Apa-apa cara yang anda menghidunya, minyak pati Lemon mempunyai banyak manfaat yang sihat

Apa-apa cara yang anda menghidunya, minyak pati Lemon mempunyai banyak manfaat yang sihat

Mungkin anda pengguna minyak pati, dan anda benar-benar menghargai mereka pelbagai kesan-kesan kesihatan yang hebat yang luar biasa. Anda tahu bahawa Lavender boleh membantu anda berehat, dan Kemenyan aktiviti merangsang sistem imun yang mengagumkan. Atau mungkin anda telah pernah menggunakan minyak pati, dan tertanya-tanya di mana untuk bermula? Walau apa pun, minyak Lemon praktikal adalah satu keperluan bagi setiap pengamal aromaterapi yang membesar. Sering terlepas pandang oleh peminat aromaterapi, lagi mudah disediakan dan harga berpatutan, Lemon mempunyai pelbagai kegunaan, antaranya benar-benar tidak dijangka dalam keputusan mereka mendalam untuk kesihatan kita.
Ramai orang akan diperkenalkan kepada minyak pati limau oleh seseorang mencadangkan meletakkan beberapa titik dalam air mereka sepanjang hari. Ia mungkin hanya membuat rasa air paip yang lebih baik, membuat air yang “bersih”, atau cadangan untuk meningkatkan detoksifikasi dan kehilangan berat badan juga. Baik, realitinya adalah bahawa Lemon akan melakukan semua perkara-perkara ini! Manakala terdapat pervading miss-tanggapan bahawa minyak pati perlu tidak boleh ditelan, ia adalah jelas bahawa ini adalah sebenarnya minyak terus dari makanan yang kita mungkin makan setiap hari (ok, jadi kita Jangan makan kulit itu, tetapi tiada siapa pernah berkata mereka akan membunuh kamu!)
Dari segi membuat air yang bersih, minyak pati limau dinotakan untuk membunuh bakteria Diphtheria pada suatu kepekatan 0.2%. Ini menukarkan kepada 10 titis dalam kira-kira 8 auns air. Ini adalah sedikit kuat–rasa sangat lemony–dan 5 titik pada satu-satu masa adalah jumlah yang lebih biasa untuk mengambil (kecuali anda merasa air anda adalah benar-benar memerlukan penyucian). Minyak juga berfikir untuk menjadi seorang detoxifyer yang sangat baik untuk hati dan sistem limfa. Untuk ini, menambah 5 titis untuk secawan air dan minum dengan perut kosong. Ini boleh dilakukan perkara pertama pada waktu pagi, waktu yang terbaik untuk pembersihan badan. Jadi anda boleh melihat, menambah sedikit Lemon ke air adalah satu idea yang hebat hanya untuk cita rasa, penulenan air itu sendiri, dan untuk detoksifikasi peribadi–mudah untuk dilakukan dan sangat berbaloi!
Lemon mempunyai tindakan antiseptik yang lembut lagi berkesan, namun kesan ini untuk kulit yang outweighed dengan cara itu ia akan menjadikan kulit lebih sensitif kepada cahaya UV. Memang ok untuk menggunakannya dalam bidang-bidang yang tidak boleh terdedah kepada cahaya matahari langsung berikut empat puluh lapan jam. Minyak dinyatakan dalam teks-teks aromaterapi yang banyak untuk penyingkiran Ketuat–di sini, kerana kawasan-kawasan yang terjejas akan jadi kecil, ada kemungkinan sedikit daripada bahaya. Hanya menggunakan satu penurunan pada Ketuat, beberapa kali setiap hari. Yang terbaik yang permohonan untuk Lemon kering bukan kulit, Walau bagaimanapun–ia sebenarnya minyak yang telah yang digunakan di alam, rumah dibuat kering resipi. Pencuci pelbagai guna yang indah boleh dibuat dengan mencampurkan dua cawan setiap air yang tulen dan cuka putih, kemudian menambah seramai 20 hingga 30 titis minyak pati. Menggunakan ini pada setiap permukaan dapur, dan walaupun windows anda–anda akan mempunyai bau yang segar yang bersih di dalam rumah seperti tidak pernah sebelum.
Yang paling menakjubkan dan luar jangkaan kesan terapi minyak pati limau terdapat hanya daripada aroma. Battaglia Nota-Nota “The lengkap panduan untuk aromaterapi” kepada: “minyak sebagai mempunyai getaran yang tinggi, yang boleh mengangkat roh dan mengatasi keletihan mental…(ia) membersihkan minda sangat berkesan dan juga dikatakan boleh membantu dalam keputusan membuat proses tanpa over-stimulating “. Wap minyak, seperti satu akan mengalami dengan Penyebar yang telah dikaji secara saintifik anti-depressant, anti-kerisauan tindakan yang. Menariknya, aroma berinteraksi dengan sistem kami dopamine dan serotonin melahirkan kesan ini.
Minyak pati limau adalah salah satu beberapa minyak yang juga telah dikaji untuk benar-benar meningkatkan keupayaan kita untuk berfikir dengan jelas. Ia telah diuji untuk menterbalikkan kemerosotan Fakulti mental kami. Tambahan lagi, ia juga telah diuji untuk membantu kami melakukan kerja-kerja kami lebih tepat, dengan penyebaran minyak dalam persekitaran tempat kerja yang membuat pengurangan yang ketara jumlah kesilapan yang dilakukan. Minyak pati limau tidak ini dengan mengekalkan neurotransmitters tertentu penting dalam edaran yang lebih lama daripada biasa–neurotransmitters yang secara langsung berkaitan dengan pemprosesan maklumat. Masa untuk belajar? Menyedut sedikit lemon! Mendapatkan komputer untuk bekerja pada hamparan? Cuba yang pick-me-up dengan bau terang, Tat.
Seperti yang anda lihat, Terdapat banyak lagi minyak pati limau daripada kita biasanya memberikan kredit untuk. Kita boleh bagi untuk detoksifikasi, membersihkan air kami dengannya, kapasiti, dan menyedut untuk rangsangan mental dan emosi. Yang akan berfikir!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *