Antimikrobial scrub Perubatan Jururawat yang bertambah baik dan keselamatan pesakit

Antimikrobial scrub Perubatan Jururawat yang bertambah baik dan keselamatan pesakit

Apa yang sangat menarik adalah bahawa walaupun hospital selalunya dianggap sebagai salah satu tempat yang paling selamat di planet ini, ia juga dikenali untuk pelabuhan di antara ancaman terbesar kepada kesihatan kita. Manakala hospital adalah di antara tempat-tempat terbaik yang mutlak untuk mencari penawar untuk penyakit kami, ia adalah kerana ini bahawa Hospital menjamin sifat malang mungkin membuat perkara lebih teruk kerana terdapat begitu banyak penyakit dan begitu banyak patogen potensi yang mendapati tiada. Mujurlah, Terdapat beberapa kajian yang benar-benar hebat dan pembangunan ke atas beberapa tahun yang lepas yang telah membantu untuk membuat kesan yang ketara kepada kesihatan dan keselamatan orang-orang yang bekerja di klinik-klinik kesihatan dan Hospital serta orang yang pergi ke kemudahan-kemudahan ini yang mendapatkan bantuan bagi masalah kesihatan mereka. Salah satu penyelesaian yang terbaik yang ada sekarang untuk profesional perubatan dan jururawat adalah antimikrobial scrub perubatan; juga dirujuk sebagai bioshields dalam beberapa pakaian perubatan.
Pertama, scrub perubatan antimikrobial ini mewujudkan satu penyelesaian yang ideal kerana mereka adalah antara penyelesaian paling mudah yang mutlak bahawa anda mempunyai nama membantu mengekalkan persekitaran kerja yang selamat untuk anda dan pesakit-pesakit anda. Apa yang anda perlu adalah semata-mata meletakkan mereka tanpa perlu melakukan sebarang prosedur yang kompleks lebih mudah memakai scrub perubatan anda. Sudah tentu, ini adalah bukan untuk mengatakan bahawa anda boleh berhenti membasuh tangan anda dan mengekalkan amalan-amalan perubatan yang selamat berfikir bahawa sifat-sifat antimikrobial scrub anda akan melakukan semua kerja-kerja pencegahan untuk anda.
Antara gosok perubatan antimikrobial lebih berkesan pilihan yang anda ada adalah mereka yang mempunyai air yang berasaskan anti mikrob yang diselitkan dalam fabrik. Menariknya, molekul antimikrobial ini mempunyai sifat yang sebenarnya membolehkan mereka tebuk mikrob yang berkesan membunuh mereka dan menghalang mereka daripada merebak atau terus menjangkiti.
Oleh kerana membunuh mikrob berbahaya dilakukan melalui penyucukan, ini bermakna bahawa ini adalah sebenarnya satu proses yang mekanikal dicapai pada tahap microscopic. Apakah sebenarnya maksud ini untuk kesihatan dan kesejahteraan? Ini bermakna bahawa ini bukanlah sebenarnya satu proses kimia. Ini secara semula jadi menjadikan proses lebih selamat untuk anda dan anda pesakit kerana terdapat bahan tidak berbahaya kimia terlibat yang boleh merengsakan kulit anda atau menjejaskan zon steril dalam unit pembedahan atau perubatan.
Sifat dalam antimikrobial pakaian perubatan khas ini bukan sahaja membantu untuk melawan bakteria, ia juga boleh membantu untuk melindungi scrub anda dari acuan, kulapuk, pertumbuhan alga. Bukan sahaja itu, tetapi ini bakteria melawan sifat juga membantu untuk menghapuskan bau yang disebabkan oleh mikrob tertentu.
Di samping itu, apa yang datang sebagai kemudahan yang lebih besar mengenai scrub ini adalah bahawa kebanyakan daripada mereka selamat untuk standard mesin basuh. Penyelidikan menunjukkan bahawa banyak pakaian perubatan antimikrobial atas akan mengekalkan kemampuan tempur mikrob pada keberkesanan 98 peratus walaupun selepas kira-kira 50-60 washes. Dan apa yang datang seperti berita yang lebih menarik ialah semasa penyelidikan sedang dilakukan untuk memajukan perubatan scrub dengan sifat-sifat anti-bakteria yang kekal.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *