Apakah yang buruk gaya Amerika untuk alam sekitar?

Apakah yang buruk gaya Amerika untuk alam sekitar?

Anda mungkin pernah mendengar statistik bahawa jika setiap orang di planet yang dimakan seperti orang-orang kita di Amerika Syarikat, ia akan mengambil masa 5 Earths untuk menyokong umat manusia. Ia tidak mengambil masa yang menyedari bahawa itulah masalah. Tetapi apa yang menyebabkan kita mengambil begitu banyak?

Gaya hidup yang tipikal di Amerika Syarikat adalah agak membazir. Bahkan seperti kita cuba sebagai individu untuk menjadikannya lebih baik, ada banyak yang perlu dilakukan sebagai sebuah negara.

Pengeluaran karbon

Orang yang purata di Amerika Syarikat adalah bertanggungjawab ke atas 27 Tan pengeluaran karbon setiap tahun. Purata dunia adalah 5.5 tan setiap orang. Betul-betul terdapat banyak masalah yang kita sedang menyebabkan. Terdapat banyak yang boleh anda lakukan sebagai seorang individu untuk menghadkan karbon berapa banyak anda bertanggungjawab.

Bermula dengan hanya memakan kurang. Jangan membeli-belah untuk perkara-perkara yang anda tidak perlukan. Beli yang digunakan apabila ia adalah munasabah.

Memandu kurang, dan cuba benar-benar keras untuk mengelakkan terbang.

Compost memo sesuai dan sisa makanan Taman anda, atau sekurang-kurangnya mengambil bahagian dalam mana-mana program pengkomposan tempatan jika anda tidak mahu melakukannya sendiri.

Set termostat anda. Anda boleh berurusan dengan rumah anda yang lebih panas pada musim panas dan sejuk pada musim sejuk. Berpakaian sesuai, dan pastikan rumah anda juga dilindungi.

Kepenggunaan

Amerika Syarikat boleh dipanggil tanah Kepenggunaan. Kebanyakan orang membeli jauh lebih banyak daripada yang benar-benar perlu, walaupun untuk gaya hidup yang selesa. Hanya berfikir berapa kerap orang menggantikan elektronik yang masih bekerja. Atau berapa banyak pakaian orang membeli bahawa mereka hampir tidak pernah mendapat sekitar untuk memakai kerana mereka mempunyai sebuah almari yang besar.

Ada apa-apa yang salah itu dengan ingin menjadi selesa. Ia adalah apabila ia pergi ke ekstrem tersebut kerana kami mengambil ia menjadi masalah.

Begitu banyak kehidupan kita akan ditentukan oleh apa yang kita miliki. Tidak apa yang anda boleh gembira dengan kurang. Kita lihat apa yang orang lain ada, dan bahawa persaingan sampingan mengambil alih, dan orang-orang mula ingin bersaing dengan kawan-kawan apa, jiran-jiran dan Joneses yang mempunyai.

Benar-benar berfikir sebelum membeli boleh membantu sedikit. Hanya berjalan kaki untuk sedikit dan berfikir tentang jika anda benar-benar memerlukan apa yang baru sahaja. Jangan ganti telefon bimbit, komputer atau televisyen anda hanya kerana anda suka berkilat model baru yang datang.

Berfikir tentang membeli digunakan. Apabila anda membeli sesuatu yang digunakan, apa-apa yang baru telah dibuat untuk menyokong pembelian anda.

Ia amat menakjubkan kualiti anda boleh mencari produk-produk yang digunakan, terutamanya dalam pakaian. Banyak orang menggunakan perkara-perkara yang sangat minimum sebelum memberi kepada amal atau menghantar ke kedai jualan semula. Anda boleh mengambil kesempatan dan menjimatkan wang sambil mengurangkan kesan anda terhadap alam sekitar.

Ianya bukan semua terpulang kepada individu

Tidak semua yang perlu dilakukan di negara ini untuk memperbaiki cara kami mengendalikan alam sekitar perlu dilakukan di peringkat individu. Malah, ketulan yang besar perlu dilakukan oleh perniagaan dan kerajaan.

Tetapi yang tidak membuat caruman individu tidak penting. Malah, mereka adalah sangat penting, walaupun kesannya keseluruhan alam sekitar adalah kecil.

Anda minat individu dalam melindungi alam sekitar adalah apa yang mendapat perhatian kerajaan dan perniagaan. Lebih banyak individu mahu sesuatu dilakukan, dan hidup gaya hidup yang membuktikan kepentingan mereka, banyak perniagaan dan kerajaan akan digalakkan untuk mengambil langkah-langkah mereka. Jika kita tidak peduli, mengapa harus mereka?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *