Apa yang ada madu Manuka diaktifkan?

Apa yang ada madu Manuka diaktifkan?

Ianya kini semakin jelas bahawa madu Manuka aids dengan beberapa masalah kesihatan dan boleh menjadi efektif untuk keseluruhan tahap tenaga anda serta kesihatan umum. Hanya apa yang boleh membuat jenis madu ini begitu istimewa? Madu Manuka terdiri daripada bentuk Khas komponen-peroksida, anti-bakteria yang dipanggil UMF, atau faktor Manuka yang unik, yang boleh menjadi tidak terjejas oleh cecair badan, cahaya dan haba yang sederhana dan begitu konsisten dan stabil. Manakala ia telah terbukti bahawa madu Manuka telah bermanfaat daripada berbahaya, kajian saintifik terus mendedahkan sifat-sifat unik dan kuat yang membentuk madu ini.

Madu Manuka telah dikenalpasti untuk menjadi baik untuk beberapa isu-isu kesihatan yang termasuk, sakit tekak serta demam, ulser kulit serta luka, ulser perut, terbakar yang kecil dan kudis tekanan, jangkitan bakteria dan MRSA. UMF yang dihubungkan secara langsung dengan isu-isu kesihatan tertentu yang Mauka madu akan mempengaruhi secara positif. UMF, dikenal pasti oleh Dr. Peter Molan Waikato University pada Unit Penyelidikan madu, menghasilkan hidrogen peroksida daripada satu enzim yang boleh dihubungkan dengan sifat-sifat anti-bakteria. Ringkasnya, faktor ini menghapuskan bakteria.

Walau bagaimanapun hanya sedikit madu Manuka terdiri daripada UMF mujarab ini. Madu Mankua dikumpul melalui lebah melalui nektar daripada bunga dan juga semak manuka, juga dikenali sebagai Leptospermum scoparium, yang adalah tumbuhan asli di New Zealand. Oleh kerana madu Manuka yang mengandungi UMF harta tidak ditemui seluruh New Zealand, setiap kelompok individu madu Manuka adalah perlu dianalisis untuk pastikan kandungannya telah UMF. Istilah, ‘aktif Manuka madu’ menerangkan penentuan sama ada bush yang merangkumi sifat-sifat UMF.

Jadi, bagaimana anda boleh menggunakan madu Manuka untuk penyembuhan? Walaupun madu jenis ini adalah tidak berbahaya, pengguna perlu membayar rapat kesedaran penarafan UMF, kerana tidak semua manuka madu mengandungi tahap sebenar sifat-sifat anti-bakteria. Rule of thumb yang baik ialah sentiasa untuk tidak memilih mana-mana manuka madu yang mempunyai penarafan lebih rendah daripada lima. Selain itu, madu manuka dengan penarafan yang lebih besar daripada 15 yang sesuai, kerana ia mengandungi tahap tertinggi sifat-sifat penyembuhan. Madu Manuka boleh pasti boleh dihadam kerap yang akan meningkatkan kesejahteraan keseluruhan anda.

Seperti yang anda tahu tidak semua madu Manuka adalah sama seperti sebagai berkesan, ia akan bergantung pada kepekatan mikrob yang menyihatkan. Jika anda ingin menggunakannya untuk Penyembuhan, perkara utama untuk dipertimbangkan adalah penarafan UMF. Markah UMF biasanya terdiri daripada kira-kira 5 hingga melebihi 15-20. Tidak membeli apa-apa kurang daripada 5. Mana-mana produk dengan penarafan UMF lebih daripada 15 adalah barangan yang kukuh dan dalam teori perlu mempunyai yang lebih ketara kesan. Jika anda hanya mahukan madu yang dimakan setiap hari untuk semua pusingan kesihatan dan kesejahteraan kemudian pilih salah satu dengan penarafan UMF 5-10. Perlu untuk mengatakan ianya juga serius flavorsome dan ramai orang makan sebab hanya itu di mana sebarang penarafan UMF 5 + yang halus dengan sempurna. Tetapi mengapa mengambil lulus manfaat kesihatan yang positif? Pilih markah kira-kira 5, dan menikmati ganjarannya berterusan!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *