Antioksidan adalah unsur-unsur yang perlu untuk kesihatan baik yang berterusan

Antioksidan adalah unsur-unsur yang perlu untuk kesihatan baik yang berterusan

Ia adalah penting untuk ingat bahawa nenek moyang kami dan generasi-generasi sebelum kita tidak mempunyai banyak masalah kesihatan sial yang kita seolah-olah menghadapi. Jika anda telah tertanya-tanya tentang apa yang mungkin telah sebab bagi yang demikian, ia adalah mudah. Mereka makan banyak makanan dan tabiat pemakanan mereka adalah mudah. Mereka tidak makan makanan segera dan banyak makanan yang diproses yang kita seolah-olah mengambil setiap hari. Air yang mereka minum adalah tulen dan mereka tidak mempunyai akses kepada mana-mana cola atau minuman lain. Ya, satu-satunya masalah yang mereka dihadapi kebanyakan masa adalah bahawa badan-badan mereka mendapat latihan fizikal yang diperlukan dan sistem imun mereka sentiasa berfungsi pada yang optimum tanpa ancaman mana-mana radikal bebas yang merosakkan sel-sel dalam budak itu. Boleh dengan itu dikatakan bahawa gabungan tabiat makanan, gaya hidup dan senaman fizikal yang cukup disediakan sistem mereka dengan antioksidan yang mencukupi untuk membantu mengekalkan kesihatan yang baik.

Berbeza, generasi hari ini adalah bahawa kekurangan dan sebahagian daripada mereka telah pergi tanpa makanan. Selain itu, mereka turut menyertai pelbagai aktiviti fizikal dan yang membantu mereka kekal cergas. Aktiviti-aktiviti harian mereka memastikan berlawanan. Kami akan mengambil banyak makanan yang diproses, minuman dan juga semakin terdedah kepada pencemaran udara, air dan pencemaran bunyi. Selain itu, kami hampir tidak bersenam kerana peningkatan penggunaan kenderaan dan lain-lain kemudahan dalam rumah. Walaupun kami mempunyai akses kepada air tulen, gaya hidup kami dan lain-lain pengaruh negatif akan menggalakkan pertumbuhan radikal bebas yang berpotensi untuk merosakkan sel-sel penting dalam badan kita. Ini boleh membawa kepada komplikasi yang serius dalam bentuk penyakit jantung, otak dan lain-lain keadaan yang serupa yang boleh menjadi mengancam nyawa.

Jika kita perlu mengekalkan kesihatan yang baik pada zaman hari ini, kita perlu mengambil banyak antioksidan selain vitamin biasa, lemak, protein dan karbohidrat. Antioksidan ini mempunyai harta menghadkan pertumbuhan radikal. Seperti yang dinyatakan radikal bebas ini merosakkan sel-sel dan menyebabkan keradangan dalam badan kita yang tidak boleh ditangani melalui penggunaan ubat-ubatan anti-radang. Anda perlukan antioksidan-bertindak sebagai sistem penggera dan memastikan bahawa keadaan keradangan tidak sampai ke peringkat di mana ia menjadi mengancam nyawa. Memandangkan radikal oleh alam semulajadi adalah molekul yang tidak stabil, mereka mempunyai keupayaan untuk memusnahkan sel-sel lain untuk menjadi stabil dan oleh itu perlu dikawal pada masa yang sesuai.

Banyak suplemen antioksidan boleh didapati dalam bentuk pil, cecair supaya ianya mudah untuk semua orang untuk mengambil mereka dalam kuantiti yang diperlukan. Ia pergi tanpa mengatakan bahawa anda perlu untuk melengkapkan Pengambilan suplemen antioksidan dengan aktiviti fizikal serta.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *