Arthritis – kehidupan yang amat sangat

Arthritis – kehidupan yang amat sangat

Sesiapa yang mengalami sakit sendi atau arthritis sudah mengetahui tentang kesakitan dan kesedihan yang merupakan sebahagian daripada penderitaan arthritis. Ini radang sendi menyebabkan bengkak, sakit, kekejangan di kawasan yang terjejas dan pergerakan yang terhad. Keradangan sendi adalah nama lain bagi keadaan ini bersama.

Gejala-gejala artritis boleh menjadi sukar untuk berurusan dengan. Menderita individu daripada artritis merasakan kesakitan yang amat sangat. Jika anda mempunyai salah satu daripada gejala-gejala ini maka anda akan mungkin akan mengalami artritis. Segala-galanya dari sakit sendi (jari-jari, siku, lutut, buku lali, jari kaki, dll), bersama swelling, sederhana mampu bergerak bersama, kemerahan dan kehangatan di sekitar kawasan bersama, kekejangan dan flexing terhad bersama.

Punca-punca dan sebab-sebab untuk artritis boleh datang dari pelbagai sumber. Apabila rawan sendi pengalaman memakai turun proses, artritis adalah hasil. Sihat rawan merupakan tisu yang kukuh, anjal dan kulat yang kamu bersama. Rawan juga bertindak sebagai gerakan pad untuk bersama bahawa hentian tulang geseran. Mereka juga bertindak sebagai penyerap kejutan yang bersama apabila berjalan dan berlari menghasilkan yang memberi kesan kepada pergerakan dibuat menggunakan sendi kaki. Gripping, tinju dan regangan al aktiviti mencipta tentera dalam sendi lengan dan rawan yang berfungsi untuk melindungi sendi dari geseran dalam bidang ini. Apabila bahagian eter dipakai atau hilang, tulang yang tidak dilindungi mewujudkan sakit sendi dan bengkak di mana-mana kawasan yang terlibat.

Artritis dibangunkan atas sebab-sebab tertentu dan ini mungkin termasuk satu penyakit autoimun. Penyakit autoimun adalah satu istilah dalam profesion perubatan untuk menggambarkan tubuh serangan itu sendiri yang percaya bahawa badan yang hadir adalah asing seperti yang dilihat oleh sistem imun. Artritis adalah juga disebabkan oleh tulang yang rosak yang menjejaskan rawan dalam fungsinya yang betul. Memakai bahagian sebagai berkembang umur biasanya adalah sebab mengapa orang-orang tua seolah-olah membangunkan artritis. Jangkitan disebabkan oleh bakteria atau virus cenderung untuk sistem imun yang sekali gus membangunkan artritis yang lebih rendah.

Artritis yang muncul dalam pelbagai bentuk. Juvana rheumatoid merupakan artritis yang menyerang kanak-kanak. Selain itu, terdapat Gonococcal artritis, masih dewasa adalah penyakit, gout atau gouty arthritis, jangkitan kulat seperti Blastomycosis dan Osteoartritis ankylosing spondylitis.

Semua jenis artritis, Osteoartritis adalah bentuk yang paling biasa. Usia adalah punca biasa kerana mangsa boleh merasa kesakitan di sendi. Sendi ini disambungkan ke pinggang, lutut, siku jari dan buku lali. Episod sakit yang amat sangat awal pagi yang sangat biasa serta tengahari dan musim sejuk suhu. Lazimnya terdapat tiada pengganti relievers kesakitan apabila artritis datang memanggil. Walau bagaimanapun, ia adalah dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat doktor untuk mendapatkan kelegaan kesakitan yang betul kerana anda sakit artritis.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *