosterone yang pelbagai. Terdapat beberapa tambahan testosteron: enanthate, cypionate, propionate dan lain-lain lagi. Esters ini dihasilkan dalam pelbagai bentuk seperti tab, suntikan, krim, tompok dan borang-borang lain yang dianggap amat berkesan dalam pembangunan otot. Berat-lifters profesional dan atlet menggunakan bantuan esters disebut. Enanthate adalah ester agak berkesan dan tahan lama yang digunakan bagi penanaman mungkin dan musculature. Ia dihasilkan dalam bentuk suntikan dan ditetapkan untuk digunakan dalam kitaran. Testosteron propionate adalah tambahan lain yang menggalakkan pembangunan otot massa dan dihasilkan dalam bentuk ubat minyak. Propionate diambil dalam pusingan yang dilantik. Jika anda sudah bersedia untuk memohon testosteron esters pertama ia telah dinasihatkan untuk bermula dengan cypionate. Ia boleh menyaingi dalam potensi dan dengan itu esters serupa yang lain dan kemudian ditolak yang lain hasil sampingan.

Ia telah dinasihatkan untuk berjumpa doktor sebelum mula memohon mana-mana esters testosteron untuk mengurangkan keputusan negatif dan mengelakkan penyalahgunaan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *