Apakah kos dikira bon penjamin?

Apakah kos dikira bon penjamin?

Kebanyakan orang tidak hanya bangun pada waktu pagi dan berkata kepada diri mereka sendiri, “Man, saya benar-benar mahu pergi ke dalam talian dan membeli-belah untuk Bon jaminan semalam.” Hakikatnya, jika anda membaca artikel ini, mungkin seseorang yang memerlukan anda untuk mendapatkan bon penjamin untuk beberapa jenis perniagaan atau perkhidmatan. Mungkin anda ingin memulakan perniagaan broker pengangkutan. Atau mungkin anda seorang peniaga kereta terpakai, kontraktor-kontraktor yang memerlukan suatu bon prestasi, atau beberapa perniagaan Perkhidmatan seperti syarikat jaga rumah. Apabila anda mendapati bahawa anda dikehendaki mendapatkan Bon jaminan, anda boleh bertanya diri anda, “Apakah bon penjamin walaupun kos?”

Apabila pengiraan kos Bon jaminan, ia adalah berguna untuk terlebih dahulu memahami semua parameter yang pergi ke dalam mewujudkan sebut harga bon. Sebab anda perlukan bon penjamin di tempat pertama adalah kerana anda terlibat di dalam keadaan perniagaan yang melibatkan beberapa elemen potensi kerosakan atau kerugian jika kewajipan anda tidak dipenuhi. Dalam erti kata lain, terdapat risiko yang terlibat dalam aktiviti yang bon penjamin yang diperlukan. Salah satu unsur-unsur utama risiko ini adalah penarafan kredit anda. Bagi seseorang yang mempunyai kredit yang baik, sebagai contoh, kos bon penjamin boleh kurang daripada 4% daripada jumlah bon. Tetapi, dengan penarafan kredit miskin, harga bon boleh menjadi sangat tinggi, sebagai sebanyak 25% daripada nilai muka menjadi penjamin bon.

Sebagai contoh, bon lesen kontraktor California yang biasanya mempunyai nilai muka duit syiling ini ialah $12,500. Jadi kontraktor di California dengan kredit yang baik akan membayar kira-kira $250-500 Bon jaminan ini. Harga sebenar mungkin terdiri daripada $150 ke $600.

Sangat sukar untuk memberi anggaran kasar bagi jaminan kredit buruk bon, tetapi terdapat beberapa syarikat yang boleh memberikan Bon jaminan untuk individu yang mempunyai kredit yang buruk. Bon jaminan kredit yang buruk, Walau bagaimanapun boleh dikenakan bayaran sehingga 20-25% daripada nilai muka bon. Dalam contoh bon lesen kontraktor di California itu, bermakna bahawa kos bon penjamin itu boleh menjadi lebih daripada $3000 untuk seseorang dengan kredit miskin. Atas sebab ini, ia adalah penting bahawa individu yang mempunyai kredit miskin melibatkan pakar untuk memastikan mereka mendapat jaminan yang terbaik mungkin sebut harga bon.

Mendapatkan sebut harga bon penjamin adalah sangat mudah. Anda hanya perlu menghantar maklumat peribadi anda kepada sebuah agensi Bon jaminan dan menjawab beberapa soalan. Kerana kepentingan sejarah kredit dalam proses permohonan, ia adalah penting bahawa broker Bon jaminan mendapat maklumat peribadi anda untuk melakukan pemeriksaan sejarah kredit. Proses permohonan hanya mengambil masa beberapa minit. Setelah permohonan diterima, anda biasanya boleh penjamin bon quote balik dalam masa beberapa jam atau kurang, tetapi jarang sekali ia tidak mengambil lebih daripada 24 jam.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *