Aquasana Eq-300 keseluruhan Dewan penapis mengurangkan Chalky Limescale membina Deposit sekitar kedai air

Aquasana Eq-300 keseluruhan Dewan penapis mengurangkan Chalky Limescale membina Deposit sekitar kedai air

Kami semua melihat filem putih yang membina pada peralatan. Ia adalah tanda bahawa kualiti air adalah tidak baik. Jika anda melihat pada satu perkakas, anda mungkin sudah perhatikan ia pada orang lain. Mangsa limescale pembinaan termasuk Ketua televisyen, Mesin basuh pinggan mangkuk, sink dan mana-mana tempat air anda datang daripada. Secara semulajadi, pemilik rumah want untuk menyingkirkan kotoran putih yang hodoh untuk kesihatan yang lebih baik dan hiasan rumah. Masalah menghapuskan di dalam paip dan sistem paip dan peralatan anda memang tidak diingini. Penapis air utama peringkat berbilang adalah satu penyelesaian yang bagus.

Berikut adalah satu soalan yang sebenar dari seorang pelanggan yang ingin membeli penapis keseluruhan Dewan:

“Saya hanya ingin memastikan bahawa unit anda akan menghapuskan kekerasan yang meninggalkan putih cincin dalam pancuran mandian dan mesin basuh pinggan.”

Saya diberitahu Baca ini apa yang saya telah memberitahu yang lain dan ia pergi sesuatu seperti ini…

Bagaimana Limescale dihalang
Water filter house seluruh berkualiti tinggi akan menghalang cuci di dalam paip dan lekapan anda. Ia membuang kalsium, tetapi berubah kepada bentuk cuci kalsium yang dipanggil aragonite. Bahan baru yang bermakna bahawa skala diminimakan kerana kalsium dihalang dari stacking. Dan paling menarik, ia menghalang berpegang kepada sebarang logam atau plastik. Walaupun anda mungkin masih melihat yang saki-baki serbuk pada hidangan kaca anda, ia tidak akan skala perkakas atau paip-paip di dalam rumah. Banyak penapis berkualiti tinggi keseluruhan Dewan seperti badak EQ-300 akan keluarkan kalsium yang benar-benar dari bekalan air. Sebabnya ialah bahawa berbuat begitu akan menggugurkan imbangan pH air. Anda tidak mahu kerana air beralkali adalah sumber terbaik untuk minum air.

Selain daripada mengeluarkan limescale pembentukan daripada kalsium, penapis keseluruhan Dewan seperti badak EQ-300 juga mampu mengeluarkan besi, kalsium dan lain-lain ejen pengerasan ke lima mikron. Namun, air masih mengandungi mineral yang sihat. Proses ini mengurangkan “mineral keras.” Walaupun ia tidak berkesan sebagai satu sistem softener, unit penapisan akan pasti melembutkan air dan mempunyai kesan yang sama terhadap Perkhidmatan Dobi. Sudah tentu, air yang telah dituras adalah jauh lebih sihat kerana natrium tidak ditambah untuk bekalan air anda.

Penapis House keseluruhan juga membuang…
Di samping mengeluarkan Deposit limescale, Badak yang boleh keluarkan lebih 99% daripada klorin. Mengurangkan bahan cemar lain yang termasuk ubat-ubatan farmaseutikal, Racun rumpai dan Trihalomethanes. Ini adalah bahan-bahan berbahaya yang tidak dihapuskan dengan standard air softeners.

EQ-300 oleh Aquasana menggunakan proses 3-peringkat penapisan. Air yang telah dituras yang datang daripada paip anda dipaparkan supaya kualiti jauh lebih baik daripada kebanyakan kedai membeli jenama air. Plus, anda mendapat seluruh rumah anda untuk kurang daripada satu dolar sehari. Jika anda cuba, saya yakin terdapat beberapa cara yang anda boleh menyimpan satu dolar setiap hari. Ramai orang boleh bermula dengan memotong air botol dan minuman sukan.

Media penapis KDF 55 bertanggungjawab pengurangan Limescale
Mencegah limescale pada peralatan anda adalah hasil daripada penapis keseluruhan Dewan yang menggunakan media KDF 55, seperti dalam peringkat penapisan kedua daripada Badak EQ-300. Penapis terdiri daripada zarah-zarah kuprum dan zink. Seperti air yang mengalir melalui aloi dua ini, ia mewujudkan tindak balas kimia. Ini adalah di mana kalsium bertukar menjadi satu bentuk cuci aragonite.

Karen Manvel KDF cecair rawatan menjelaskan bagaimana skala dikurangkan. Media penapis mengurangkan hakisan lapisan dinding paip yang ringan dan meningkatkan tahap pH. Selain itu, tindak balas kuprum dan zink mengeluarkan arus yang membunuh alga.

Kesimpulan
Saya berharap jawapan anda tentang menghilangkan kadar limescale telah dijawab. Saya telah sebutkan beberapa ditambah faedah memiliki penapis air berkualiti tinggi pelbagai peringkat keseluruhan Dewan, tetapi terdapat banyak lagi untuk check out.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *