Aromaterapi sebagai ubat: rawatan yang berjaya daripada Herpes legion dengan minyak pati

Aromaterapi sebagai ubat: rawatan yang berjaya daripada Herpes legion dengan minyak pati

Herpes Simplex adalah satu yang sukar – jangkitan virus tidak boleh kononnya ‘diubati’ membawa kepada luka-luka yang menyakitkan. Luka-luka yang datang dan pergi, lebih kerap untuk beberapa orang daripada yang lain, dan agak menyegerakan oleh tekanan keadaan di mana sistem imun seseorang itu mungkin terjejas. Perubatan moden tidak lagi menawarkan ‘penawar’ untuk jangkitan herpes, hanya ubat-ubatan yang perlu diambil secara tetap untuk memastikan wabak daripada berulang (dan sesetengah ubat-ubatan yang boleh memendekkan tempoh wabak serta). Tidak boleh diubati, menyakitkan, bukan jadi cantik, dan ke atas ia, bergantung kepada jenis virus, penyakit tersebut dilabelkan ‘mulut/bibir’ atau ‘kemaluan’ – agak memalukan untuk mengatakan sekurang-kurangnya!

Baik, saya telah melalui ini. Saya telah di menyakitkan luka-luka, terpaksa berhadapan dengan wabak ini kerap menyakitkan-kudis sejuk dalam mulut saya dan di atas bibir saya (saya telah dirahmati dengan pelbagai ‘lisan’). Saya telah melalui perbahasan dalaman yang hebat mengenai cara-cara untuk memecahkan berita kepada rakan kongsi (Syukurlah sentiasa kembali lihat itu mengatakan sesuatu seperti ‘ Oh! Saya fikir anda akan memberitahu saya kucing saya hanya meninggal… yang tiada masalah besar ‘). Walaupun ia masih kelihatan seperti masalah besar. Sentiasa mempunyai beberapa hari merasa seperti selsema yang akan datang, mereka diikuti oleh beberapa hari wabak – pada apa selalu tampak seperti masa yang buruk. Di samping itu, sebagai atlet, latihan yang benar-benar keras cenderung menyebabkan wabak serta – angkat berat khususnya. Mungkin ia adalah benar-benar berat, atau mungkin saya tidak benar-benar sebuah ‘atlet’ – tetapi itu mengangkat berat akan hampir selalu membawa, sekali lagi, kepada wabak.

Saya perlu pergi melalui ini selama-lamanya? Saya sentiasa akan mengambil preskripsi ubat-ubatan untuk memastikan virus di bay? Saya cuba beberapa laluan semulajadi; Lysine – asid amino – seolah-olah untuk membantu, tetapi tidak semua masa, dan tidak melainkan saya mengambil ia (dan banyak) sebelum wabak yang akan berlaku. Saya gunakan jumlah lip balm, yang penting kerana overexposure matahari akan membawa kembali. Saya mempunyai banyak tahun kiri! Ini sentiasa menjadi faktor dalam hidup saya?

Saya kemudian terjumpa beberapa kerana kajian yang dilakukan menggunakan minyak yang biasa dijumpai dalam aromaterapi – Melissa pati minyak, juga dikenali sebagai ‘Lemon balsem’. Minyak yang disiasat di Eropah kerana ia adalah kesan-kesan positif yang memerangi Herpes virus. Satu syarikat farmaseutikal Jerman walaupun telah membuat persediaan menggunakan komponen-komponen aktif yang minyak (walaupun mana-mana ia adalah diperhatikan bahawa minyak itu sendiri adalah mana-mana yang kurang berkesan).

Mungkin berita menggembirakan Tempahan telah disampaikan oleh Dr. Dietrich Wabner, seorang saintis Jerman yang telah bekerja dengan Melissa dan herpes pesakit – doktor melaporkan bahawa satu masa menyebabkan penggunaan minyak pati remisi yang lengkap wabak dalam sesetengah individu. WOW, PENAWAR! Ia seolah-olah agak mahal untuk apa adalah nampaknya tersebut sejumlah kecil cecair, tetapi apabila benar-benar tidak begitu berbanding ubat-ubatan lain, terutamanya jika saya terpaksa mengambil ubat-ubatan lain di sepanjang hidup saya!

Sedikit tambahan penyiasatan memberikan saya idea yang lebih baik daripada protokol; Minyak tidak boleh membawa kepada remisi yang lengkap dalam satu permohonan – walaupun banyak kejayaan telah ditemui Bilakah minyak digunakan secara langsung kepada kawasan yang terjejas apabila wabak merasakan ‘dielakkan’ (orang-orang yang berurusan dengan ini tahu apa yang saya maksudkan). Ini perlu dilakukan beberapa kali sehari sepanjang wabak, dan untuk seterusnya beberapa kali wabak permukaan. Wabak saya cenderung berlaku pada lidah saya ketika itu – saya akan mendapatkan rasa penat/selsema, maka lidah saya akan membengkak sedikit, dan saya akan mendapat beberapa kudis sejuk di atasnya. Saya masih mendapat luka-luka di bibir lebih rendah saya kadang-kadang, tetapi tidak sekerap jika aku terus dilindungi dari matahari. Jadi saya mula pada Melissa; hanya satu penurunan dalam mulut saya beberapa kali sehari. Ia adalah minyak yang kuat, tetapi aku benar-benar suka rasa dan aroma adalah benar-benar indah – sangat unik termasuk dan terang.

Baik, saya tidak salah satu golongan yang bernasib baik seseorang dengan remisi yang lengkap di cuba yang pertama. Tetapi ia tidak membantu – wabak ini telah lebih pendek, dan kemudian seolah-olah kurang kerap berlaku. KEMUDIAN sesuatu yang WONDERFUL berlaku – wabak yang berhenti semua bersama-sama. Dan Percayalah, hidup saya telah tidak kurang tekanan – lebih-lebih lagi jika apa-apa. Tetapi tidak kira betapa sukarnya hari saya, berapa berat saya sesi latihan berat atau lain-lain usaha olahraga, wabak ini telah tidak dikembalikan! Tiada lebih gejala selesema tahap rendah tidak dapat dijelaskan atau tempat-tempat yang sakit dalam atau di atas mulut saya. Saya tidak ingat masa yang terakhir ini berlaku, dan tidak juga Simpan botol sekitar lagi hanya dalam kes – walaupun saya mengesyorkan kepada orang-orang dalam kedudukan yang sama.

Untuk kulit yang lebih sensitif (saya tidak mempunyai pengalaman langsung dengan kemaluan pelbagai penyakit – Walau bagaimanapun, liturature itu tidak membuat distiction yang sebagai keberkesanan minyak) Melissa boleh cair dalam minyak pembawa seperti Hazelnut atau Rosehip benih. Pencairan boleh ke 10% (atau bahkan lebih-lebih lagi mengatakan beberapa pengamal) kepekatan jumlah dan masih berkesan. Sila ambil perhatian: mengambil mana-mana pati minyak secara lisan, dan undiluted pasti, perlu dilakukan dengan berhati-hati – beri perhatian kepada reaksi anda sendiri dan meneruskan dengan sewajarnya. Walau bagaimanapun, digunakan dalam minyak pembawa atau secara langsung, protokol yang perlu diikuti seperti yang rapat mungkin – menggunakan minyak hanya cukup untuk menampung kawasan tersebut beberapa kali sehari seberapa segera seperti yang anda rasa wabak yang mula dirasai, dan terus digunakan sehingga luka-luka yang telah benar-benar sembuh. Ulangi ini beberapa kali berikutnya wabak yang tidak dapat dielakkan. Tiada kepastian yang tetap, tetapi orang lain telah dilaporkan turut lengkap PEREMITAN wabak yang menggunakan kaedah ini.

Satu lagi jenis Herpes virus dikenali sebagai Kayap. Ini menyebabkan luka-luka yang menangis dan sakit kulit. Pesakit telah menemui pelepasan dengan minyak pati Ravensara (juga dianggap yang kuat ciri-ciri anti-virus) bercampur half-and-half dengan Tamanu nut atau minyak Callophylum. Tamanu yang bertindak untuk anda melarikan diri dan menyuburkan kulit manakala minyak Ravensara bertindak pada virus itu sendiri. Saya tidak melihat bukti lengkap PEREMITAN penggunaan Kayap ini menggabungkan, tetapi telah mendengar daripada orang ramai yang mencari penting melegakan menggunakan kombinasi ini.

Jadi jika anda memilih untuk menggunakan aromaterapi minyak seperti Melissa atau Ravensara diri anda (atau cadangan), mencari sumber yang dipercayai untuk minyak pati. Mencari kelainan yang ‘benar’ setiap – Melissa sering dicemari, dan perkara yang sebenar biasanya berharga $10 hingga $20 setiap mililiter (kira-kira 25 jatuh, yang benar-benar pergi jauh); Ravensara hendaklah daripada pelbagai ‘Ravensara aromatica’. Sikap lebih konservatif dengan permohonan langsung – ingat bahawa mencairkan minyak tidak dilaporkan mengurangkan keberkesanan. Ya, saya suka minyak Melissa lurus, dan tidak pernah mempunyai masalah – tetapi lain-lain yang sudah dikenali mempunyai tindak balas yang sensitif – walaupun ini mungkin telah berkaitan dengan pendedahan UV. Baik untuk diri anda dan mendengar badan anda – anda boleh mencapai kejayaan penyembuhan!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *