Apa yang perlu anda lakukan selepas Marathon yang

Apa yang perlu anda lakukan selepas Marathon yang

Kebanyakan orang dapat membaca banyak perkara-perkara yang perlu dilakukan untuk menyediakan sebuah marathon tetapi tidak ada banyak yang berbicara tentang apa yang perlu dilakukan selepas marathon itu. Ianya juga penting untuk ambil perhatian tentang perkara-perkara perlu dilakukan selepas marathon itu supaya Kesihatan Naib-juara ini tidak akan dikompromi selepas marathon itu. Ini adalah hanya sebahagian daripada perkara-perkara yang orang-orang yang berurusan dengan perubatan sukan Milwaukee menasihati atlet mereka.

Mengisi tubuh

Betul-betul selepas marathon, orang-orang yang berurusan dengan perubatan sukan Milwaukee akan menasihati atlet untuk mengisi tubuh mereka dengan garam diperlukan, karbohidrat dan nutrien yang telah hilang semasa dalam marathon. Kebanyakan masa, orang-orang yang menghabiskan marathon yang akan diberi beg yang mereka perlu mengambil selepas marathon itu. Makanan dan minuman ini telah dipilih dengan teliti kerana mereka akan menyediakan electrolytes kerugian yang badan keperluan.

Rehydrate dengan cecair

Satu lagi perkara yang perlu dilakukan adalah untuk rehydrate. Kadang-kadang, pelari yang hanya ingin meraikan dengan menghadiri sebuah parti dan minum banyak alkohol. Walaupun alkohol adalah cecair, ia masih bertujuan untuk mendehidrasi badan. Ia akan menjadi pilihan yang lebih bijaksana dan lebih baik untuk minum air dan cecair lain daripada alkohol.

Terus bergerak

Salah satu perkara-perkara yang dinasihatkan oleh orang-orang yang berurusan dengan perubatan sukan Milwaukee adalah duduk dalam tempat untuk masa yang sangat lama selepas berjalan. Walaupun ia dapat difahami bahawa orang-orang yang menghadiri marathon itu perlu berehat, mereka masih perlu perlu diingat bahawa mereka perlu bergerak supaya badan tidak akan terkejut dengan tiba-tiba tidak bergerak.

Makan sihat

Apa yang orang menggunakan selepas marathon dalam adalah sama pentingnya apa yang dimakan sehari selepas marathon itu. Ia adalah penting untuk mempunyai baki makanan yang mengandungi daging, sayur-sayuran dan buah-buahan. Walaupun marathon di atas, Naib-juara yang harus tidak lebih menikmati dengan makanan yang diambil dalam kerana ia juga tidak baik untuk tubuh.

Compress sejuk

Kadang-kadang, orang-orang yang menghadiri marathon yang dapat merasakan kesakitan pada otot-otot mereka dan salah satu cara untuk memulihkan keadaan ini adalah dengan menggunakan compress sejuk ke atas otot-otot. Sesetengah orang juga nasihat yang mengambil untuk mandian ais untuk melegakan otot-otot yang rosak selepas marathon itu. Selepas mandian ais, pelari juga boleh mengambil pancuran mandian panas supaya mereka boleh berasa lebih tenang.

Jadi beberapa regangan

Satu lagi aktiviti yang perlu dilakukan adalah untuk melakukan sedikit regangan. Regangan biasanya dilakukan sebelum acara tetapi ia perlu juga dilakukan selepas marathon selama 10 hingga 15 minit. Ia adalah juga dinasihatkan untuk membuat regangan sehari selepas walaupun supaya otot-otot digunakan semasa marathon yang tidak terkejut.

Mempunyai Urutan

Urutan adalah dinasihatkan untuk diambil beberapa hari selepas perlumbaan kerana otot-otot masih sangat sensitif betul-betul selepas perlumbaan dan urutan yang mungkin hanya membawa kepada lebih banyak kecederaan sebaliknya menyebabkan otot-otot untuk berehat. Juga, pelari perlu memastikan bahawa mereka akan mendapat urutan ringan dan ahli terapi urutan mengetahui bahawa Naib juara yang hanya dihadiri marathon yang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *