Anuiti kursus membuktikan Invaluable kepada Penasihat Kewangan

Anuiti kursus membuktikan Invaluable kepada Penasihat Kewangan

Kerana Baby Boomer terus bergerak ke arah persaraan dan ketidakstabilan ekonomi global, pelabur semakin tidak sabar untuk anuiti memastikan simpanan persaraan. Akauntan, Penasihat, jurubank, broker, pengurus-pengurus Wang, atau Perancang dapat semua manfaat dari mengambil kursus anuiti untuk lebih baik kepada pelanggan mereka. Adalah dianggarkan bahawa satu pertiga daripada semua anuiti salah bertajuk; satu isu yang boleh diselesaikan dengan mudah oleh penasihat kewangan yang menghadiri sebuah sekolah anuiti. Penasihat-penasihat yang mendapat pengetahuan yang pakar dalam anuiti mempunyai keupayaan untuk mendapat manfaat daripada penasihat dan pelanggan. Anuiti pelabur sentiasa mengatasi rakan mutual dana mereka, bukan untuk menyebut kredibiliti dipertingkatkan yang diberikan dengan menghadiri kursus-kursus anuiti.

Anuiti memberikan banyak kelebihan berbanding lain-lain pelaburan yang menjurus ke arah persaraan. Salah satu kelebihan anuiti yang paling unik adalah terdapat bukti cukai tidak terhad. Cukai pendapatan hanya dibayar mengikut pengeluaran pertumbuhan atau kepentingan. Di samping itu, pelabur tidak perlu membuat pengeluaran semasa hayat pemunya kontrak, dan pewaris bagi anuiti tersebut tidak perlu membuat pengeluaran untuk lima tahun tambahan selepas kematian pemilik kontrak. Kelebihan lain termasuk kenderaan simpanan persaraan alternatif yang apabila had-had sumbangan 401 (k) mencapai, keupayaan untuk menjana aliran pendapatan sepanjang hayat yang dijamin, dan penurunan sebanyak portfolio persaraan yang turun naik. Bagi penuaan penduduk Amerika Syarikat, permintaan untuk anuiti akan terus meningkat kerana orang melihat untuk memastikan bahawa wang mereka akan berlangsung menerusi persaraan.

Anuiti sekolah ini disediakan untuk penasihat kewangan untuk mengetahui lebih lanjut tentang bidang ini semakin meningkat. Kursus-kursus teras utama tiga jenis anuiti: tradisional tetap kadar, ekuiti yang diindeks dan berubah-ubah. Kursus ini juga merangkumi topik-topik dengan lebih mendalam lagi seperti kontrak anuiti, tilting pilihan, faedah-faedah hidup, isu-isu faedah kompaun, cukai tidak perlu, litigasi dan teori portfolio moden. Semua topik-topik ini adalah terpakai dan perlu untuk Penasihat untuk peguam pelanggan mereka dengan betul. Menghadiri sebuah sekolah anuiti atau mengambil kursus anuiti dikira ke arah pendidikan yang berterusan. Ia adalah satu cara bagi Akauntan, Penasihat, jurubank, broker dan Pengurus wang untuk tetap up-to-date dengan perubahan anuiti serta meningkatkan kredibiliti. Anuiti sekolah menyediakan Perancang peluang untuk membangunkan dan membuat perancangan harta kewangan yang berjaya dan pelanggan baru.

Penasihat-penasihat yang ingin mengambil kursus anuiti harus bahawa bersama-sama dengan butir-butir teknikal, pematuhan penutup kursus kebimbangan, konflik kepentingan dan “ticking-bom masa”, atau, broker yang menanggung salah cara kontrak. Satu atur cara anuiti-latihan memahami kebimbangan Jabatan pematuhan dan menyampaikan kebimbangan orang-orang atas pelajar-pelajar mereka. Konflik kepentingan merujuk kepada Pemberi pendidikan anuiti yang sering koyak antara mendapatkan pelajar dan tidak menyinggung firma broker atau syarikat insurans yang menjual produk. Ia adalah penting untuk mencari kursus-kursus yang akan mengajar kedua-dua Pro dan kontra anuiti dan bukan hanya satu kursus yang ditaja oleh Kumpulan perdagangan. Kursus anuiti yang menunjukkan individu bagaimana untuk menangani kebimbangan ini tanpa mengorbankan jualan atau Suruhanjaya boleh tidak ternilai. Bagi golongan profesional yang ingin mendapatkan kredibiliti dalam bidang yang semakin meningkat, memperluaskan pengetahuan dalam anuiti boleh membuka pelanggan baru dan meningkatkan prestasi kewangan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *