Apakah Tenaga Suria bernilai melabur dalam?

Apakah Tenaga Suria bernilai melabur dalam?

Kita mungkin semua menyedari bahawa menggunakan tenaga solar boleh mungkin membantu perjuangan pemanasan global, walaupun fakta bahawa kita benar-benar tidak tahu bagaimana. Dengan semua perkara, terdapat kebaikan dan terdapat kelemahan, dan anda perlu berhati-hati kedua-duanya sebelum menghabiskan apa-apa wang.

Kemungkinan penjimatan jangka panjang yang mungkin tarikan terbesar bagi orang-orang yang mendapatkan panel solar. Mendapatkan keperluan kuasa anda daripada pemasangan solar yang dengan serta-merta bermula untuk menjimatkan wang melalui tidak perlu membayar elektrik. Ada hasil tangkapan ikan, walaupun; menubuhkan panel solar bukanlah murah. Anda sampai ke tahap keseronokan ketika di kos tiada kuasa hanya masa anda telah pulih sejumlah besar wang yang anda perlu membayar terlebih dahulu Panel dan pemasangan, dan ini adalah diperolehi daripada simpanan bulanan, lebih sedikit masa (yang dikenali sebagai tempoh bayar balik). Tempoh bayar balik anda nampaknya akan lebih lama jika anda adalah pengguna cahaya elektrik, berbanding dengan seseorang yang pengguna berat. Bantuan beberapa dengan kos intial mungkin akan datang dari kerajaan anda jika ianya salah satu daripada orang-orang yang incentivizes berubah ke atas untuk tenaga solar.

Ramai orang hari bimbang tentang mengurangkan jejak karbon mereka, dan tenaga solar markah baik dalam aspek ini. Ia tidak tercemar kerana terdapat tiada pelepasan atau membakar sekurang-kurangnya bit, tidak seperti bahan-api tradisional yang mencemarkan udara dengan lebih banyak gas-gas yang kedua-duanya yang memudaratkan alam sekitar dan kesihatan kita. Pada asasnya, tenaga suria tidak meminjamkan kepada isu pemanasan global dan ia tidak menambah terhadap hujan asid sama ada. Matahari adalah sumber terbaik tenaga solar, dan selagi ia terus menghasilkan tenaga, tenaga suria akan menjadi secara percuma untuk kita.

Begitu juga, tenaga solar adalah agak berhati-hati kerana ia boleh disediakan pada bahagian atas bangunan, bermakna ia tidak merosakkan pemandangan tidak seperti turbin angin; Namun, jika anda mempunyai panel solar di atas tanah, mereka boleh menjejaskan landskap hanya seperti angin turbin, jadi ia adalah penting untuk berfikir tentang lokasi mereka dan kedudukan. Jelas sekali, jika cahaya matahari langsung tidak mampu untuk sampai ke panel solar, mereka akan menjadi sia-sia, jadi mereka perlu disetkan dengan betul. Begitu juga, panel solar tenang dan membuat tiada bau, begitu menarik perhatian tiada dalam fesyen ini.

Dan jika anda suka melakukan penyelenggaraan sekitar rumah, anda boleh berehat – sistem tenaga solar boleh bekerja di latar belakang, tanpa anda menggerakkan jari, pada dasarnya selama bertahun-tahun. Antara yang segelintir perlu bersusah-payah dengan Suria, Walau bagaimanapun, mungkin paling teruk ialah mereka yang tidak mampu bekerja pada waktu malam. Anda boleh menyediakan bateri atau beberapa jenis sistem sandaran untuk memberi tenaga apabila terdapat tiada cahaya matahari. Kos hanya di sini adalah untuk memasang mereka, kerana mereka akan dicaj semula tanpa sebarang kos kepada anda dengan tenaga solar.

Kesimpulannya tenaga solar adalah bernilai menyemak. Selain kos permulaan, kos anda apa-apa, dan ia adalah mesra alam. Tenaga Suria ini benar-benar kelihatan seperti cara yang baik untuk pergi jika anda mahu untuk menjaga alam sekitar dan juga menjimatkan wang tenaga.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *