Apakah pengerasan arteri yang yang di tengah-tengah yang dikesan

Apakah pengerasan arteri yang yang di tengah-tengah yang dikesan

Jika anda mengalami gejala-gejala yang sering dikaitkan dengan penyakit jantung dan arteri yang anda mungkin mahu untuk tahu apakah pengerasan arteri yang yang di tengah-tengah yang dikesan. Simptom-simptom seperti sakit dada, sesak nafas, pengumpulan cecair di buku lali, denyutan jantung yang tidak teratur, berlebihan peluh, kelesuan, dan pening akan semua tanda-tanda bahawa pengerasan arteri jantung boleh hadir.

Ia juga penting untuk menyatakan bahawa supaya gejala-gejala menjadi ketara sedikit arteri tersumbat dan pengerasan mesti berlaku. Oleh sesetengah anggaran aliran darah dari arteri rosak/disekat mesti disekat oleh sebuah lebuhrayanya 75 peratus atau lebih untuk gejala-gejala yang berlaku.

Tetapi Bagaimana jika anda berada di bawah ambang tersumbat 75 peratus itu dan menunjukkan tiada tanda-tanda yang jelas, tetapi mungkin mengesyaki anda mungkin mempunyai sekurang-kurangnya beberapa pengerasan anda diet tinggi lemak tepu, kekurangan latihan, rokok rokok/terpakai asap dan gaya tekanan yang tinggi dan ingin mendapatkan beberapa ujian yang dijalankan untuk mengenal pasti sama ada tiada menjadi masalah yang serius atau meletakkan minda anda sekali dan untuk semua kesenangan.

Mana-mana Kumpulan yang anda jatuh ke dalam mengenalpasti pengerasan arteri yang yang bersama-sama dengan keterukan tersumbat adalah satu langkah pertama yang sangat penting dalam mewujudkan pelan rawatan yang berkesan dan mengelakkan apa yang boleh menjadi serangan jantung mengancam kehidupan. Jadi jika anda mempunyai beberapa minit mengapa tidak kita berjalan melalui beberapa ujian perubatan profesional sering gunakan untuk mengenalpasti keadaan ini.

Bagaimana adalah hardening dalam arteri di tengah-tengah yang dikesan-ujian

Sebelum kita bermula ia adalah penting bagi anda untuk mengetahui ujian ini dua yang agak mahal. Jika anda tidak mempunyai insurans tanya doktor anda mengenai alternatif atau bantuan kewangan. Jika anda mempunyai insurans yang memastikan prosedur dilindungi dan yang sesuai ke dalam parameter yang perlu untuk melayakkan diri untuk balik.

* Perkhidmatan angiografi: Apabila bertanya apakah pengerasan arteri yang yang di tengah-tengah dikesan kebanyakan profesional perubatan akan menjawab dengan mengelakkan pengunaan kaedah angiografi, terutama dalam kes-kes yang mana penting tersumbat disyaki. Ini adalah satu prosedur invasif yang dilakukan di dalam makmal kateter oleh pakar jantung. Mati Khas disuntik melalui bahagian sulit yang memberi anda kardiologi gambar agak jelas mengecil arteri apabila filem-filem x-ray diambil.

* Nuklear tekanan ujian: ujian ini adalah yang sama kurang invasif versi angiografi dengan bahan radioaktif yang ditadbir ke dalam aliran darah. Imej diambil dengan serta-merta selepas senaman dan apabila di rest. Masalah boleh dikenal pasti dengan melihat bagi pengurangan bekalan darah di kawasan yang dibekalkan oleh arteri disekat.

Apakah pengerasan arteri yang yang di tengah-tengah dikesan – ECG tekanan pilihan yang kurang invasif

* Stres ECG: Anda akan diminta untuk bersenam dengan basikal pegun atau treadmill serta anda kadar ketetapan denyutan jantung anda dipantau. Tekanan darah dan pernafasan akan juga diawasi dan direkodkan. Jika seseorang mempunyai pengerasan of the arteri, ujian ini mungkin akan menunjukkan bukti-bukti daripada permintaan yang menurun bagi darah dan oksigen. Bagi mereka yang dapat melaksanakan satu rangsangan kimia ujian boleh dilakukan sebaliknya.

Apa lagi? Kolesterol yang tinggi adalah salah satu daripada pemacu utama bagi pengerasan of the arteri. Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai kolesterol, cara-cara untuk menurunkan kolesterol darah, atau pengurangan kolesterol asli sebagai tambahan untuk membantu menterbalikkan pengerasan of the arteri klik di sini

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *