Anti penuaan makanan yang meningkatkan pengeluaran Elastin

Anti penuaan makanan yang meningkatkan pengeluaran Elastin

Ramai wanita membelanjakan beratus-ratus ringgit pada krim antipenuaan setiap tahun. Walau bagaimanapun, mereka gagal untuk menukar satu perkara penting yang sangat boleh membantu dalam perjuangan mereka menentang penuaan pramatang – diet mereka.

Profesional kesihatan yang tidak pernah berhenti untuk mengingatkan kita bahawa makan makanan yang betul dan senaman sederhana memang boleh memastikan proses-proses badan kita (seperti pengeluaran kolagen yang penting untuk kulit yang sihat) pada bentuknya yang sangat terkenal.

Apa yang kita makan dan minum setiap hari semua memainkan peranan yang penting dalam bagaimana kita melihat dan bagaimana kita umur.

Memandangkan hakikat ini, artikel ini bertujuan untuk memberi anda pandangan mata seekor burung dengan tepat apa yang anda perlu makan dan apa yang perlu anda Elakkan untuk memastikan bahawa anda hanya mengambil makanan yang menggalakkan pertumbuhan kolagen dan pengeluaran.

Jadi apakah ini apa yang dipanggil “anti kedut” makanan? Apakah ini nutrien yang menangguhkan penuaan seberapa banyak yang mungkin?

Rule of thumb yang biasa benar-benar memohon di sini. Makan anda buah-buahan dan sayur-sayuran setiap hari dan kau cukup banyak cara untuk kulit yang sihat. Walau bagaimanapun, terdapat makanan yang tertentu yang dikatakan meningkatkan pemakanan kulit.

Makanan jenis ini akan dirujuk sebagai anti-radang. Mereka kaya dengan antioksidan dan tujuan utama mereka adalah untuk membantu tubuh anda sembuh dan mudah menyesuaikan diri dengan pelbagai rangsangan persekitaran yang negatif seperti pencemaran atau pendedahan cahaya matahari.

Tersenarai di bawah adalah beberapa makanan diperlukan untuk diet yang berisi nutrien terutamanya untuk kulit.

BUAH-BUAHAN
Terdapat banyak buah-buahan yang dianggap tinggi antioksidan. Yang terbaru, Jadilah semua hullabaloo ini besar buah acai dan bagaimana ia mempunyai kandungan antioksidan yang tinggi. Dan itu adalah benar. Tetapi ia bukan satu buah yang mempunyai antioksidan tertinggi. Anda tidak perlu untuk pergi mana-mana eksotik atau membeli sesuatu yang mahal untuk mencari buah-buahan ini pada semua.

Berikut adalah beberapa anda boleh mendapatkan di kedai sudut anda:
Semua beri terutamanya Blackberry, blueberry, raspberry, strawb
Nenek Smith epal
Prun
Mempelam
Raisins
Anggur hitam
Buah anggur
Orange
Nenas
Currant merah
Alpukat
Zaitun hitam

SAYUR-SAYURAN

Berikut adalah 10 sayur-sayuran dengan kandungan antioksidan yang sangat tinggi
Artichoke
Asparagus
Beet root
Cauliflower
Terung
salad hijau
cendawan
lada loceng merah
bayam
sos tomato

Sekarang ianya tidak hanya buah-buahan dan sayur-sayuran yang boleh menjadi sebahagian daripada anti kerut piramid makanan. Juga cuba makan kacang, ikan yang tinggi dalam omega 3 seperti ikan salmon dan kekacang.

Gunakan senarai di atas untuk memulakan diet penjagaan kulit anda. Ini harus memastikan bahawa anda akan makan makanan yang terbaik yang akan mendapat manfaat kulit anda. Sila ingat bahawa ini adalah tidak hanya A DIET. Ia telah menjadi satu gaya hidup. Jadikan ia sebahagian dari hidup anda dan kulit anda pasti akan terima kasih untuknya.

Selain daripada senarai makanan yang baik untuk anda, anda juga perlu tahu makanan yang benar-benar menyumbang kepada satu shriveled kering kulit yang tidak sihat.

Yang terkenal Dr. Perricone mengandaikan bahawa kita tidak boleh makan makanan yang dianggap pro keradangan. Ini adalah orang-orang yang mempunyai paras gula dan kanji.

Jadi, menghadkan pengambilan karbohidrat anda seberapa banyak yang mungkin. Maaf pencinta nasi, pasta, kentang dan roti. Tetapi, makanan ini tidak membantu sangat dengan perjuangan anda menentang penuaan. Mereka pro keradangan dan boleh agak memudaratkan kulit anda.

Jadi jika anda mesti memasukkan ini dalam diet anda, kekalkan minimum.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *