Artritis Osteo – ia adalah penting untuk mengelakkan makanan yang Aggravating

Artritis Osteo – ia adalah penting untuk mengelakkan makanan yang Aggravating

Terdapat banyak punca osteo artritis dan iklim dan pemakanan di antara mereka. Kita yang tidak semua hidup dalam suasana mesra, Mediterranean, yang membantu menghalang kami sendi menjadi sejuk dan sengit. Tetapi kita yang boleh semua menonton apa yang kita makan dan minum kerana ramai di antara kita akan memburukkan lagi keadaan kami dengan produk-produk beracun.

Tiga jenis makanan yang utama memburukkan artritis:

Produk tenusu
Pelbagai makanan yang berasid dan minuman
Produk-produk gandum

Produk tenusu, seperti susu, mentega dan keju keras bagi badan untuk mencerna. Lembu mempunyai dua perut dan susu yang bertujuan bagi betis mereka tumbuh besar tulang dan otak yang kecil. Ia bukanlah untuk manusia, terutamanya jika badan anda tidak boleh menyalin dengannya.

Seorang pensyarah yang bercakap tentang artritis menunjukkan penonton beliau beliau tangan dan sonik, yang benar-benar fleksibel. Dia minum segelas susu dan dalam masa 20 minit sonik dan sendi beliau telah bengkak dan dia tidak dapat membuat sebuah penumbuk. Dia adalah alah kepada susu lembu.

Produk tenusu meninggalkan simpanan lemak di dalam badan, hati perut dan menyumbat sehingga pengedaran. Mereka juga menggalakkan perkembangan penyakit selesema di kanak-kanak, yang boleh membawa kepada sinus dan adenoid masalah.

Sebagai gantian, anda boleh cuba susu dan keju, daripada kambing susu, kambing biri-biri di susu atau soya lain. Mereka lebih baik bagi arthritic, juga, mungkin boleh dikatakan, bagi orang yang mempunyai masalah alahan, seperti asma.

Makanan yang asid, seperti rhubarb dan citrus, memburukkan sendi. Sesetengah tajam buah-buahan, buah oren, lemons grapefruits, adalah tidak baik untuk sendi. Fizzy minuman berkarbonat, alkohol dan makanan yang pedas dan perasa boleh menyebabkan asid untuk membentuk di perut dan ini masuk ke dalam sendi.

Pengamal-pengamal semulajadi yang banyak mencadangkan supaya arthritic itu harus mempunyai buah-buahan tidak sekali dan ini adalah benar dalam banyak kes. Penghidap artritis yang melampau perlu mengikuti rejim ini. Banyak Walau bagaimanapun boleh berbuat baik dengan makan lebih lembut-asid buah, seperti anggur, ceri, epal, buah per dan pisang.

Anda akan dapat melihat bagaimana anda mendapatkan. Jika anda artritis tidak meningkatkan kemudian potong buah-buahan sama sekali.

Perkara yang ketiga, gandum, telah menjadi makanan harian pemakanan Barat tetapi sekali lagi ia sukar dihadam. Dengan ramai orang, ia menyebabkan perut kembung dan senak, yang meletakkan asid lagi ke dalam darah dan sendi.

Satu eksperimen yang memberi pilihan bijirin yang berbeza untuk makan haiwan ternakan mendapati bahawa mereka pilihan lain-lain bijirin seperti oat, barli, Rai dan jagung kepada gandum, dan hanya makan gandum sekiranya ada apa-apa lagi.

Kita boleh belajar dari yang dan perlu melakukan perkara yang sama. Ia adalah dinasihatkan untuk mengurangkan roti sama sekali, mungkin hanya mempunyai sekali sehari jika perlu. Masalah dengan gandum mengumpul, lebih banyak anda memilikinya.

Jika anda rasa anda perlu beberapa roti yang anda harus mempertimbangkan beralih kepada mempunyai cahaya rye roti, bijirin berasaskan oat untuk Sarapan Pagi dan jimat gandum pasta dan sandwic berasaskan gandum.

Produk daging, seperti daging lembu, daging babi dan daging biri-biri, agak berasid dan menyebabkan beberapa graunching di bahu dan sendi lain. Sebaik-baiknya potong ini diet dan hanya mempunyai sedikit ayam kampung dan ikan liar. Atau sebagai alternatif mempunyai lebih banyak hidangan vegetarian dan hanya mempunyai daging sekali atau dua kali seminggu.

Anda akan berasa lebih baik, akan menjadi kurang kembung dan sendi akan bertambah baik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *