Anti penuaan buruk tabiat itu tahun tolak dari kehidupan anda

Anti penuaan buruk tabiat itu tahun tolak dari kehidupan anda

Apabila anda mendengar menonton apa yang anda makan, kebanyakan orang selalu mengaitkan bahawa dengan berat badan. Realitinya adalah bahawa pilihan makanan yang kita buat mungkin mengambil tahun off kehidupan kita. Pemakanan anda memainkan peranan besar dalam kimia dalaman badan anda. Yang bermaksud bagaimana mengembangkan tulang, fungsi otak, kesihatan kulit anda, dan cukup banyak setiap fisiologi proses dan organ fungsi semua dipengaruhi oleh makanan yang kita makan.

Ini mungkin membimbangkan kepada beberapa terutama melihat apa yang anda makan betul-betul buat masa ini. Perkara yang baik adalah bahawa anda boleh melakukan sesuatu mengenainya. Dengan pembaharuan untuk pengambilan pemakanan anda anda boleh menambah tahun hidup anda bukan Kurangkan mereka dari sini. Jadi mungkin walaupun kehilangan orang-orang pound yang tidak diingini semasa anda berada di dalamnya.

Ia adalah penting untuk memahami bahawa badan anda adalah dalam keadaan pergerakan yang berterusan. Setiap hari badan anda adalah membina semula dan pembaikan sel-sel dan tisu. Di mana kita boleh mendapatkan barang-barang untuk melakukan pembaikan? Jawapannya ialah makanan. Makanan yang anda makan adalah bagaimana badan anda mendapat asid amino, vitamin, mineral, enzim, dan banyak lagi untuk melakukan pembaikan harian dan penyelenggaraan. Setiap proses fisiologi keperluan bahan-bahan dari makanan yang kita makan untuk berfungsi atau sekurang-kurangnya berfungsi dengan betul.

Donut yang satu itu tidak apa yang kita akan bercakap tentang. Walaupun Sarapan Pagi anda hanya terdiri daripada donat, anda mungkin akan kekurangan nutrien yang diperlukan oleh tubuh.

Anti penuaan buruk kebiasaannya #1 – makanan segera

Anda fikir ia tinggi kalori makanan segera yang memerlukan bertahun-tahun dari hidup anda. Pembunuh itu besar dengan makanan segera hakikatnya lemak trans. Terdapat tiada manfaat kesihatan daripada memakan makanan lemak trans.

Lemak Trans mengurangkan jangka hayat anda dengan cara yang lebih banyak daripada yang boleh didapati untuk menulis tentang. Dua yang terbesar adalah pertama mereka menghalang komunikasi antara sel-sel anda. Lemak yang sihat meningkatkan keupayaan neuron menghantar mesej seluruh badan anda dan kembali ke otak anda. Lemak Trans hanya gusi sehingga keseluruhan proses. Kedua, lemak trans menjejaskan kromosom anda. Dengan mewujudkan keradangan yang berlebihan, trans lemak frays kromosom anda suka mengambil topi off laces Menggilap anda.

Apa yang perlu dilakukan tentang lemak trans? Hanya mengelakkan makan pada makanan segera. Ada lebih baik pilihan yang lebih sihat yang hanya cepat seperti sandwic deli. Plus, lihat pada label di pasaraya. Pastikan produk yang anda beli adalah lemak trans yang percuma.

Anti penuaan buruk kebiasaannya #2 – terlalu banyak gula

Tinggal barang-barang makanan yang ditapis dan diproses sangat tidak baik bagi tubuh. Badan anda mempunyai kebolehan yang terhad untuk pecahan gula, jadi terhad jumlah gula yang tulen yang dihadamkan. Kerja lebih masa pengambilan gula yang tinggi adalah salah satu punca utama kencing manis. Pemakanan gula tinggi melambatkan proses pembinaan semula tisu anda terutamanya dalam penampilan luaran seperti rambut anda. Gula tinggi Diet juga mencipta menambah tekanan oksidatif yang menyebabkan banyak isu-isu dalaman yang berkaitan dengan kesihatan miskin ramai rakyat Amerika.

Untuk membaiki isu makan 5 hidangan kecil sepanjang hari. Apa makan lebih? Itu adalah betul. Kebanyakan gula ketagihan disebabkan oleh gula dalam darah yang rendah dari tidak makan. Kemudian badan anda harapkan tenaga dan kita makan cepat dan gula ringkas untuk menetapkan keinginan kami. Makan 5 hidangan kecil adalah bagaimana metabolisme anda bekerja supaya anda tidak akan hanya berhenti berasa perlu makan gula anda juga akan membakar lebih banyak lemak.

Makan 5 hidangan kecil kerja-kerja untuk mengubati hampir semua tabiat buruk. Sebaik sahaja anda melangkau hidangan atau mempunyai jurang yang besar antara menu yang badan anda akan melakukan sesuatu yang negatif untuk terus hidup yang mempunyai kesan-kesan jangka panjang. Semasa jurang dalam makanan anda, badan anda akan melakukan perkara-perkara seperti membakar tisu otot untuk tenaga. Mula makan baki buah-buahan, sayur-sayuran, karbohidrat kompleks, protein tanpa lemak dan lemak yang sihat dengan setiap waktu makan, dan anda akan melihat tabiat buruk yang menjadi nyata anti penuaan pemakanan anda.

Hakcipta Terpelihara (c) 2008 Charles Carter

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *